Gå til innhold

Er religion kun en privatsak?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

For min del så hadde jeg reagert om noen i min familie hadde forsøkt å tvinge på meg sin religion.

 

Dersom man sier fra og det likevel fortsetter er det jo forståelig med økt frustrasjon.

 

Men hvis jeg kan holde ut at min mor prater om kattene sine konstant de 2 gangene jeg er på besøk i løpet av et år, så kan jeg også tåle religion!

Lenke til kommentar

Dersom "helvete" har konsekvenser som depresjon, angst eller døden, skal du selvfølgelig gjøre alt.

 

Men et familiemedlem har like full rett til å velge sin egen livsstil som alle mennesker, for det finnes ikke bare ett fasitsvar på hvilken måte man bør leve eller ta valg

Lenke til kommentar
Dersom "helvete" har konsekvenser som depresjon, angst eller døden, skal du selvfølgelig gjøre alt.

 

Men et familiemedlem har like full rett til å velge sin egen livsstil som alle mennesker, for det finnes ikke bare ett fasitsvar på hvilken måte man bør leve eller ta valg

 

Sett fra de kristnes side, finnes det kun ett fasitsvar. Og Helvete er jo evig tortur. Hvem vil at sønnen sin skal gjennomgå det?

Lenke til kommentar

Sitter nå å hører på god musikk så får ikke sett videoklippet, men uansett så mener jeg at misjonering er fandens verk. Aha.. overbevise andre slik at en selv slipper å arbeide med seg selv, jeg ser ikke på misjonering som en jobb. Så ja.. religion er en privatsak, "practice what you preach", det er hva som egentlig for min del er "misjonering" hvis jeg skal tøye strikken.

Lenke til kommentar
Jula har jo egentlig lite å gjøre med Jesu fødsel.

De kristne feirer den for å gi barna gaver.

 

javel...hvorfor synger de "jeg er så glad hver julekveld, for da ble jesus født?"

Og hvorfor går de i kirken på julaften?

For å hylle avguden Mithra som i oldtiden representerte Herrens store fiende, utfordrer og motpol?

http://www.mensviventer.no/mvv39/religionsblanding.htm

 

-ikke rart Jehovas vitner er skeptiske til julefeiring :D

Lenke til kommentar

S2r2sk har faktisk ett, sågar om utilsiktet, godt poeng der.

 

 

Forøvrig mener jeg at formidling av religion i hjemnet kan likestilles med politikk, sport, fotball etc. Det bør være valgfrihet for barna. Dog er det ikke alle foreldre som har disse idealene.

Ser alt for mange sønner og fedre som heier på samme fotballag - og alt for mange som stemmer SV. Hjernevasking spør du meg.

Lenke til kommentar
hmmmmmm...... det sitatet sier sikkert mange mye...

 

 

Ja, i det latinske forumet... :innocent:

 

Religion er en privat sak.... helt til ungene kommer... da er det om å gjøre å prakke det over på dem! Sånn at de ikke får valg i det hele tatt, iallfall ikke mer enn et tilsynelatende valg....

 

Selv sier jeg bare at jeg ikke er mottagelig for den slags når noen skal prakke troen sin på meg!

Ellers syntes jeg at min nå avdøde farfar var forferdelig morsom hver gang jehovas vitner kom på døren hos ham, for han hadde vært religions lærer i 40 år (han trodde faktisk ikke selv) og satte fast hver eneste en av dem som var innom i deres egen moral preken hentet fra bibelen! Meget flaut å måtte innrømme at du blir satt fast når du skal ut å forkynne... he he. (Min farfar var forøvrig i mot at barn skulle dras inn i religion, han mente de skulle få bestemme selv. Syntes egentlig han snakket litt mot seg selv siden han hadde stått i så mange år og snakket om det til nettopp barn, men skjønner jo at han hadde tenkt litt imellom det på sine gamle dager.... og at han hadde rett. Barn kan få bestemme selv UTEN innvirkning fra voksne!!! )

Endret av strayder
Lenke til kommentar

Det sitatet betyr vel noe i duren "Det finnes ingen kur for den dumme overtroen" (rett meg hvis jeg tar feil, jeg er ikke helt stødig på latin).

Religion bør ikke tvinges til å være holdt innenfor det private. Religiøs diskusjon er en viktig del av utviklingen av personlig tro. Akkurat som politikk bør heller ikke oppfattes som en ren privatsak, men debatt på politiske temaer er en viktig del for utviklingen av politiske ideer.

Ideelt sett vil samfunnet legge opp til absolutt religionsfrihet, noe som ikke betyr fravær av religiøs debatt i samfunnet, men tilgang til informasjon om forskjellige standpunkt, argumenteringen for og imot dem, opplæring til hvordan bygge sitt standpunkt utfra det som er gitt, og det å legge til teorien.

Overdrevent aggressiv forkynning er selvsagt en uting (hvis de ikke er vil å høre, har du ingen rett til å komme med saken din foran noen), men det er ikke galt å prøve å påpeke ansette feil eller uenigheter i en annens tro hvis de har lyst på en debatt. Ellers bør samme almenne regler gjelde som i hvilken som helst politisk debatt, dvs ytrings- og overbevisningsfrihet (så lenge de ikke er til skade for noen), og generelt tillatelse til hvilken som helst idioti, og plikten til å ikke prøve å overbevise en idiot som nekter å høre på, eller generelt ikke følger generelle høflighets- og saklighetsregler. Slike folk har man på alle sider av religion, og heller ikke utelukkende innenfor religion heller (innenfor politikk, for eksempel).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...