Gå til innhold

Tips til katastrofefilmer/naturkrefter


Aes456

Anbefalte innlegg

Har litt sansen for filmer hvor det er store naturkrefter ute å går. Har vel litt respekt for naturkreftene, selv om det ofte blir litt overdrivelse på film for å si det sånn. Har sett en god del, f.eks "The day after tomorrow", "Dantes Peak", "Volcano", "The perfect storm", "Twister", "Deep Impact", "The Core" osv. osv.

Noen andre som jeg bør få med meg? Tenker mer over i actionsjangeren som de jeg har nevt over her.

Endret av Petter (chaos)
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_disaster_films

 

Funka ikke den linken, men var sikkert denne du mente? Er jo litt å velge i da, men jeg tenkte mer på et par anbefalinger som er verdt å se. Halvparten av filmene på den listen vil jeg tro er bare møkk :)

 

Jeg tror ikke det er så farlig, da det er bred enighet om at de aller fleste av de filmene du ramset opp i det orginale innlegget bare er møkk også. Det er i det hele tatt ikke laget for mange kvalitetsfilmer i denne genren, men

 

"Dr. Strangelove or: How I Learned to Stop Worrying and Love the Bomb" av Kubrick er et mesterverk som kombinerer temaet verdens undergang med sort komedie. Filmen var opprinelig planlagt som Drama, men Kubrick bestemte seg for å lage komedie av den i sist øyeblikk. Filmen har veldig sterkt politisk anti-kaldkrig/atomvåpen budskap, og den kombinerer humor, med det å gi seeren en ekkel følse av hvor skremmende den forsvarpolitiske virkeligheten var på begynnelsen av 1960-tallet, og fortsatt er det like aktuelt i dag.

"Children of Men" Er også en god film i genren katastrofe film, særlig på grunn av utradisjonell kameraføring, og lange scener hvor kamera følger aktørene istede for klipping. Noe som gir filmen et vist indie/hjemme-video look. Det gir også en asosiasjoner til, den ammatørmessige stilen gir oss også følsen av nyhetsopptakk i en krigsituasjon (hvis du har sett tv-opptak fra krigen i Kosovo), og det spiller dermed godt på lag med filmens innhold.

Lenke til kommentar
Det er i det hele tatt ikke laget for mange kvalitetsfilmer i denne genren

Ja det er bare et fåtall som jeg har sett så langt som jeg hadde skikkelig sansen for, men det er jo etter min smak som du sier. Om andre synes de er dårlige så får det være opp til dem :p

Takk for listen og tips så langt! Noen flere jeg burde sjekke opp.

Lenke til kommentar
Gjest Bruker-95147

Du kan jo sjekke opp filmer som: powaqatsi!

 

Powaqatsi was a video evaluating the way people live. Especially focused on natives in the southern hemisphere of the world. It showed the way they lived, worked, and the traditions they follow. It also showed how the more technological life like ours in the Northern hemisphere’s lifestyle, way we work and the traditions we follow. They way I looked at the natives way of living was like poverty, a life very bad. But in this video, it shows the good things about this life: how its more simpler, how some of the people are happier than in our way of living, and how much more peaceful their lives our. Many clips showed this reasoning.

 

En film, ikke til å bli deppa av, men heller ettertenksom, og etterhvert glad av ...?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...