Gå til innhold

[Linksys] Problemer med flere trådløse koblinger i nettverket


Anbefalte innlegg

Jeg har nettopp kryptert nettverket mitt med WEP 64 bit kryptering. Jeg har en Linksys WRT54G v5 router og det gikk bra, jeg fikk 4 forskjellige passord som jeg kunne bruke. Jeg koblet opp den første bærbare (vi har tre stk i huset) og gikk inn i Intel PROSet/Wireless og skrev inn passordet i Egenskaper -> Sikkerhetsinnstillinger på den aktuelle koblingen. Det fungerte fint.

 

Problemene oppstår når jeg prøver å koble til de to andre bærbare PCene i huset. Jeg gjør samme som med første, går inn i Intel PROSet/Wireless -> kobler meg på nettverket ved å bruke en av de andre passordene jeg fikk generert, og får beskjed fra nettverksbehandleren at jeg er tilkoblet og at signalstyrke er ypperlig osv. Men nå begynner derimot noe som kan se ut som windows egen nettverksbehandler, å få problemer.

 

Jeg får beskjed av et annet ikon i System Tray (et slags nettverksikon), at den holder på å hente ny "nettverksadresse". Den sliter lenge med det, men finner den ikke. Den får da en gul varseltrekant over seg. Muser jeg over den får jeg beskjed om at jeg har begrenset eller ingen nettverksforbindelse. Da får jeg også beskjed av Intel PROSet/Wireless at det har oppstått et problem i tilkoblingsprosessen. Jeg går opp på ikonet som nå har fått gul varseltrekant over seg og høyreklikker -> Reparer. Den prøver da på det, men den står fast på "Fornyer IP-Adresse" helt til jeg får samme beskjed som tidligere, begrenset eller ingen nettverksforbindelse. Dette hele tiden mens jeg har alle strekene på Intel PROSet/Wireless på det grønne feltet og innehar "Ypperlig" kontakt.

 

Så den førse PCen får til dette, men de to neste, som forøvrig har samme programmvare - får det ikke til. Er det noe jeg må stille på i router settings kanskje? At det blir noe konflikter når den skal dele ut IP adresser? Jeg har litt vanskelig for å tro at dette er problemet, da å ha de tre PCene oppe å kjøre samtidig har aldri vært et problem før jeg krypterte nettverket. Jeg fikk som sagt fire passord da jeg krypterte, og jeg bruker forskjellige til hver PC.

Endret av superreven
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...