Gå til innhold

Spørsmål om Canon S5


Anbefalte innlegg

Hei! Jeg har nettop fått Canon S5 og har ikke hatt noe kamera av den typen før, så har en del nybegynner tin jeg lurer på, så kommer med et spørsmål her. Kommer sikkert fler etter hvert!

 

Hvordan kan jeg stille inn lukkertiden selv? Jeg går inn på TV moduset, Lukker prioritert kommer det opp på skjermen da. Så kan jeg velge og det høyeste er 1/3200. Hvis jeg tar bilde da blir bilde helt svart, hjelper jo og skru opp ISO verdien på 1600 men de blir forsatt alt for mørke, men hvis jeg tar opp blitzen stiller den seg til f.eks 1/500 lukkertid av seg selv når jeg fokuserer.

 

Hvordan lukker tid bør jeg har for å ta bilder av f.eks en som hopper på ski, liten vann stråle som renner, foss osv.

 

Når jeg ikke har på auto modus(så den velger iso,blitz osv. selv) så blir ofte bildene mørke, hva er det jeg skal stille på da? Syns det er litt dumt at man ikke kan ha på svart hvit på auto, men men :) Dette er sikkert ekstremt dumme spørsmål men jeg er en 15 åring som ikke kan så mye om dette og et sted må man jo begynne!

Takk for alle seriøse svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da må du ha et lavere tall. blir det helt mørkt når du har 1/3200, så er det for mørkt. velg en lengre lukkertid. Og les litt i manualen. Og les på forumet. Og les i bøker.

 

Og selfølgelig: Sprrø i vei! ;)

 

Om et bilde blir for mørkt må du enten ha en lengre lukkertid (f eks. 1/60 er lengre enn 1/1600) Større blender (2.8 er større enn 5.6) og høyere iso (is 200 blir lysere enn iso 100) Og bruke alle på en gang. Noe du ikke forsto er det bare å spørre:)

 

Lykke til med fotograferinga.

 

(Gratulerer med at du tør å begynne med m. Mange gir opp såfort de får et undereksponert bilde. Lykke til;))

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...