Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det du spør etter er vel lite sansynlig å finne fordi det finnes så utrolig mange muligheter for et "stort" program og derfor liten sansynlighet for at akkurat det du finner treffer din smak. Det beste er rett og slett å lage et lite prosjekt selv og starte der. Du sier jo du kan litt C# fra før så det burde være mange muligheter da.

Du kan jo f.eks lage deg et fakturering system. Kansje det t.o.m. blir så bra at du kan selge det.

Lenke til kommentar

Det du egentlig er ute etter er vel noe som gjerne kommer med erfaring. Bruk av kjente patterns som f.eks factories, proxy, adapter osv osv er gjerne ting du bør tenke på gjennom en design prosess for en større applikasjon. I tillegg bør man ha relativt god oversikt over hva slags mekanismer som er tilgjengelig i språket man bruker, i dette tilfellet C#, og objekt orientert programmering generelt. Da skulle det å bygge opp en applikasjon være ganske enkelt. En annen ting å tenke på er vel muligens såkalte naming conventions og være konsistent på dette. Jeg vet Microsoft har noe greier som de kaller "Patterns and practices" som faktisk er veldig bra. Er nok mulig det er en bra plass å lete hvis du ikke kjenner til noe av det nettopp har nevnt.

 

Edit:

Microsoft Patterns & Practices

Endret av The Jackal
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Enig med Jackal

 

Når du er forbi "lær funksjon x" stadiet, så er tiden for å bygge noe ordentlig.

 

Lær deg basic patterns som model view controller (mye brukt), factory, adapter etc etc.

Lær deg også algoritmer som sort, search, list, tree, map etc etc etc.

 

Jeg skal være enig i at det finnes dårlig med tutorials som lærer deg å lage et lite, men funksjonelt program av en viss størrelse. Mitt aha-moment var vel på høyskolen der læreren viste hvordan han lagde irc program (her er nettverk, multithreading, forholde deg til irc protokollen som er dritenkel, model-view-controllere, mdi, you-name-it). Det høres forferdelig mye ut, men er bare litt som skal gjøres på alle tingene.

 

Jeg ville bare sagt at du bare skal prøve å lage noe av størrelse selv. Paint, notepad, kalender, kabal er typiske beginners prosjekt i så måte.

Jeg hadde en gammel win32 bok av charles petzold - han er veldig basic i så måte om disse emnene uten å fokusere på avanserte ting. Tror han skal ha en c# bok også, men har ikke sett på det.

 

Men for min del så var det etter forsøk på å lage noen program av en viss størrelse som endte i spagettihelvete. OG SÅ se på patterns, at det løsnet. Sammen med bedre forståelse på objekt orientering, algoritmer, så gikk ting mer på skinner egentlig.

 

Litt irriterende det der å være in-between-two-states, for det er jo som sagt ikke helt enkelt område.

 

Fordelen med patterns er at de kun er et generellt prinsipp, og du finner eksempler av de i alle språk. Så forstår du andre språk, så kan det være enklere. Ofte jeg går til php for eksempler på ting, fordi det er lettere å se ting for min del.

 

Når du kan generelle patterns, og har progget litt - så se på enterprise patterns ... Martin Fowler har en jævelsk god bok på det. Patterns Of Enterprise Application Architecture. Men ikke bli religiøs på den som mange blir, da blir det bare teit.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...