Gå til innhold

Hvorfor misliker du noen typer musikkgenrer?


g@bb@

Anbefalte innlegg

Downtempo/Chillout - Kjedelig, høres litt kunstig ut, dårlig lydkvalitet, gitarlyden er altfor vond og skarp og fant ingenting som fengte meg ved denne sangen

 

House - Veldig repetiv, kjedelig med samme beaten hele tiden, den irriterende "kubelle"-lyden var nesten uutholdelig, kjedelig gitarspill, ikke noe klimaks

 

Drum & Bass - Denne var litt morsom, at den er rask er et pluss, men samme beaten hele tiden, små irriterende elektroniske lyder, vokalen var ikke mye å skryte av

 

Trance - Repetiv, irriterende små lyder innimellom, jeg synes at det var en litt "femi" sang egentlig, kjedelig hovedlyd og kjip beat

 

Techno - Fet bass er kult, men beaten er nesten helt lik all through. Små irriterende rare lyder innimellom, ikke noe klimaks eller generel oppbygning oppover

 

Handz Up - Helt grusom vokal, kult med litt trøkk og fart, men for repetiv og ikke noen opp- eller ned-bygning.

 

IDM - Masse rare lyder i forskjellig rekkefølge, irriterende med så mye stopping og hakking hele tiden, blir sliten og irritert over det. Kjip beat nok en gang.

 

 

Dette ga meg ikke noe godt inntrykk av elektronisk musikk, og jeg likte det virkelig ikke, selv om jeg prøvde. Handz Up var bittelittegranne stilig, men fortsatt ikke noe som kommer på iPoden i nærmeste framtid.

 

Takk uansett da :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sånn jeg skjønte det prøvde Dalh å vise hvor stort spenn det er innen elektronisk musikk. Jeg har egentlig ikke noe behov for å overbevise noen til å høre på elekronisk musikk, for noen faller det bare ikke i smak, men jeg kan komme komme med noen eksempler på relativt lett-likelig elektronisk musikk. Eller i hvert fall et par sanger venner av meg som ikke hører på slik musikk likevel liker.

 

Freeform five - no more conversation(mylo remix) (Club/house)

(Club/Electro)

Air - Playground love (Electronica/ambient/easy listening)

Depeche Mode - photograpic(rex the dog remix) (Synth/club. Bruker litt tid på komme i gang)

Lenke til kommentar
snip

 

Var ment kun som en oversikt over hvor mange forskjeller det er innen electronic music, ikke som anbefalinger :)

 

Lydkvaliteten må jeg si meg enig i. Men husk: Dette er mp3 samples fra nettbutikk, som ikke tilbyr bedre lydkvalitet på lydklippene sine. Man kan jo ikke nyte en sang som er under 192kbs bitrate, kan man?

 

Må også nevne at trance ikke nødvendigvis må ha en tøff beat. Her er det stemninger, harmonier og melodier som skal få deg inn i en "transe".

Handz up er en billig kopi som kun er egnet som festmusikk. Du hører f.eks ikke på det når du slapper av.

 

Men takk for at du tok deg tid til å høre på dem uansett :thumbup:

Endret av Dalh
Lenke til kommentar

Jeg går for det kjedelig alternativet. Kan ikke si det er noen "sjangere" jeg missliker. Jeg hadde en tendens til å kategorisere og hate forskjellige musikksjangere, men den tiden er over. Nå klarer jeg vel egentlig ikke å sette sjanger på all type musikk heller.

 

Derrimot er det høyere konsentrasjon av band og sanger jeg missliker innenfor visse sjangere. Så det er klart at sjanger har noe å si når jeg f.eks. leter etter musikk.

 

Jeg har hørt skolekorps spille spennede og bra musikk på en fantastisk måte. Selv om det stereotypiske skolekorpset plager livet av meg med marsjmusikk på 17. mai. Det ødela rett og slett illusjonen jeg hadde om at visse sjangere bare suger.

Lenke til kommentar
Trance - Repetiv, irriterende små lyder innimellom, jeg synes at det var en litt "femi" sang egentlig, kjedelig hovedlyd og kjip beat

 

Dette ga meg ikke noe godt inntrykk av elektronisk musikk, og jeg likte det virkelig ikke, selv om jeg prøvde.

 

Hva er en "femi" sang?

 

Du har i hvertfall kommet deg et steg videre og faktisk "prøvd", selv om en sang fra hver sjanger er på langt nær nok til å avgjøre om en liker det eller ikke.

Endret av Xtra
Lenke til kommentar
Jokkulf: Siden du ikke klarer å skille mellom dance og trance, hvordan kan du da vite at du ikke liker verken techno eller trance? ;)

 

Ok, hvis du vil vite hvordan jeg kan uttale meg slik, kan jeg svare kort på det.

 

Jeg har hørt mye forskjellig innenfor de sjangerene, men jeg har aldri fått øynene opp for noen av de. Jeg har kanskje hørt en trance, en dance, en euro-trance eller en techno sang som kan lage en stemning når jeg har hørt de ute, men det er ikke noe jeg ville hørt på for å nyte det musikalske. Hvis du kunne postet noen linker av en sang av hver av disse sjangrene kunne jeg gjerne hørt på alle sammen, og sikkert også hørt forskjell på dem. Poenget er at jeg ikke gidder å sette meg inn i navnene på sjangrene fordi det faktisk ikke interreserer meg hva de heter. Jeg tviler sterkt på at en som faktisk er interresert i datalaget musikk kan elske dance- og euro-trance, men mislike allt som er av techno og trance. Innenfor en sjanger som for eksempel rock kan folk være veldig glad i en sjanger og mislike en annen sterkt. Dette tyder da på at musikksjangere innenfor rock kan være som natt og dag i forhold til hverandre.

 

Kort sagt: Jeg kan innrømme at jeg ikke er noen ekspert på å skildre mellom trance og euro-trance, og det er kanskje derfor jeg ikke liker musikken. Nettop fordi allt blir så likt. Liker jeg ikke trance, så er jeg rimelig sikker på at jeg ikke liker euro-trance heller.

Lenke til kommentar
Kort sagt: Jeg kan innrømme at jeg ikke er noen ekspert på å skildre mellom trance og euro-trance, og det er kanskje derfor jeg ikke liker musikken. Nettop fordi allt blir så likt. Liker jeg ikke trance, så er jeg rimelig sikker på at jeg ikke liker euro-trance heller.

 

Ikke for å provosere, men all musikk innen andre sjangre høres jo også lik ut (fra person til person)

Jeg syns all black / death metal høres likt ut, og jeg har enda ikke hørt en R&B sang som skiller seg ut...

 

-Jeg har også allerede postet noen linker med forskjellig typer elektronisk musikk og cun har kommet med noen innspill, så jobben med å finne linker er allerede gjort.

Endret av Dalh
Lenke til kommentar

Ja, du synes det høres likt ut, og jeg synes det meste av elektronisk musikk høres likt ut. Allt kommer ann på øret som hører.

 

EDIT: Og når det kommer til R&B burde du kanskje høre noen av de litt eldre artistene og ikke bare de "Im so sad!, ooh baby I don't want to hurt you"-artistene som spilles på radioen

Endret av Jokkulf
Lenke til kommentar

Jeg synes det finnes både bra og dårlig musikk i alle genre, selv om jeg personlig finner lite å like i enkelte, mens veldig mye bra i andre.

 

R'n'B for eksempel er en genre der det meste jeg har kommet over ikke faller i smak, mens det finnes noen lyspunkter innimellom. Kan nevne Alicia Keys som et eksempel på en artist som klarer å bruke denne genren bra.

 

Ellers er det utrolig vanskelig å forklare hvorfor man ikke liker noe. Som regel er det en følelse man sitter igjen med etter å ha hørt en komposisjon. Musikk er følelser. Det skal få meg til å tenke eller lede meg inn i et tomrom der musikken er det eneste man trenger å tenke/lytte på. På bakgrunn av dette finner jeg lite i pop industriens masseproduserte låter, men noen gullkorn også der innimellom.

 

Noe musikk mener jeg personlig ikke er laget for å lytte til, men for å drive frem stemning. EDM er vel etter min oppfatning en slik type musikk, som jeg aldri ville kunne sitte å lytte til, men som passer veldig bra om man er på store party festivaler og klubber. Men tilogmed i denne settingen kan noe av det bli for intenst.

 

Dagens rap og hiphop har jeg også lite til overs for, da dette er en genre som etter min mening fokuserer veldig på tekstene, og når de da kun klarer å komme opp med å skryte om hvor mye bling og penger dem har, gir det ikke noe tilbake.

 

Humør har mye å si for hva slags musikk man liker og misliker der og da. Enkelte dager er det deilig med et stykke Beethoven, mens andre passer det bedre med Emperor, eller litt melodiøs trance for den saks skyld.

Lenke til kommentar
Ser ikke poenget i en tråd som dette. Vi vet at de fleste på musikkforumet er tilhengere av metal-sjangeren, og de fleste som hører slik musikk har negative fordommer mot Rap, pop og "techno". Trenger vel ingen tråd for å understreke at de syns "techno" er dårlig fordi de ikke lages av ekte instrumenter? (Noe de gjør pr dags dato foresten).

 

________________________________

 

Uansett:

Hva misliker jeg? - Jeg misliker black- og death metall og andre former for "hard" metall.

Hvorfor? - Fordi mine fordommer mot black metall er svartkledde menn som spiller random riffs på gitaren i et høyt volum mens en vocalist skriker inn i mikrofonen. Musikken har heller ikke mye takt, utifra det jeg har hørt (Jeg klarer ikke høre på musikk som ikke har noen form for takt. Enten om det er 3/8, 3/4 eller 4/4. Har ikke prøvd å sette meg inn i metal-sjangeren, og jeg har heller ingen planer for det. Jeg har full respekt for sjangeren(e), men liker de bare ikke.

Andre sjangre jeg misliker? - Rap uten mening, som f.eks over fargede personer som skryter av hvor mye penger de kan bruke. Slik musikk ødelegger rap-sjangeren. Hater også eurodance og handz up, noe de fleste vil kalle "techno" (noe som er en helt annen musikksjanger). Rett og slett fordi de gir lytterene en oppfatning om at standaren innen EDM (electronic dance music) er en 4/4 takt med hard bass, lys smurfe-stemme og random synth-stabbs.

 

Nei-musikk: 1 2

Ja-musikk: 1 2 3 4

 

 

Til trådstarter: Dette er techno. Dette er noe helt annet. Men dette viste du vel, siden du ikke liker techno?

 

 

Ok? Metal er faktisk noe av det som krever mest av deg innenfor musikk. Trommissene er jo levende metronomer! Hvis du hører en sang der Hellhammer eller Frost spiller, så kommer du til å skifte mening. En trommis innenfor BM sjangeren kan ofte sammenlignes med en atlet, men du aner vel ikke hvor sinnsykt mye det krever av deg å holde et høyt tempo konstant.

 

Random riff? Det skjønner jeg ikke... Da har du hørt veldig lite BM. Som i alle andre sjangrer har jo denne sjangeren også drittmusikk, men å skjære det under en kam blir kansje litt drøyt.

 

Skrik og growl vokalen i metal er rått, syns jeg da :) Herlig, rått og dystert. Utrolig krevende.

 

Du må rett og slett sette deg inn i sjangeren og hør på det en stund :) Som en smart metaller sa: Metal er akkurat som opera! Du må trene opp øret ditt for å virkelig sette pris på musikken.

Jeg misliker Trance og Techno, fordi det ofte er kjønnsløs musikk. Det er plug'n play musikk ala FL og Reason der man må legge inn noen toner i pianorullen og ta på en arpeggio. For å spille ordentlig metal, så er det årevis med øving som skal til, ihvertfall for trommissen. Det er liksom ikke bare å sitte seg ned forran skjermen med et fint GUI.

Men jeg liker synth i enkelte tilfeller :) Synth'en til Dimmu, In Flames, Children of Bodom, Wintersun og sånn er herlig!

 

Til dahl: Det studioet du har i posten din er jo ikke noe særlig stort. Utstyret er ikke mer sofistikert enn det jeg har på rommet(bortsett fra resonansplater etc.). Vi som spiller i band har ofte like mye stæsj tilkoblet en gitar for å få den lyden vi har lyst på og trenger.

 

Jaja, smaken er som baken: Delt i to.

Endret av tommen_h
Lenke til kommentar
snip

 

Bra inlegg :thumbup:

 

Jeg kan bare konkludere med at "vi" som hører på EDM (og da spesiellt trance) hører på det fordi vi får en god følelse av å høre på det. En følelse som jeg lett skjønner andre ikke får. Tar tid å like sjangeren (da spesiellt ukommersiell EDM), akkurat som du sier at man må trene opp øret sitt for å like musikken.

 

 

ps: studioet var ikke ment som "hey, sjekk ut alle disse tingene!", mer ment som at man ikke nødvendigvis kun bruker data på å lage musikken. De største produsentene innen trance bruker jo hvertfall 2 ganger så stort studio.

Endret av Dalh
Lenke til kommentar

Skjønner Dahl :)

 

Cunc*******: Jeg hørte på trance og techno når jeg var mindre, helt til jeg kjøpte min første metal cd som 10 åring :) Jeg hører regelmessig på trance og techno (og andre mer mainstream sjangrer) på fest og gjennom venner, så har hørt en del av de. Derimot er ikke ALL Trance og Techno crap ;) Paffendorf mm. Har noen gode sanger. Men det er èn ting jeg ikke takler med en del trance er den infernalske babystemmen som borer seg inn i hjernebarken som en svulst!.

 

Jeg kan høre på det på fest, men det er ikke noe jeg sitter meg ned og hører på til vanlig ;)

Endret av tommen_h
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...