Gå til innhold

Støy fra bærbare maskiner


mytting

Anbefalte innlegg

Jeg er på utkikk etter kraftig bærbar maskin av god kvalitet, og er i den forbindelse særlig opptatt av støynivå (vifte og harddisk). Ønsker observasjoner og tips i den forbindelse. Ja, jeg vet at man bør unngå desktop CPU. Her er hva jeg har funnet ut etter mye lesing og litt testing rundt omkring:

 

- Billige merker = bråkete? Må nok regne med å legge noen penger på bordet, men det får gå.

 

- IBM: Jeg har en eldre IBM Thinkpad, og den er svært stille. Er de nye slik også?

 

- Prøvde en Lifebook idag. Det skal jo være en bra serie, og maskinen var i utgangspunktet stille som en mus, men det var nesten så jeg måtte dukke da viften startet...var jo rene jetflyet. :roll:

 

-Har hørt fra flere hold at Toshiba 5200 skal være ekstremt stille. Har også sett på en Toshiba Satellite, den var imponerende rolig. Har hørt at de hos Toshiba er generelt flinke med dette. Toshiba harddisker skal også være spesielt stillegående, sammenlignet med de IBM-diskene man finner i de fleste andre maskiner?

 

Dell 8200: Spennende maskin, men her har jeg hørt forvirrende meldinger: I noen tester heter det at den er stille pga doble vifter med lav hastighet...andre klager over at den bråker. Har sett en teori om at viftene tidvis går på høy hastighet (mye støy) bare når man kjører på batteri, ikke når strømmen er plugget inn? Det er i så fall greit for meg. Noen som kan kaste lys over hvordan det er med støynivå hos Dell?

 

Andre observasjoner?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...