Gå til innhold

Kritikk på design + spørsmål


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hva mener du med det? Hvorfor skulle det ikke vært det?

9582506[/snapback]

Det er en designers måte å si "dette var jo ikke så bra" på.

9582576[/snapback]

Relativ lite konstruktivt...

9585265[/snapback]

 

Enig, manfred. Synes det er mye drittslenging og lite konstruktivt på denne delen av forumet.

9587352[/snapback]

Det teller ikke som drittslenging, spør du meg. Lite gjennomførte design får lite kritikk, og jeg er blant de som synes det er en for stor andel av dårlig gjennomførte design som postes i dette forumet.

 

Jeg har vel lagt ut design til kritikk toppen to eller tre ganger på HW.no (før websidekritikk-forumets tid), og hver gang har jeg jobbet lang tid i forveien, det første designet på unrealized.org (som nå er nede) brukte jeg flere uker på å lage og finpusse før jeg la det ut for kritikk. Designene her føler jeg i stor grad er utført på timen, og endringene kommer haglende hvert kvarter.

 

Det er rett og slett ikke noe særlig å gi kritikk på i designet til trådstarter, og definitivt ikke utover det som er gitt i denne tråden allerede. Var det meg, så ville jeg satt meg ned og surfet etter inspirasjon, laget to-tre forskjellige skisser til et design, sovet på det et par netter og sett på det igjen. Deretter ville jeg plukket ut de gode elementene fra skissene og kombinert dem i et nytt design. Sovet på det igjen, satt meg ned og endret på det jeg mente ikke så bra ut, og så lagt det fra meg igjen en dag eller to. Deretter ville jeg finpusset det, prøvd ut effekter og fikset pixelfeil slik at alt så ferdig ut, og først da lagt det ut for kritikk.

 

Hvorfor sove på det? Fordi du ser på designet med "nye øyne" når du ikke har jobbet med det på en stund, og det er lettere å finne feil og ting som ikke ser bra ut da. Du bør egentlig ikke sitte hele dager med samme design, for du vil bli blind for egne feil og dårlige designmessige løsninger. Hjernen jobber også hardt om natta, og jeg pleier å våkne om morgenen med ny inspirasjon hver gang jeg lager et design eller utvikler et nettsted.

 

Konklusjonen? Gjør en god jobb på forhånd, så får du god kritikk etterpå. Gjør en dårlig jobb, og du vil få høre det (og ikke noe særlig mer).

Lenke til kommentar

Syntes det var ganske kult. Er en del ting som ikke stemmer helt enda, men det ordner seg nok!

 

Du burde ihvertfall IKKE ha svart farge på fontene, det blir bare feil, eller noe.

 

Prøv med hvit?

 

 

Og en ting til, angående kodinga di.

Imageready Slicing er fyfy. Det har jeg ivhertfall lært, og koden din er bare et hav av rot. Lær deg å bruke HTML og CSS. (Bruke Div's til å bygge opp siden.)

 

Det er MYE enklere!

Selv er jeg bare i begynnerfasen, og driver selv for tiden å bygger opp en hjemmeside med divs og css. Om jeg gjør det riktig er noe annet.. :)

Lenke til kommentar

Jeg har nå laget et eget HTML-dokument med et script som gjør at et av noen bilder bestemmes tilfeldig. Dette funker veldig bra, men når jeg legger DET HTML-dokumentet inn en plass på f.eks. home.html, så resizer ikke bildet seg selv om jeg skriver width og height. Bildet forblir like stort, det blir bare en vertikal og en horisontal scroll der. Jeg vil at bilder skal RESIZES! Noen som vet hvordan jeg gjør dette?

Lenke til kommentar

Lurer fortsatt på dette:

Jeg har nå laget et eget HTML-dokument med et script som gjør at et av noen bilder bestemmes tilfeldig. Dette funker veldig bra, men når jeg legger DET HTML-dokumentet inn en plass på f.eks. home.html, så resizer ikke bildet seg selv om jeg skriver width og height. Bildet forblir like stort, det blir bare en vertikal og en horisontal scroll der. Jeg vil at bilder skal RESIZES! Noen som vet hvordan jeg gjør dette?

 

EDIT: Takk til den som hadde lagt igjen en kommentar i shoutboxen! Har nå forandra til en annen farge på fonten, er det bedre nå? (Har bare forandra home, prøver med den først). Og fonten jeg bruker er Arial, ikke Times New Roman, så vet ikke hvorfor han/hun sa det? Randomshoten fungerer ikke enda nei, se ovenfor.

Endret av sindrejibb
Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hehe, jeg bumper forrige post jeg, selv om det er ganske lenge siden! :p

 

Men har et problem. Randomscriptet jeg bruker. Når jeg går på hjemmesida HER på PC-en liksom (ikke den som ligger på nettet), så fungerer randomshot-scriptet. Da vises det et bilde nede i ruta der. Problemet er at det ikke fungerer på den som ligger på nettet, selv om alle filene er helt identiske. (VERTICAL PRODUCTIONS). Målet er satt som "shots/sindre.jpg", hvor scriptet ligger her:

 

verticalprod

home.html

contact.html

osv. osv.html

randomshot.html <---- fila hvor scriptet ligger

/shots

sindre.jpg <---- fila jeg tester med.

 

Hvorfor funker det på PC-en men ikke på nettet?!

 

Og jeg lurer fortsatt på forrige spørsmål, går det an å få RESIZET bildet, og ingen scroll? Eller må jeg gjøre dette i photoshop eller noe på forhånd? (som er veldig tungvindt, men går jo).

Lenke til kommentar

Jeg finner rett og slett ikke randomshot-boksen din i den grusomme tabellsuppa av noe kode du har på nettsiden din. Ikke forklarer du hvordan randomshot-funksjonen fungerer i praksis, om den bruker PHP, etc. heller. Hvis du lærer deg HTML og CSS, så vil du sannsynligvis finne en bedre metode å gjøre ting på enn du gjør i dag (og dermed minske risikoen for at ting ikke funker slik som nå).

Lenke til kommentar
Bump

Egentlig så ble jeg ganske sliten i øynene av å se på siden din. Hadde jeg hvert deg så hadde jeg søkt litt på nettet etter design tips og bruk av farger. Finner masse bra der ute om sånne ting.

 

også vil jeg minne deg på at i retningslinjer punk 9 står det dette: 9. Bumping og spamming er forbudt.

 

Lykke til

Lenke til kommentar
Driver å prøver å lage en side til et skiteam. Siden skal gjerne være litt "fresh" og litt enkel, men ikke så enkel at det blir stygt altså.

 

Tenkte å ha noe slikt:

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
webtest.jpg

Dere skjønner vel at det jeg har skrevet bare er teit og BARE kødd.

 

midt på sida med en hvit bakgrunn, men kanskje noe slikt oppe i høyre hjørne:

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
background.jpg

Hvordan får jeg til at den teksten alltid er oppe i høyre hjørne uavhengig av skjermstørrelse? Og den skule gjerne gått litt bak selve sida liksom.

 

Hadde vært veldig greit med noe kommentarer! Har ikke så veldig mye erfaring med webdesign osv. Jeg bruker Photoshop og Dreamweaver.

 

Og et spørsmål, hvordan gjør jeg slik at ved mouseover på knappene i menyen blir det f.eks. stroke rundt? Altså at bildet forandres ved mouseover.

 

OPPDATERT: LINK TIL UTKAST

 

Jeg har litt problemer med å forstå hvorfor du har startet denne tråden, da de som kommenterer her rett og slett ikke liker oransje sider laget i dreamveawer. Mulig det er kult i dine miljøer, men i dette forumet slår det ikke ann.

 

For det første har du ikke lagt inn tulle tekst. Det har du blitt anbefalt, og det er ett særdeles godt tips, hvis vi skal kunne evaluere leslighet og design på siden din.

 

For det andre validerer ikke siden din. Du har ikke engang satt doctype.

 

For det tredje så er siden formatert med tabeller og spacer gif. Dette blir nesten som å banne i kirka for de som liker god kode. Koden er, hvordan kan dette sies høffelig og slik at du forstår det, mulig avdanka, sirumpa, og kip. Koden er en vesentlig del av designet.

 

For det fjerde så er den bakgrunnen din noe av det mest slitsomme jeg har sett på lenge. Jeg vil aldri ta en side med den teksten i bakgrunnen og oransje bakgrunnsfarge seriøst.

 

For det femte så benytter du inline formatering, det eneste i css er bakgrunnsbildet. Innline formatering ble forkastet i 1997. Jeg gidder ikke hjelpe deg med innline formatering, tviler på at så mange andre gidder det heller.

 

Listen kunne blitt svært lang, visuelt er det endel å ta tak i også. Hvis det eneste som teller er hva noen tenårnger synes, så burde du kanskje spørre dem istendfor. Hvis siden er ment seriøst, er det rimelig mye å ta fatt i her.

 

Men da må du gidde å ta fatt i det.

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Nå har jeg lagt på sånn lorem ipsum. Kunne kanskje hatt mer mellomrom mellom hver nyhet?

 

Og jeg håper jeg kan få hjelp til det med random image-scriptet!

 

 

Der hvor jeg skal ha random-bildet på siden (her home.html) har jeg skrevet:

<object type="text/html" data="randomshot.html" width=160 height=145>
<p>backup content</p>
</object>

 

Randomshot.html:

<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8" />
<title>randomshot</title>
<script language="JavaScript">

var theImages = new Array()

theImages[0] = 'shots/sindre.jpg'


var j = 0
var p = theImages.length;

var preBuffer = new Array()
for (i = 0; i < p; i++){
  preBuffer[i] = new Image()
  preBuffer[i].src = theImages[i]
}

var whichImage = Math.round(Math.random()*(p-1));
function showImage(){
document.write('<img src="'+theImages[whichImage]+'">' );
}

</script>
</head>

<body>
<body style="border:0;overflow:visible">
<script language="JavaScript">
showImage();
</script>
</body>
</html>

 

Og da har jeg selvfølgelig en mappe som heter shots, hvor bildet sindre.jpg ligger.

 

 

Når jeg går innpå HTML-dokumentet på min PC kommer bildet frem. Når jeg har lagt siden ut på nett, kommer det ikke frem. Hva er feil?

 

Også ville jeg gjerne hatt et script som gjør at bildet resizes automatisk til 160x145px, som er størrelsen på vinduet hvor jeg skal sette inn scriptet i home.html. Jeg skal jo selvfølgelig ikke ha scrolls på bildet. Fins det?

 

www.verticalprod.110mb.com, fortsatt! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...