Gå til innhold

fasekjøler vs vannkjøling med 3-20minus


Anbefalte innlegg

lurer på pris på fasekjøler og støy nivået..

 

kan noen gi en kort intro i dette feltett

 

og hvor kan du kjøpe det

 

sattser på og komme et hakk videre....vet det mange experter her som virkelig kan dette med fase kjøling vet det er dyrt men det skal gå fin fint :thumbup:

 

må nesten få takke for alle gode svar jeg har fått av dere den siste tiden setter stor pris på det..... :thumbup::thumbup::thumbup:

har lært utrolig mye av dere it:experter

Endret av vectra94turbo
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har selv ikke vært borti noen fasekjølere. Men fasekjølere virker på samme måte som et kjøleskap og frysere. Slik at du vil ha alla samme støynivå som du har på kjøleskap når kompressorens starter på det.

 

Pluss at det ofte er en del jobb med fasekjøling siden du må smørre det meste inn med fett eller et ikke ledene middel tror du kan bruke vasselin til dette. Siden du får mye kondens av fasekjølingen.

 

Tror det smarteste du gjør er å starte med vannkjøling. Bygger på de samme prinsipper. Men fasekjøling er litt mer jobb og en del mer riski når man ikke har erfaring med noen av delene.

Lenke til kommentar

Vel, deter et par viktige forskjeller mellom de to...

 

Fasekjøling fungerer på samme prinsipp som et kjøleskap/fryser. Den bråkende delen er kompressoren som normalt vil gå hele tiden. Hvor mye bråk det blir varierer veldig egentlig, både avhengig av styrken på kompressor og typen. Rotoriske kompressorer bråker mer, men er hakket mer effektive, mens hermetiske kompressorer er er stillegående. Det er sistnevnte du nok vil finne i de fleste fasekjølere som er designet for å sitte i samme rom som deg.

 

Du kan forvente å høre omtrent like mye brumming fra en lav/medium styrke fasekjøler som du gjør fra en standard kjøleskap/fryser omtrent.

 

En fasekjøler kjøler normalt bare èn ting (vanligvis CPUen), i motsetnng til vannkjøling som kan brukes på så mange komponenter du vil bare du kjøper litt ekstra slange og vannblokker... På den annen side så er fasekjøling på et helt annet nivå enn vannkjøling. God vannkjøling holder eksempelvis kanskje din CPU på +45celcius, mens samme CPU på en god fasekjøler gjerne holder -45celcius. Det er ganske så stor forskjell... og det merkes dersom man ekstrem-overklokker.

 

Problemet med fasekjøling og alle andre kjølemetoder som får temperaturen ned nær 8-10grader (avhengig av luftfuktighet) og under er at man da får potensiale for kodensasjon. Kondensasjon er samme fenomenet som man ser når man tar en kald boks-cola ut av kjøleskapet og lar den stå i romtemperatur en liten stund. Etter kort tid ser man at det har dannet seg mange dråper på utsiden av boksen. Dette kommer av at når den varme luften i rommet treffer boksen og blir kjølt ned, så mister den evnen til å holde like mye vann som før, og den må legge igjen vannet sitt i veskeform på overflaten. Dette er selvfølgelig et stort problem, for hvis man ikke isolerer når man bruker fasekjøler så vil det jo danne seg både is og rim veldig fort på kjølehodet og rundt sokkelen, og når det smelter når du slår av fasekjøleren så kommer det til å smelte og dryppe og potensiellt kortslutte alt. Fasekjøling krever derfor at man investerer litt tid til å isolere grundig slik at det aldri oppstår noe kondensasjon.

 

En siste mulighet er en hybrid av vannkjøling og fasekjøling som man kaller en water-chiller. Den fasekjøler en blanding av vann og andre kjemikalier (f.eks. metanol) til så lavt som -30-40 og sirkulerer deretter det vannet som vanlig vannkjøling. Hovedfordelen er at du kan kjøle massevis av deler i forhold til vanlig fasekjøling. ufordelen er at du får ikke like mye konsentrert kjøleeffekt, og at du må også bruke tid på å isolere alle disse ekstra delene som du skal kjøle slik.

 

Utifra tittelen din, så er det kanskje noe sånt du mener? Det var litt vanskelig å forstå om du mente vanlig vannjøling her, eller chiller-kjøling.

 

Overklokk her på forumet er mannen å snakke med dersom du vil ha laget en for deg her i norge. Du kan også kjøle produkter som eksisterer kommersiellt på markedet, men i forhold til hva overklokk eller en annen erfaren person kan lage så er de svake og dyre. Om du ikke har motforestillinger mot å få laget en for deg i utlandet er det også lett å skaffe seg en via en av de meget flike byggerene på www.xtremesystems.org .

 

-Stigma

Endret av Stigma
Lenke til kommentar
Overklokk her på forumet er mannen å snakke med dersom du vil ha laget en for deg her i norge. Du kan også kjøle produkter som eksisterer kommersiellt på markedet, men i forhold til hva overklokk eller en annen erfaren person kan lage så er de svake og dyre. Om du ikke har motforestillinger mot å få laget en for deg i utlandet er det også lett å skaffe seg en via en av de meget flike byggerene på www.xtremesystems.org .

Overklokk har etter hva jeg har fått med meg lagt opp. Mulig han produserer faser fortsatt, det vet jeg ikke. Økonom her på forumet lager også fasekjølere så det kan være verdt å ta en prat med han.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...