Gå til innhold

Vil ha tilbake IFPI.com


Anbefalte innlegg

hvorfor klarer de ikke og stenge piratbay? tilsvarende sider har jo blitt stengt. Og piratbay er jo meget godt kjent.

 

De gjør ikke noe ulovlig i hjemlandet sitt, Sverige, så hvorfor skulle de bli stengt?

og HVIS de i det heletatt klarte å raide et av stedene TPB hoster fra, så vil ikke siden bli påvirket, siden TPB hoster siden sin på mange forskjellige server i mange land, dette har de uttalt en tid etter at siden kom opp igjen da de ble raidet for første gang

Hvorfor klarer ikke herskerne av internettet å ta dem ned da? Kan jeg bestemme at en side er min? Så forvirrende...

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Blir nok bra det her, det at de lager en egen "IFPI" er jo ikke trakassering eller noe av domenet deres, med tanke på at IFPI sin lease på domenet gikk ut kjøpte TPB det og lagde sitt IFPI, det at det kan være misvisendes er en annen sak, det at IFPI.com kanskje var bra besøkt før så kommer de nå til en torrent side eller "interest of pirates" side, veit ikke om det var helt det jeg tenkte å skrive men kommer ikke på noe bedre.

 

Hvorfor er det alltid slik at når en torrent side gjør noe så blir det publisert på nett og tv? Dette er unødvendig, er som om vi skulle følge våpenhandelen i USA til midtøsten, blir litt for tragisk. Det skjer, ja, men det at sider med rykte på seg alltid skal få "negativ" publikasjon er litt drøyt, tviler på at TPB må gi fra seg domenet, som sagt tidligere, de gjør ingenting ulovlig i sitt land, Sverige

 

Chizzi_R

Endret av Chizzi_RoXe
Lenke til kommentar
Var helt sikker på at det sto International Federation of the Pornographic Industry. Måtte lese det et par ganger før jeg skjønte hva det egentlig sto.

 

Du var ikke alene om det.. :D

 

Hehe, samme her. Kanskje TPB burde kalle det for det?

 

T.o.m. når man har engelsk som morsmål, kan man lese litt kjapt i svingene. Hehe...

Lenke til kommentar

Hvis IFPI vinner denne saken er det noe seriøst galt med verden. TPB har fått denne adressen helt lovlig. De har kjøpt den ærlig og redelig etter at leiekontrakten til IFPI gikk ut på domenet. Piratbay ønsker å drive en holdningsskapende side. Jeg ser ingen grunn til at de skulle måtte levere fra seg domenet. Så TPB bør vinne denne saken lett. De har loven på sin side, men desverre lobbyister mot seg. Så får man se om loven eller penger/lobbyister bestemmer i denne saken.

Lenke til kommentar
Ja det skjønte jeg, men hvem (ikke i personer, men mer hvordan personer) styrer det? Står vel ikke i jobbannonser at de trenger en til å passe på alle .com-domenene? Og alt er jo basert på en person (eller en gruppe) sin mening , noe som er latterlig hvis du spør meg...

Hva om jeg mener at jeg synes tbp skal få beholde det, mens han pottitbonden over havet mener noe annet, så skal vi i teorien stille likt. Men verden er nå urettferdig :)

 

Det enkleste først: com-domener blir kjøpt for 1-5 år om gangen. Når perioden utløper og lisensen ikke fornyes, vil domenet være tilgjengelig for kjøp akkurat som om det ikke hadde eksistert.

 

Jeg vil tro (sålangt jeg tror på det amerikanske rettsvesen :p) at både tbp og IFPI aka pottitbonden stiller likt når de presenterer argumentene. Men IFPI har vel flere argumenter og advokater med argumenter bak seg enn tbp.

 

Forøvrig var det jo en liknende sak i norge, da en noenlunde kjent søkemotor forsøkte å kjøpe opp google.no. Problemet var at domenet alt var tatt av en fyr som planla å selge solbriller via web. Om en lurer på hvem som vant, er det bare til å besøke websiden.. :)

Lenke til kommentar
Forøvrig var det jo en liknende sak i norge, da en noenlunde kjent søkemotor forsøkte å kjøpe opp google.no. Problemet var at domenet alt var tatt av en fyr som planla å selge solbriller via web. Om en lurer på hvem som vant, er det bare til å besøke websiden.. :)

Fikk han ikke betalt for domenet engang?? :ohmy:

Lenke til kommentar

Nå er det viktig å skille her.

Norid som administrerer alle .no domener har en veldig streng politikk der eieren av merkenavnet i de fleste tilfeller vill bli tilkjent domenenavnet, så domenehaier å være domenehai på .no er ett tapsprosjekt.

 

Derimot .com, .org, .net osv. er det i veldig liten grad kontroll over domenene og som oftes vill førstemann til mølla bli tilkjent retighetene.

 

Edit: Så; nei han fikk nok neppe noen sum for domene med mindre google hadde en god dag og ville støtte en stakkar. Samme gjaldt statoilhydro.no mm.

Endret av Kongen på Karmøy
Lenke til kommentar
Nå er det viktig å skille her.

Derimot .com, .org, .net osv. er det i veldig liten grad kontroll over domenene og som oftes vill førstemann til mølla bli tilkjent retighetene.

 

 

Norid er på mange måter eksemplarisk med sin stålkontroll over .no domener og domeneklagenemda, som har løst mange saker uten å måtte gå til en domstol. Men også ICANN har et rettsystem som skal forhindre misbruk av domener.

 

Hvis en koreaner registrerer playstation4.com, og lar bare siden stå tom, så vil vedkommende få problemer hvis sony gjør krav på domenet ved en fremtidig ps4 lansering. Det hjelper lite om han var først ute.

 

Det er derfor tpb gjør et så stort nummer av at de har tenkt å fylle opp siden med meningsfult innhold, informasjon og etc. De forsøker å dokumentere og validere oppkjøpet av domenet, slik at de ikke blir fratatt domenet i en evt rettsak.

 

 

Fun Fact: peta.org ble opprinnelig kjøpt opp av organisasjonen "People Eating Tasty Animals". Såvidt jeg husker tok det 5-6 år før dyrevern organisasjonen fikk kranglet til seg domenet :)

 

edit: Hvem *eier* et domene? litt forenklet kan en si at ICANN bestemmer over alle domener. Verisign har fått "konsesjon" til å eie og drive alle .com domener, mens en bedrift / privatperson betaler lisens for å administrere et spesifikt .com domene.

Endret av frankpettersen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...