Gå til innhold

Noen som har erfaringer med Amilo Xa 1526 TL56


holvik

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jeg er også på jakt etter en rimelig bærbar til kontor/surfing/film, og kom over denne.

 

Synes det er litt dumt at de har fylt opp begge slottene med 512mb brikker. En brikke på 1gb hadde vært mye bedre med tanke på sener oppgradering. (Ser at den også selges med 2gb ram, men da til 1300,- mer. )

Kunne vel også tenkt meg Vista istedet for XP, men greit nok.

 

Sitter klar til å bestille denne, men hadde vært greit å først høre erfaringer angående lydnivå, byggekvalitet osv

Lenke til kommentar

Jepp - synes også denne PC-en har en sinnsyk pris sammenliknet med specs. Selv om det unektelig ikke akkurat er den feteste PC-en på markedet, sparker grafikk-kortet visstnok ganske greit fra seg. F.eks. betydelig bedre enn Geforce 8400m, og tilnærmet like bra som Geforce 8600m gs, som en fort finner i bærbare i 10000-kronersområdet. Og både minne, harddisk og operativsystem kan jo lett oppgraderes senere hvis behov (mange mener jo at Vista uansett fortsatt bare er på Beta-stadiet - derfor flere som sliter med å nedgradere de nye PCene sine FRA Vista TIL XP).

 

Til denne prisen finner en ellers stort sett bare ganske slappe skrivemaskin PC-er. Derfor: Bestilte XA 1526 hos Netshop i dag (etter å ha sett på endel andre bærbare som har kostet omkring det dobbelte, kjøpte bl.a. nesten Dell Vostro 1700 og HP pavilion DV9575), og er særs fornøyd med alle pengene jeg har spart på det. Så får vi se hva jeg får... :-)

 

For den som forstår seg på tysk, er det forresten en utførlig test her. Alt i alt scorer maskinen rimelig bra i testen pga. lite viftestøy, god byggekvalitet og gode høyttalere. Noe under middels ytelse i diverse benchmarks trekker imidlertid litt ned, uten at det akkurat kom som noen bombe.

Endret av arnoldp
Lenke til kommentar

Argh - jeg skrev akkurat en utførlig "brukeropplevelse" av denne maskina, og så kræsjet gammelmaskinen (som jeg sitter på nå) før jeg rakk å poste den. Gidder ikke skrive alt på nytt, men fikk den altså i hus for noen dager side - er generelt meget fornøyd - og svarer evt på konkrete spørsmål dersom det skulle dukke opp noen her i forumet.

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte denne PC-en på netshop som ukens tilbud for ca 2 måneder siden, og har vært strålende fornøyd helt siden da :)

 

Som allerede nevnt i tråden er dette veldig mye for pengene, da de fleste maskinene i denne klassen ikke akkurat sparker fra seg i samme grad som denne. Den er utrolig solid og man merker at det er en veldig bra byggekvalitet.

Skjermen er lysterk og har bra bildegjegivelse, samtidig er 17" en flott størrelse.

Både harddisk, prosessor og skjermkort er meget bra til prisen, og med 2GB RAM er det ikke noe å si på ytelsen.

Har testet Vista på den, og den kjører Vista som en drøm.

 

Eneste negative jeg kan si er at viften må settes på "silent" ved hjelp av en hurtigtast hver gang den startes opp, eller bråker den litt mye for vanlig skrivebordsbruk og surfing. Samtidig er tastaturet veldig godt, men litt omstokking på plasseringen av tastene gjør at man til tider bommer på taster. Og det er heller ikke noen PC man kan forvente en lang batteritid på, holder +/- 2 timer.

 

Bærevesken kommer også godt med, og alt i alt er jeg storfornøyd med denne PC-en, spesielt med tanke på prisen. :thumbup:

Lenke til kommentar

Kostet den 5595 allerede for to måneder siden? Du store - da var det jo et enda fetere tilbud enn nå. Er mye som har skjedd på prisfronten i PC-markedet på to måneder. Og du oppgraderte den til 2gb minne selv, eller fulgte det med på det tilbudet?

 

Er ellers enig i alt som skrives av erfaringer - er selv også meget fornøyd. Er litt irritert på tastaturet, og har vanskelig for å skjønne hvorfor de har komprimert vanlige taster som enter og punktum ned til de ugjenkjennelige. Men dette plager meg ikke stor, da jeg skriver mest på "gammel-PC-en" (den nye er mest til internett, TV, DVD og spilling - og bidrar til at jeg får beholde gammelmaskina for meg selv - vi har nemlig ikke "vanlig" TV her i huset). Viftestøy - ja, litt, men den plager ikke meg nevneverdig. Men er enig i at det er litt over hva jeg forventer av en bærbar. Vifta går stort sett jevnt, men for det meste ikke plagsomt høylydt. Kan også nevne at jeg kjørte 3dmark03 og 06 på den, og på begge scoret den noen hundre poeng over det som er snittet for maskiner med go7600 - og det er jo bra sett i lys av alle som sliter med å få de nye PCene sine opp på de verdiene de har lest i tester. Særlig med tanke på at jeg kun bruker de driverne som var ferdiginstallert da jeg fikk maskina. Og det at den går på XP ser jeg bare på som et pluss - sikkert en sammenheng med den gode ytelsen ;-)

 

Et annet pluss: Ikke masse tulleprogramvare ferdiginstallert. Det som følger med kan man velge å installere selv - eller la vær. I tillegg følger det med Norman Antivirus fullversjon med virusdefinisjonsoppdateringer inkludert i tre år framover - og det blir jo fort verdt en del hundrelapper til sammen.

 

Edit: Ser forresten nå at Netshop har satt den opp til 5995 - men det er fortsatt et genialt tilbud!

Endret av arnoldp
Lenke til kommentar

Den kostet tilnærmet likt som det den gjør nå, gav 6K for den som ukens tilbud. Og ja, jeg oppgraderte til 2Gb RAM selv.

 

Enig i at det egentlig er et lite pluss ytelsesmessig at man får med XP, og ikke Vista. Samtidig opplever jeg det samme som deg, nemlig at den holder et høyere 3D Mark snitt enn normalt uten hverken tweaks eller andre drivere.

I tillegg er det som du sier en enorm fordel at de ikke har gjort som HP, og installerer allverdens dritt på forhånd, slik at man sitter og avinstallerer inni evigheten.

 

Flott å se at andre er fornøyd også :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...