Gå til innhold

ny pc - skrur seg av helt uformelt


Anbefalte innlegg

Jeg har kjøpt meg ny pc, la inn windows, drivere og etc..

Men så har PC-en plutselig begynt og låse seg.

 

Når PC-en låser seg låser først skjermen seg før skjermen går til svart, og lampa nede på skjermen går i fra grønt til gult(tilkoblet men ikke noe signal).

Dette skjer som regel når jeg spiller enkelte spill, men har også låst seg mens jeg holdt på med og se film med ingenting annet kjørende enn skrivebordet

Di spillene jeg til nå har sett att PC-en låser seg i er: Test drive unlimited(alle i serien), 18 wheels of steel pedal to the metal.

 

Komponentene i PC-en er som følger:

ECS NF650iSLIT-A hovedkort

Intel core 2 quad - Q6600 CPU

His radeon hd 2600 xt skjermkort

Geil 2048mb ram

Belkin trådløst nettverks kort

bZerk 500W strømforsyning

 

Har også 4 vifter som sørger for god luftgjennomstrømning i kabinettet.

skjermkortet holder 50-60 grader, cpuen 33-37 grader, rambrikkene holder 37-42 grader(målt uten på den "kjøle ribba") og chipsettet holder 39-40 grader under spilling.

Så det er ikke noe spessielt varmt, drar fort cpuen ned til tilnærmet lik romtemperatur når jeg holder på på skrivebordet., så jeg tror ikke att varmen har skylda.

 

Mens jeg var på skolen i dag sto PC-en på hjemme, da jeg kom hjem og skrudde på skjermen var det kommet opp en blå skjerm, der sto det følgende:

 

Det er oppdaget ett problem og windows er avsluttet for og forhindre skade.

 

Det virker som følgende fil skaper problemet: ati2dvag

 

Vist det er første gang du ser denne feil meldingen starter du datamaskinen på nytt, hvis feilmeldingen vises på nytt gjør du følgende:

 

Enhets driveren sitter fast i en uenderlig løkke. Dette angir vanligvis problemer med selve enheten eller enhets driveren som programerer maskinvaren galt.

 

Ta kontakt med leverandøren av maskin enheten for å få driver oppdateringer.

 

Tekninsk informasjon:

STOP: 0x000000EA (0x883b0c38, 0x883c7608, 0xf78d6cbc, 0x00000001)

 

ati2dvag

Starter dumping av fysisk minne.

 

________

 

Ut i fra navnet på filen som tydeligvis skaper problemet så ser det ut til att det er driveren til skjermkortet som skaper problemer.

 

Jeg har lastet ned nye drivere i fra ATI/AMD sider, jeg avinstallerte driverne som fulgte med skjermkortet, men fikk samme blåskjermen en gang til.

 

Edit: googlet det hele og fant fram til en "workaround", det jeg gjore da var og skru av all maskinvare akselerasjonen men da har det jo liten nytte i seg att jeg kjøpte en gamer pc :S

 

Er det slik att siden det nevnes att at2dvag ligger i en uendelig løkke att jeg kansje må slette den manuelt?

også prøve og legge inn driverne på nytt, eller?

 

trenger noen tips hær :S

 

en ting til: jeg trenger ny cpu kjøler, ny chipsett kjøler noen anbfalninger og helst en støydemper til harddisken(gjerne med kjøler også)

Cpu kjøleren kan ikke være noe mærværdig større enn boxed kjøleren som følger med Q6600'en siden jeg bare har max 1 cm og gå på før jeg er oppe i strømforsyninga,

chipsett vifta kan ikke være større enn den 40-50mm vifta som står på i fra før av max. 60-70mm før jeg tar borti cpu kjøleren.

Når det gjelder støydemperen til harddisken så må det bare være S-ata grensesnitt, men jeg kunne gjærne tenkt meg noe som kjøler den ned og

 

Takk for svar!

Endret av sniffmaster
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har vert borti noe lignende og dette spillet hette wow. Det som skjedde var at jeg var på ett spesielt sted i wow verden og plutselig ble skjermen blå. Men jeg kunne være hvor som helst i wow verden uten at det skjedde. Dette viste seg å vere en feil i wow spillet. Så det du kan gjøre er å slette spillet å reinstalere det igjen. Kansje dette hjelper. Eller at du kjører for høy grafikk på spillet. prøv å sette dette ned og se om det hjelper.

Lenke til kommentar
Har vert borti noe lignende og dette spillet hette wow. Det som skjedde var at jeg var på ett spesielt sted i wow verden og plutselig ble skjermen blå. Men jeg kunne være hvor som helst i wow verden uten at det skjedde. Dette viste seg å vere en feil i wow spillet. Så det du kan gjøre er å slette spillet å reinstalere det igjen. Kansje dette hjelper. Eller at du kjører for høy grafikk på spillet. prøv å sette dette ned og se om det hjelper.

 

allerede prøvd det :(

Lenke til kommentar

Det er helt klart noe med skjermkortdriveren som du nevner. Ingen grunn å reinstallere noen spill.

 

Det du kan gjøre er å laste ned siste drivere til hovedkortet ditt (chipset-drivere). Disse er det alltid lurt å legge inn. Ser at du har et nForce-brikkesett.

 

Last ned her:

Windows XP (32 bit)

Windows Vista (32bit)

 

Det er mulig du må avinstallere driverene fra ATI først. Mulig det er best å bare gjøre det uansett og legge de inn igjen når du er ferdig med brikkesettdriverene.

Lenke til kommentar

jeg har nå prøvd det, det eneste jeg tjente på det var litt lengre spille tid, skjærmen bare skrur seg av som om skjermkortet blir deaktivert eller noe.

Bildet på skjermen bare fryser før skjermen blir svart og lyset nede på skjermen skifter farge til gult noe som betyr att den er tilkoblet men ikke noe bilde/signal.

 

jeg blir fortvilet, dette skjer kun når jeg spiller altså, men jeg som er en ungdom i min beste alder klarer ikke og leve uten spill :S

Lenke til kommentar

Prøv disse to forslagene:

 

Løsning 1

Reinstall the ATI driver. You are advised to launch Windows in Safe Mode (press F8 before Windows boots), go to Windows Add/Remove programs and uninstall everything ATI. Remove the DAO/MDAC component as well. You can use the ATI removal tool utility which can be downloaded from the ATI website. The complete set of instructions on removing ATI can be found here on the ATI website.

 

Løsning 2

Go to System Devices in My Computer > Properties > Hardware, and locate the option, PCI standard PCI-to-PCI bridge. This could under other names on your PC, so contact your PC vendor if you’re unsure. Right click, and select the “update driver” option. Manually search and install the PCI standard PCI-to-PCI bridge.

 

http://www.modernstreet.com/general/ati2dvag-problem/

 

Ikke direkte løsninger i følge siden, men verdt et forsøk.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...