Gå til innhold

Overklokket sata-kontroller = datakorrupsjon


Anbefalte innlegg

Jeg har lest at prosessoren min har et veldig overklokkingspotensiale (er blitt klokket fra 2,2 til 3,2GHz.) Tenkte å prøve å overklokke min også, da det er prosessoren min som er flaskehalsen i mange spill, og den begynner å bli litt gammal nå. Så jeg skrudde opp FSB, og skrudde ned DDR-tallet til minnet, da DDR-400-minne som kjører på 200MHz ikke liker FSB på stort over 200MHz, har jeg lest.

 

Dette funket fint, fikk skrudd FSB helt opp til 240MHz uten noen merkbare problemer, temperaturen var lav overalt (under 40 grader), og behøvde ikke stille noen spenninger. Eneste litt rare var at temp-sensoren til ene SATA-disken rapporterte 100-og-noe grader. Antok det var en bug eller noe for den var langt i fra så varm :p, så tenkte ikke noe mer på det. Fikk også kjørt og fikk lavere kjøretid på SuperPI og greier..

Prøvde og skru opp litt til (og passet på at minnet ikke ble klokka for høyt) og når jeg boota hadde XP klikka helt. Var tapte drivere, systemfiler, korrupt register, og det var ikke måte på...

 

Googla litt og fant ut at SATA-kontrollere ikke liker høyere FSB, og vil da spy ut korrupt data... Jaja, fint jeg fant ut det først NÅ.

 

Vel, fyrte i gang XP-CD-en for å ta system recovery (repair ting.) Etter litt søking etter tidligere installerte OS'er så ble det BLUE SCREEN i XP-installasjonsprogrammet. Beat that!

 

Men jeg har en linux-installasjon, og den funker helt flotters, så antar det kun er windows-disken som har fått smake, i og med den var i bruk da SATA-kontrolleren var overklokket.

 

Så jeg lurer på om noen har vært borti dette før. Er det noe annet jeg kan gjøre enn å legge inn en ny XP/2k-installasjon og reparere derfra? Prøvde Recovery Console, men der var det visst bare read-access til NTFS. Og i Linux har man afaik ingen skikkelig write-access til NTFS heller.

 

Tok stikkprøver på noen filer på XP-partisjonen fra linux, og de ser fine ut. Men det er jo obvious at mange av Windows' systemfiler er ødelagte. Så hvor sannsynlig er det at andre filer på disken, som ikke har blitt aksessert i løpet av den lille tiden jeg var i windows med OC, også har blitt korrupte? Eventuelt at visse filer på alle partisjonene mine kan ha bli herpa?

 

 

Relevant hardware:

Abit KN8-SLI

TwinMOS PC-3200

AMD Athlon 64 3700+ (San Diego)

GeForce 6600GT

Maxtor 250GB SATA-2 x2

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Aha. Takk for opplysningen. Men for å være sikker på at det funker, fins det noen annen måte enn å bare boote og håpe at man ikke får korrupsjon, eller eventuelt lage en tullepartisjon med en fresh win/linux install og boote den? (så man ikke mister noe hvis det går galt)

 

Jeg mener; er det minne/cpu man skal sjekke at funker kan man jo bare kjøre memtest, men er litt verre når disken faktisk tar skade når man har gjort en feil.

Lenke til kommentar

Du må resette cmos.

 

Da er bios oppsett på default setting.

Så setter du korrekt volt og timings til minnet.

 

Booter opp memtest86+ 1.70

Kjører et par pass.

 

Da kan du være rimlig sikker på at filer ikke blir korrupte.

Viss ikke satakontroller gjør dette uansett.

Da er det nytt hovedkort.

Men viss dette skjedde etter OC er det vel greit.

Endret av SNIPPSAT
Lenke til kommentar

Har sjekka ganske nøye i BIOS settings, og jeg tror ikke jeg kan finne noe slik som PCI/PCI-e-lock.

Det nærmeste jeg finner er PCIe Clock, og den står på 100MHz på default, ikke på auto.

 

Antar dette betyr at jeg

1. må kjøpe nytt hovedkort som støtter å kunne låse PCI-frekvensen,

2. må bytte ut SATA-diskene med PATA.

 

Nå har ikke jeg så ekstremt peil på PC-hardware, men jeg trodde det som regel er sånn at data gikk gjennom integritetssjekker før det blir skrevet til disk o.l. slik at det ikke skal kunne bli korrupt, men det er jo tydeligvis ikke tilfellet. Eller har det å gjøre med NTFS?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...