Gå til innhold

FOXCONN X38A Digital Life <Oppdatert 06.02.08>


_sindre_

Anbefalte innlegg

FOXCONN X38A Digital Life

 

hovedkortkl0.jpg

 

 

Denne gangen er det Foxconns flaggskip, FOX+ X38A Digital Life, som ligger på testbenken.

Kortet er basert på Intels X38-brikkesett, som er deres nyeste High End – brikkesett, beregnet på spillere og entusiaster.

 

 

bundlecj5.jpg

 

 

Bundle:

 

- Installasjonsguide

- Brukermanual

- 6x SATA kabler + strømkabler

- Floppy-kabel og IDE kabel

- 2x USB og 1x Firewire brakett

- Vifte til NB (valgfri)

- I/O bakplate

- Driver/utility CD med symatec antivirus

 

 

bakplatepx4.jpg

 

 

På den fargede bakplaten finner en utganger for blant annet 2x Gbit LAN, 2x eSATA, firewire og optisk lyd.

 

 

kjlelsningeh6.jpg

 

 

Kjøleløsningen på X38A består av en sammenhengende heatpipeløsning som kjøler ned SB, NB og voltregulatorene. Du kan velge om du vil bruke den medfølgende stillegående viften på NB.

 

 

kjler2qv6.jpg

 

 

En kan også på en enkel måte ta av og på metallplatene som danner luftkanalen på NB. Dette kan føre til bedre luftgjennomstrømning om en vil kjøre hovedkortet passivt, og det kan gi litt bedre plass til en stor cpu-kjøler.

 

 

minnesporbl5.jpg

 

 

En ting som skiller Fox X38A ut fra mange andre hovedkort basert på dette brikkesettet, er at kortet støtter både DDR2 og DDR3-minne. Måten dette er løst på, er ved å plassere fire DDR2-spor og to DDR3-spor på hovedkortet. Dette er praktisk om du ikke ønsker å kjøpe DDR3 enda, men ønsker å ha muligheten til å oppgradere senere.

 

 

pciert9.jpg

 

 

X38A er utstyrt med 3 PCI-E 2.0 porter. De blå portene har begge 16x båndbredde, den sorte har 4x. Det er god plass mellom de blå portene, og det er mulig å plassere et PCI-basert kort mellom skjermkortene om dette er ønskelig. Her er et X-Fi xtrememusic montert mellom to 2900XT i crossfire.

 

 

xfiut5.jpg

 

 

 

Testoppsett:

 

Foxconn X38A Digital Life

 

Intel Core 2 E6850

 

Super Talent DDR2 PC2-6400 2*1GB

 

2*500GB Western Digital

 

2 stk. Club-3D 2900XT 512MB

 

Gigabyte Odin GT 800W

 

Thermaltake Bigwater 745

 

 

testoppsettly7.jpg

 

 

 

Bios/overklokking:

 

bios1oa8.jpg

 

Foconn X38A har en fyldig men oversiktlig bios, og har alle de justeringsmulighetene man kan forvente på ett toppkort. Under ”Fox Central Control Unit” finner en alle justeringsmulighetene som angår overklokking.

 

bios2cu6.jpg

 

bios3sr7.jpg

 

Under overklokking trengte dette kortet først og fremst ekstra volt på NB og FSB. For å oppnå den høyeste stabile overklokken måtte FSB-volten justeres opp med 0,48V og NB med 0,252V. Satte jeg NB-volt høyere enn dette ble kortet ustabilt.

 

bios4fw9.jpg

 

overklokkfl9.jpg

 

440FSB var den høyeste stabile overklokken jeg klarte på Foxconn X38A. Dette tilsvarer ca 32% (4Ghz) på en E6850 (3Ghz, 1333FSB), eller 65% overklokk (4Ghz) på en E6600 (2.4Ghz, 1066FSB). Dette resultatet er ikke veldig imponerende om en sammenlikner med andre hovedkort basert på X38, men det vil være nok for de fleste.

 

Dessverre hadde jeg ikke quad-prosessor tilgjengelig under testingen.

 

 

 

Konklusjon:

 

Foxconn har her laget ett veldig godt og allsidig hovedkort, med tanke på spillere og entusiaster. Du kan blant annet velge om du vil bruke DDR2 eller DDR3, og du kan velge om kjøleløsningen skal være aktiv eller passiv. Videre har kortet meget gode tilkoblingsmuligheter, samt godbiter for entusiaster, deriblant onboard power-, reset- og ”clear cmos”-knapp. Med to PCI-E 2.0 – porter som har 16x båndbredde, er dette kortet dessuten ett godt valg om en har planer om crossfire.

 

Når det kommer til overklokking klarer ikke Foxconn å overbevise helt med dette kortet. Det fungerer godt til moderat overklokking og har mange justeringsmuligheter. dessverre er ikke den høyeste stabile klokken på 440FSB det helt store for entusiasten om en har planer om overklokking på høyt nivå.

 

 

+ Gode tilkoblingsmuligheter

 

+ God bundle

 

+ Støtter både DDR2 og DDR3

 

+ Valgfri NB-vifte

 

+ Onboard power-, reset- og clear cmos-knapp

 

 

- Stopper litt tidlig ved overklokking

 

 

9/10

 

 

 

 

UPDATE:

 

 

Ved flashing til en beta-bios økte overklokkingsegenskapene betraktelig. Maks FSB som var mulig å boote på gikk fra 442 til 511FSB, mens maks stabile FSB gikk fra 440 til 500FSB, noe som jeg anser som en solid forbedring.

 

511fsbx38ajv4.jpg

 

35ghzstabiltif0.jpg

 

 

 

Takk til netshop.no som sendte kortet til test

 

 

Se også "Den store Foxconn-tråden" for flere tester og annen info.

Endret av _sindre_
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Takk for god tilbakemelding

 

Det stemmer at det muligens er andre kort også som støtter begge deler, men Maximus er ikke ett av dem. Maximus er i tre utgaver, en som støtter DDR3 og to som støtter DDR2. (om søket mitt i prisguiden er til å stole på da :p)

 

Jeg må også be deg om å slette quoten av meg, tar unødvendig stor plass :)

Endret av _sindre_
Lenke til kommentar

Enkelte innlegg er blitt redigert grunnet overdreven eller feil bruk av quotefunksjon. Vær vennlig å passe på å quote det du svarer på og ikke mer enn det. I utgangspunktet skal man ikke quote mer enn maks to innlegg bakover. Dette for å gjøre det mest mulig oversiktlig. Ved quoting av veldig mye tekst, eller om bruker finner det nødvendig å quote flere innlegg bakover så oppfordres man til å bruke skjul funksjonen.

 

Dette innlegget skal ikke kommenteres, da det er off-topic. Reaksjon på moderering gjøres eventuelt på pm. Tilbakemelding av generell karakter kan gjøres i Tilbakemeldinger om forumet.

Lenke til kommentar

Nei, det er klart det er litt, men det er andre X38-kort som klarer mer. Jeg kan imidlertid opplyse om at foxconn har ett X38/48 kort i quantiumserien under utvikling, noe vi trolig kan glede oss til når det gjelder overklokking. :)

 

Når det gjelder maks voltverdier skal jeg få sjekket dette i morgen, nå må jeg dessverre i seng.

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 6 måneder senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...