Gå til innhold

12mm vs 14mm på Nikon DX


Anbefalte innlegg

Hei

 

Planen var å kjøpe Nikkor 12-24 som julegave til meg selv :innocent: , men nå har tankene kommet over til 14-24 :hmm: Noen som har synspunkter på 12 vs 14 mm i den vide enden? Det har vært mye diskusjon om Sigmas 10mm vs 12mm til andre merker. "Trenger" man lavere en 14mm innendørs?

 

Har Nikon D200 og snart et D300 :)

 

 

 

 

BraGeo

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

14-24 vil koste skjorta (estimater ligger på rundt 16 lapper), er relativt enorm og har en permanent solblender. Den veier også 1kg. Den er lyssterk, etter sigende meget skarp og siden den er beregnet på 35mm-formatet vil du ha en fordel av å bare bruke objektivets "sweet spot" om du bruker et DX-hus. Disse bildene er tatt med D3 + 14-24.

 

12-24 DX er, hvis ikke jeg tar feil, Nikons første DX-objektiv. Jeg har ikke hatt mitt lenge nok til å gjøre meg opp noen tanker rundt det, men kontra Sigma 10-20mm som jeg hadde tidligere, virker den mer rettegnende og skarpere (Nikon er helt brukbar rundt f/5.6, Sigmaen måtte opp i f/8). Om Nikonen er verdt prisen i forhold til Tokinas tilsvarende vidvinkel (8700 vs 4700 ca) kan jeg ikke svare på. Hva skarphet angår, er dette bildet tatt innendørs, håndholdt ved 12mm. 1/20 @ f/5.6 (ISO 640).

Lenke til kommentar
Går rykter om at det i bunn og grunn er samme objektivet som Pentax sitt originale 12-24.

Det er nok mer enn et rykte. Det er ingen hemmelighet at Pentax og Tokina samarbeider tett om objektivutvikling - begge selskapene er eid av Hoya - og det er nok ikke tilfeldig at Tokina ikke lager nye objektiver til K-fatningen.

Endret av Anew
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...