Gå til innhold

Film: Skogsdauden - En skrekkfilm


Anbefalte innlegg

Hei,

 

For 1 og 1/2 måned siden fikk vi på MKU-4 gruppen, VKII på Hamar Katedralskole, i oppgave å lage en skrekkfilm. Vi leverte vår besvarelse for 2 uker siden. Filmen ble på totalt 15minutter.

 

Historien forteller om en gruppe ungdommer som skal ut i norsk villmark, til en forandring, i helgen. Det er Fredag den 13nde. Det de ikke vet er at det er noe som lurer seg der stammende helt tilbake fra 1347.

 

 

 

 

Hva synes du? Diskuter filmen! :)

Endret av Mr.SS
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ok. Takk for omtale så langt :).

 

Kan si at i starten er den musikken du snakker om (You're so cool) et tema som blir brukt da det ikke er noen farlig konflikt i filmen og som skildrer gruppen sin vanlige stemning. Når annet er i bilde spilles ikke det temaet. Så er logisk og jeg syntes det passet, men du skal få ha din mening ;).

Lenke til kommentar

Okay, first things first, overraskende mye bra filmatisk sett. Du har helt klart tatt et steg opp fra de SW-filmen din, og det ser veldig bra ut. Er veldig sjelden at det er for mørkt eller dårlige utsnitt. Det visuelle er for det meste veldig bra.

 

Det som skuffet aller mest er dialogene. For å si det rett ut: Latterlig dårlig skrevet. Det er veldig mye av det som høres fryktelig falskt ut. Tips: Når du skriver manus, les replikkene høyt. Tenk etter om du ville sagt det på den måten (eksempel, "la oss sette oss ved leirbålet med de andre", jeg kjenner ingen som ville formulert den setningen på samme måte). Her må du som regissør også ta et tak med skuespillerne dine, selv om replikkene er dårlige må skuespillerne gjøre sitt beste med å si dem. Spesielt i den første scenen etter introen var dette tydelig, der ingen av dem gjør noe god jobb med å fremføre replikkene. Instruér dem, spør dem om de har forslag til hvordan det kan gjøres og gå igjennom scenen sammen med dem.

 

Historien er... tja, jeg har sett det før. Mange ganger. Non budget amatørskrekkfilm i skogen, ikke igjen. Jeg kan forstå hvorfor dere valgte det, men prøv å være mer kreativ. Og du kunne helt ærlig spart deg for mannen med ljåen. ^^

Det ble litt tullete på slutten der, følte jeg, mulig jeg ikke fulgte helt med, men plutselig var det to personer igjen som tydeligvis var glade, selv om to av vennene deres nettopp var drept av Svartedauden?

 

Jeg liker tankegangen din med musikken du brukte, der du bruker True Romance-themet som en gjenganger. Det funker, men passer ikke helt til den filmen du har laget her. Prøv også å finne noe musikk som man ikke har hørt hundre ganger før, jeg lo høyt da jeg hørte you are mighty-sangen.

 

Så, jobb med manusutvikling, det er den viktigste delen av filmen, uansett.

Lenke til kommentar

Ok. Takk for interessant omtale :). Skal ta all tilbakemeldingen din i betraktning til neste produksjon. Det vil nok bli mer på nyåret.

 

Det med dialogen hadde jeg faktisk i bakhodet når jeg skrev manus, men ville prøve å se hvordan vi taklet den type replikker - kanskje mer skriftlig form for dialog enn ren muntlig med slang. Vi skulle gjerne hatt mer tid til å purre på skuespillerne, også! Dette var dessverre ikke en mulighet da vi hadde ekstremt dårlig tid til tider. Jeg vet det kanskje ikke er en verdig unnskyldning, men slik ble det.

 

Grunnen til at historien utartet seg slik (spesielt mht. til slutt) var at vi skulle følge hollywood dramaturgien og når du har tidsbegrensninger i tillegg så blir det vanskelig. Men jeg skjønner absolutt hva du snakker om! Er enig selv.

 

Musikk delen skal jeg også ta til etterretning ;).

Lenke til kommentar

Apningen er for mork. Det er bedre a filme det for morkt og oke kontrast og blafarger enn a filme for morkt, scenen forsvinner bare.

 

Fontene funker ikke, det gjelder logoen, navnene og spesielt hvit-til-bla-gradienten. Musikken funker.

 

Apningensscenen er ganske kjedelig. Dialogen er unaturlig, utforelsen er langt fra perfekt og mise-en-scene, som det visstnok heter, er svaert kjedelig. Skitne, hvitgra vegger, tavler uten noe pa, det hele er veldig uinteressant a se pa. En mer dynamisk location hadde gjort scenen mye bedre. Klippingen fungerer. Enkelte ganger er ikke forskjellene mellom shot-ene store nok (jfr. 30 degree rule), og det foles litt jumpete.

 

Bilscenen er veldig god, men det er ogsa bilscenen i Evil Dead. Det har ikke sa mye a si, fordi det funker nok en gang.

 

Klippingen er for det meste fin, men det er noen ganger at det ikke helt stemmer. Som oftest er problemet at skuespillerne flytter pa armer/ben/hodet mellom kuttene, f eks med blondinen som holder handen foran munnen 50% av tiden. Det er ogsa oyeblikk hvor det hopper i tid (09:59), som er forstyrrende a se pa.

 

Jeg ma lope, tar resten senere. Filmen er bedre, jeg papeker feil na men det betyr ikke at jeg ikke likte den eller fant noe bra. Jeg papeker det vonde forst ^^

 

Det viktiste er at du stiller pa hvitbalansen oftere, fargene spriker mye og ofte. Det virker ogsa som camp-oppsettet ble filmet pa forskjellige tidspunkt, at det hopper fra kveld/natt til morgen veldig raskt.

Lenke til kommentar

For det første syns jeg du brukte veldig gode kamera vinkler, posisjoner og ganske god klipping.

Skuespillerne var dårlige, likte de ikke, det så mer ut som de leste fra et ark og det var veldig dårlig innlevelse.

Temaet var kjedelig, alle bruker grøsser i skog nå. Prøv å være litt mer kreative som sagt mange ganger. Mannen med ljåen? Det var litt tåpelig spør du meg, og visst han var ''døden'', døde han veldig raskt. Det var dårlig lagt hvordan folka døde, jeg likte heller ikke at de drepte ''døden'' bara ved å slå han med sin egen ljå. Var rett å slett dårlig og merkelig slutt.

 

Men alt i alt en heilt grei film med stort pottensiale.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+9817234daf

Da har jeg sett filmen.

 

Først og fremst må jeg bare få en ting ut av verden; i første scene hadde jeg foretrukket først splatt og så stønn, ikke omvendt. Så råder jeg deg til å ordne en bedre logo og ikke minst bruke en annen font i opening credits. Selve filmtittelen var bra, selv om dere burde valgt stor forbokstav.

 

Intromusikken er for høy og blir amputert før første scene. Den begynner bra, men du burde valgt en annen sang som føles mer naturlig å kutte så tidlig. I tillegg så starter musikken i første scene for sent. Den bør fade inn sammen med bildet. Her blir også dialogen for lav i forhold til intromusikken, så jeg måtte skru opp volumet.

 

Av skuespillerne så er det Julie som kicker ass. Hun kunne faktisk blitt en ordentlig heroine. Uheldigvis så starter hun med en dårlig replikk som hun må lide for resten av filmen. Hadde hun fått en bedre start, så hadde filmen hatt sin Uma. Kai må forresten lære seg å legge i snus på en bedre måte, om ikke til vanlig så i hvert fall på film. Det ser ut som han er sinna på prisen. Thea er forøvrig hjelpesløs gjennom hele filmen og jeg satte pris på at hun ble drept først. Hun burde forøvrig ha lidd en mye mer makaber og blodig død for å skape en liten kontrast. Søt jente + brutal avlivning = herlig virkemiddel.

 

Jeg skal ikke gå gjennom filmen scene for scene, men jeg har et par punkter:

  • Bilscenen burde startet med et etableringsshot av bilen.
     
  • True Romance-themen blir altfor spesiell og fucker opp hele skrekkfilmstemningen. Aldri bruk den igjen.
     
  • Musikken som de hører på i bilen er av en eller annen grunn høyere på utsiden av bilen enn inni. Det funket greit i scenen, men det er en heftig logisk brist.
     
  • I skogen blir bildekvaliteten tidvis dårligere. Autofokus?
     
  • Litt ukonsekvent bruk av slowmotion. Det mister sin effekt da.
     
  • Mye bruk av forskjellige kameravinkler. Veldig bra.
     
  • Litt unaturlig reaksjon blant skuespillerne på det første dødsfallet, sett bort i fra heroine sin.
     
  • Fælt jumpcut på 10 blank.
     
  • Når du lager skrekkfilm med monster/bad guy i skogen bør du være påpasselig med bruk av håndholdt kamera. Følelsen av at håndholdt kamera = gjerningsmannens POV er nok etablert hos mange og da er det en god idè å benytte seg utelukkende av stativ/steadicam for vanlige bilder av skuespillerne.
     
  • Du kunne laget en lengre og heftigere chasescene i skogen.
     
  • En norsk lavbudsjetts skrekkfilm bør ikke inneholde mye (noe) episk musikk. Stillhet + skog + legende = scary shit, hvis det gjøres riktig.

 

Hvis jeg hadde laget filmen basert på samme manus ville jeg plukket ut en karakter, fortrinnsvis ikke den som ble drept først, og latt han/hun føle frykten mer. I denne filmen har ingen av karakterene noe i mot å stikke inn i skogen på fredag den 13. Det virker som om du kanskje har prøvd å benytte deg av Thea som den motvillige, men hun blir drept først og er ikke redd nok på forhånd. Hun burde nesten vært litt hysterisk og så burde Kai blitt drept først (en blodig og makaber død selvsagt) og da burde hun blitt enda mer hysterisk og tatt en del dårlige avgjørelser som etter hvert resulterte i en grotesk død. Deretter hadde jeg drept Stian, sannsynligvis foran øynene på Julie og dermed ville det ligget til rette for en skikkelig heroine-style avslutning.

 

Husk at publikum har større medfølelse for en ydmyk karakter (Thea) enn en cocky karakter (Kai). Så hvis Kais dødsfall hadde funnet sted først så kunne du fått publikum til å tenke "jaja, bedre han enn en av de andre" og på samme tid "shit, det var jo kun han som hadde peiling på myten". Deretter kan du såre publikum ved å slakte Thea, selv om de fleste nok forventer det på forhånd.

 

Det var det første jeg kom på å si om filmen. Jeg synes det var godt jobba. Det er enkelt for oss å kritisere i etterkant, men alle som har laget film vet at ting ikke alltid går som planlagt og at det alltid er ting filmskaper(ne) ser han kunne gjort i etterkant.

 

:thumbup:

Lenke til kommentar

Så nettopp filmen din og har dette å si;

 

Skuespiller prestasjonene var ikke særlig imponerende, noe som trakk ned en god del på filmen. Den greide heller ikke (for min del) å holde oppe spenningen gjennom hele filmen. Historie messing syntes jeg der imot at var en god ide, men som kunne ha blitt gjort litt mer utav. Dere brukte en del intressange film vinkler, men lyset kunne godt ha blitt litt forandret på for et klarere bilde. Musikken som skurret og gikk i bakgrunnen var litt rar og muligens upassende for filmen (den første og siste sangen).

 

 

Bra insats, men den hadde blitt mye bedre med litt mer innlevelse i rollene. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...