Gå til innhold

Asus P5N-E SLI nF-650i og overklokking.


AvIOn

Anbefalte innlegg

God formiddag og snart ei trivelig helg =)

 

Kjøpte meg akkurat noe nytt datastæsj, blandt annet Asus P5N-E SLI, nForce-650i SLI. Leste litt om kortet på nettet før jeg kjøpte det, og det viste til ganske gode OC-resultater, samt at det ikke kosta hawaii-skjorta. Virker som ett stabilt og godt kort, ingen problemer med å få ting til å fungere, så langt alt vel. MEN, jeg sliter med å finne maunelle OC-muligheter i biosen, så jeg får rett og slett ikke overklokka Quad6600'en min... Er det noen som vet hvor jeg finner det? evt, om jeg må legge inn ny bios, og hvis ja, hvor finner jeg denne og hvordan får jeg lagt den nye biosen inn. Fra tidligere vet jeg at man trengte floppy, men det har jeg ikke nå lengre... (steinaldern er ferdig nå liksom...)

 

Håper på gode og konstruktive svar fra "eliten" her inne=)

 

Takk på forhånd. Ønsker også alle ei god helg, happy chick-hunting ;)

 

Helgens drink-tips:

1 Del Captain Morgan Jamaican Run, Black Label

3 Deler Iskald Cola

Rør rolig og sakte rundt, og topp hærligheta med 2 isbiter og en limebåt på kanten av glasset. Namm =)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hvis du nylig har kjøpt det så er det jo en mulighet for at du har siste versjon som er 0703. Min erfaring er likevel at versjonen før 0703 som er 0608 er bedre med hensyn til OC på min maskin. Dette kan sikkert ha sammenheng med mitt oppsett som er forskjellig fra ditt, se min signatur. All versjoner av bios finner du her: http://support.asus.com/download/download....SLanguage=en-us Ser akkurat nå at det er sluppet en ny betaversjon 0801 for 4 dager siden. Oppdatering ev bios gjøres lettest med en USB minnepenn e.l. CD kan også brukes. Kopier bin-fila til ønsket medium og bruk EZ Flash. I bios er det et valg som heter "Tools" og under der ligger EZ Flash 2. Resten er selvforklarende. Kortet skal fungere fint til å overklokke Q6600. Jeg vet om en som klarte over 3.3GHz på luft. Under Advanced, AI Tuning velges Manual. Sett FSB - Memory Clock Mode til Unlinked. Så kan du øke FSB litt og litt til det stopper. Minne og Volt reguleres automatisk når Unlinked er valgt. Jeg måtte først sette sette timings på minnet korrekt selv under Advanced, Chipset, Memory Timing Setting. Kortet finner ikke selv riktige timings selv. Mulig dette er fikset i siste beta av bios som jeg ennå ikke har prøvd.

 

Bare så det er nevnt, mitt HK blir veldig varmt, fra 50 grader og opp alt etter romtemperatur og belastning på systemet. Jeg har montert kjølevifte på chipset uten at det hjalp nevneverdig. Likevel, jeg har lest på forskjellige fora at høy temperatur på dette kortet er normalt, og mitt er 100% stabilt slik jeg kjører.

Endret av -alias-
Lenke til kommentar

Hei, helt fersk bruker av P5N32-E-SLI Plus og det er tydligvis store forskjeller på dette HK (mht. de uten "plus". Siste BIOS her er 0805, så pass på at du flasher "riktig" bios mht. hvilke kort du har. Gjør for all del IKKE dette fra Windows, men fra BIOS som tidligere beskrevet.

 

 

Et lite tips er å sette opp 1,2V HT til f.eks. 1,4 eller 1,5V. Dette øker stabiliteten enormt ved OC.

Det som er litt forvirrende med BIOS her er at du setter QFSB (og ikke som normalt FSB verdi).

 

Det tok litt tid før jeg skjønte dette, men fikk hjelp av Vinci her:

https://www.diskusjon.no/index.php?session=...t&p=9867994

 

NorthBridge blir j..a varm men er vel laget for å tåle dette (kjører på med masse store vifter i kabinettet så håper jeg at jeg ikke svir av noe ;) )

 

/L @ 3,6 og det skal videre...

Endret av relsafus
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...