Gå til innhold

Amd eller Intel?


Atesha

Anbefalte innlegg

Hva er egentlig best?

Amd'ene er billige i forhold til Intel sinde CPU'er, og Intel sine har mange flere teknologier en Amd sine... Men hvilken er egentlig den beste? Jeg har fått for meg at Amd er typisk gaming cpu, og Intel er behandle masse data CPU, noe som noen kan finne rett og galt, men om man skulle kjøpe ny PC til gaming, hva er egentlig best?

Eller... hva er egentlig best generellt?

Endret av Simsku93
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Intel har vell ytelses tronen i dag. Så Amd er ikke de beste til gaming. Men toro nok mye av det amd har kan konkurere med det intel har i samme prisklasse.

 

 

Kan godt stemme, men hva med Phenom?

De har visst ganske lik ytelse som intel, var vel litt dårligere. Men Intel vant overlegent når det kom til overklokking.

Lenke til kommentar

Det blir så dumt å si "denne er best" for det kommer jo ann på kriteriene naturligvis. Forresten så er dtittleren på denne tråden imot retningslinjene er jeg rimelig sikkert (nettop fordi slike X besre enn Y tråder ofte blir så usakelige).

 

men kort sagt:

 

Skal du ha det beste uansett pris så er Intel kongen på haugen for tiden. Deres beste er mye bedre enn AMDs beste, men du betaler deretter.

 

Skal du ha en high end, men rimelig CPU, ca rundt 2000kr merket, så ligger det noenlunde gjevnt løp mellom AMDs Phenom og Intels Core2Duo. Tester viser dog at for 2000kr så er den ytelsen du får hos AMD hakket dårligere med et par prosentpoeng gjennomsnittlig. Samtidig er den noe varmere enn Intels produkt, og når det kommer til overklokking så blåser Core2Duo prosessorene AMD ut av vannet.

 

Skal du ha en billig-men-ok CPU i mid-end markedet så har AMD mange gode tilbud som jeg vil si ligger likt med Intel, ihvertfall om man regner på hva ren ytelse man får for prisen.

 

AMD konkurrerer altså på pris, og det holder dem fra å falle bak. Forhåpentligvis må de ikke leke catch-up så veldig lenge... ellers blir det dårlig for konkurransen.

 

tester for alle disse tingene kan du finne sjøl... bare google "benchmark" med navnet på hva du vil ha resulater for enten forran eller bak. Værre er det ikke, så jeg gidd ikke lete dem opp når du like fint kan gjøre det selv :)

 

-Stigma

Lenke til kommentar

Tatt Stigmas vise ord i betraktning så er det lite hensiktsmessig å forsøke og finne en konklusjon på hvilken CPU som er den beste. En CPU som er best til en type oppgaver trenger ikke være den beste til andre typer oppgaver. Man har dermed de beste CPUene for ulike oppgaver. Skal man kunne konkludere med hvilken CPU som er best må man spesifisere bruksområdet og pris.

Når det gjelder all-around-CPUer er det alltid en produsent som ligger litt foran den andre når det gjelder pris:ytelse-forhold. Men med en rivende utvikling og konkurranse mellom produsentene vil den beste all-around-CPUen alltid variere etter prisnivået satt av produsentene.

Slike X vs. Y-tråder ender lett i krangling og det som verre er. Ønsker man å gjøre seg opp en mening om hvilken CPU som er best til det bruksområdet man har, samt pris, så er det beste å bare Google etter tester mellom CPUer. Man finner grundige tester av det meste av CPUer for forskjellige bruksområder.

 

Ønsker man å diskutere prosessorer er det langt mer konstruktivt å diskutere to spesifikke prosessorer satt opp mot hverandre med klare bruksområder. F.eks hvilken CPU som er best til spill av Athlon64 X2 6000+ og Intel Core 2 Duo E6750 og fundamentere diskusjonen i testresultater mellom disse. Eller en annen mer konstruktiv måte å opprette en tråd på er å heller spørre om anbefaling av CPUer for spilling for en gitt prisklasse. Da kan man få hjelp til å finne tester og gjøre en evaluering av CPUen som gir mest for pengene.

 

Så, av nevnte årsaker velger jeg å stenge denne tråden. :)

Reaksjoner på moderering gjøres via PM/melding.

Endret av Skagen
Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...