Gå til innhold

HD 3870 og Windows XP fryser


Wiker

Anbefalte innlegg

Da var endelig Sapphire HD 3870 i hus. Avinstallerte drivere og bytta ut det gamle X1950XTX-kortet. Windows XP fryser under oppstart. Gjennopprettet backup av helt ren XP-installasjon (ut drivere eller noe annet), men fryser fortsatt. Kommer heller ikke inn i safe mode. Ja ja, surt eple, men.. format C og reinstalasjon. Men, Windows XP installasjonen fryser også når den kommer så langt at den skal liste opp aktuelle partisjoner på hardisken.

 

Har prøvd det meste jeg kan komme på. Fjernet komponenter slik at jeg bare sitter igjen med HD-3870 og 2GB ram. Forsøkt divers instillinger i BIOS, samt oppdatert BIOS. Også prøvd nyere BIOS på 3870-kortet. Forsøkt to forskjellige harddisker. Installert fra CD og fra HD, samt prøvd både XP SP2 og XP SP3. Installasjonen henger hver gang mens den fortsatt kjører i DOS-modus, på det punktet hvor den skal liste opp aktuelle partisjoner. Også forsøkt forskjellige instillinger for SATA/IDE kompatibilitets-modus. (Hovedkortet er foresten et Asus P5B Deluxe)

 

Alt fungerer som det skal når jeg setter i X1950XTX-kortet. Ville jo trodd det var noe feil med 3870-kortet, hadde det ikke vært for at Vista installerer og fungerer helt problemfritt. Også kjørt 3DMark06 i Vista uten problemer.

 

Noen som har noen ideer, forslag ...?

 

Har av flere grunner ikke lyst til å gå over på Vista - er ihvertfall ikke aktuelt å bli "tvunget" over på Vista fordi XP ikke lar seg innstallere.

 

Tja, må kanskje bytte til 8800.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...