Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Colt 94 - selge for ca 10 000 eller reparere for 15?


N_R

Anbefalte innlegg

Hei,

 

har en Colt 94 som jeg må bruke ca 10 000 for å få EU-godkjent. Han som ser på den anbefaler meg å bruke opp mot 30', men da får jeg den også i perfekt stand.

 

Det som i hovedsak må fikses er forstilling (bytting av stag og endeledd) og en oljelekk motor. Dette skal han få til for under 10 sier han, tror han da bytter lambda-sonde også. I tillegg har jeg begynnende rust på en skjerm, bulket støtfanger og panser, og sikkert en del "småting" av forskjellig slag her og der. Men ellers skal bilen være bra, ingen rust i kanalene, starter alltid uansett hvor kaldt det er, osv. Gått 153 000, registrert i februar 94.

 

Jeg er veldig i tvil om hva jeg skal gjøre, for han er også interessert i å kjøpe den for ca 10'. Men da er det jo en litt bukk-og-havresekk - hva vil en slik bil være verdt for folk som kan reparere litt selv? Skal jeg selge for 10? Prøve å få 15 for den? De som er i bra stand ser jeg ligger og vaker rundt 30 000, men hvis jeg selger den for 15 og slipper unna reparasjoner på 20 så blir jo det totalt sett lønnsomt å selge denne og kjøpe en ny....

 

Så, skal jeg legge den ut på Finn, eller bare ta de 10 000 jeg er tilbudt? Hva synes dere?

 

 

Jeg vil helst selge den og kjøpe meg en ny bil, gjerne firmabil til mitt eget firma om det lar seg gjøre. Privatbil blir vel så mye dyrere at det heller lønner seg å kjøre på Colten i to år til..... tips til hva jeg bør gjøre her? :-)

Endret av N_R
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vet ikke noe om Colten, men vil anbefale deg å ligge unna firmabil. Grunnen er at du får en grusomt høy firmabilskatt hvis du også disponerer bilen privat. Tror det er ca 100 000 kr i inntekspåslag pr år, for en bil med nypris på 300 000 kr. Fradraget for å kjøre en eldre bil (eldre enn 3 år) er kun 25%.

 

Det som vanligvis lønner seg, er å kreve fradrag for kun 6000 km kjøring i næring, uansett hvor langt du kjører Går du over 6000 km må bilen taes inn i firmaet og du får firmabilskatt. Med 3 kr/km blir det 18 000 kr i fradrag.

Lenke til kommentar
10 000 var litt lite vel? eller er d jeg som er på feil jorde....... :!:

....det er derfor jeg spør... :-) Jeg er nemlig tilbudt 10 000 for den av han som skulle reparere den, men aaaner jo ikke om det er lite eller mye....

 

Heller mot å selge den til ham nå før nyttår, men hvis dere tror den er verdt mer så kanskje jeg bør vente? Husk at den har et par kosmetiske feil, og må ha nytt panser og støtfanger. Men ellers er det bare litt rust av kosmetiske ting.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...