Gå til innhold

trenger godt video redigerings prog


Anbefalte innlegg

hei jeg har et panasonic dv gs 500. og adobe premier elements. jeg er geanske ny beymmer og synes derfor adobe programmet blir for vanskelig. jeg er derfor på utkikk etter et lit enklere program men som likke vell et godt programm som man kan lage gode filmer med. og som har masse efekter og slikt. har sett litt på Pinnacles studio 11 plus det ser ganske bra ut. hadde en demo av 10 før og synes det var kjempe bra. men er lurer på om det er noe som er enda bedre

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Vegas er et strålende program!

 

Men mener du\man bør tenke på hva man skal bruke programmet til og hvilke funkjoner man er ute etter. studio 11 er et kjempe alternativ, her slipper du f.eks. og bruke flere programmer om du skal brenne ut dvd-er. (Som du må i Vegas) Det har også et litt enklere brukergrensesnitt enn Vegas. (Selv om 8-eren skal være ganske god)

 

Ellers er jeg også stor fan av Avid Liquid (tidligere Pinnacle)

Lenke til kommentar

Du sier: "Som har masse effekter og slikt."

 

Hvordan effekter mener du da?

 

Ellers kan jeg som de andre anbefale deg Sony Vegas ettersom du synes pinnacle virker bra. Ellers har du Adobe Premiere Pro.

 

Men når du nevner effekter, så har Adobe After Effects en mange muligheter, der det bare er din egen fantasi som setter grenser.

 

Adobe produktene er mer krevende, men om du virkelig ønsker å lære deg det er det ikke noe problem. Da er det bare å finne tutorials på nettet og følge disse. Jeg kan anbefale deg å se HER for å få et innblikk i hvordan Adobe After Effects fungere.

 

Men som sagt vil jeg tro Sony Vegas passer best for deg :)

 

Lykke til

Endret av Jompa.
Lenke til kommentar

Ja, Premiere Pro til 9000 kr og After Effects til 13 800 kr er sikkert noe å satse på for en fullstendig nybegynner - som attpåtil selv skriver at han synes Adobe-produktene er for vanskelige.

 

Tror han har bedre utbytte av f.eks. Magix Movie Edit Pro til ca. 500 kr, som er langt mer avansert og stabilt enn Pinnacle Studio.

Endret av Rocambole2
Lenke til kommentar

Les innlegget en gang til, gutten min :)

 

"Men som sagt vil jeg tro Sony Vegas passer best for deg"

 

Kunne ønske jeg kunne komme med anbefalinger uten at andre skal komme med ironiske kommentarer, såpass voksene trodde jeg dere var :) Har ikke sagt at han skal begynne med APP eller AE ;)

Endret av Jompa.
Lenke til kommentar

Les artikkelen på dinside.no fra torsdag 25.10:

 

"Smart videoredigering fra Sony"

 

De som skal ha noe som fungerer bra og ikke koster skjorta bør vel kikke på dette. Selv bruker jeg Vegas Pro 8 og er kjempefornøyd. Har brukt Vegas i mange år, fra versjon 4 tror jeg det var.

Versjon 8 er også kompatibel med Vista.

Endret av Aqualong
Lenke til kommentar

Siden det dreier seg om en nybegynner, er jeg ikke i tvil om at det er mye lurere å starte med et rimelig program som Magix framfor å bruke 5-6 tusen på Sony Vegas 8. Så kan han heller oppgradere når/hvis han fortsetter å ha interesse for å jobbe med videoredigering. Når erikman skriver at han ønsker "et godt program som man kan lage gode filmer med", bør man kanskje nevne at det ikke er redigeringsprogrammet som skaper en god film, men forarbeidet - altså storyen, skuespillerprestasjoner, lyssetting, lydopptak etc. Filmen blir ikke god uansett hvor mange effekter man dytter inn og hvor avansert redigeringspogram man har, hvis råmaterialet er dårlig.

Lenke til kommentar
Siden det dreier seg om en nybegynner, er jeg ikke i tvil om at det er mye lurere å starte med et rimelig program som Magix framfor å bruke 5-6 tusen på Sony Vegas 8.

 

For det første: Vegas Pro 8 koster ca. 3.200 kroner i downloadversjon. For det andre: Det finnes noe som heter Vegas Movie Studio Platinum Edition, og som ikke koster mer enn ca. 650 kroner i downloadversjon. Der følger det med alt man trenger fra DV til DVD, også HDV og AVCHD

Jeg er helt enig i det som blir sagt over her at Sony sine Vegasprodukter er noe for seg selv.

Lenke til kommentar

Det forbauser meg ikke at det finnes billigere forekomster av Vegas enn dem jeg fant i noen norske programvarehus da jeg i formiddag tok en titt for å se hvor mye programmet egentlig koster. Like fullt er downloadversjonen du nevner tre-seks ganger så dyr som de fleste redigeringsprogrammer beregnet på begynnere - som Magix, Ulead Videostudio, Pinnacle Studio, Pure Motion Editstudio og Adobe Premiere Elements (som trådstarteren allerede har). Jeg er bare prinsipielt imot at folk skal overtales til å kjøpe noe de kanskje aldri får bruk for når de kan kjøpe noe som er langt rimeligere og mer i tråd med ambisjonsnivået.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...