Gå til innhold

Vista 64bit og XP 32bit, flere spørsmål ang dette


Anbefalte innlegg

Jeg skal nå veldig snart bestille meg en ny stasjonær PC. Kjører XP Home på laptopen, så jeg har ingen av versjonene av OS'ene jeg vurderer.

 

Skal primært være en gamingPC, så derfor vil jeg gjerne ha XP Pro 32 bit så jeg kan spille alle mine eldre spill uten noen videreverdigheter.

 

Men siden jeg også skal ha en fremtidsrettet spillPC (DX10) og jeg skal ha 4GB minne i den, vil jeg også ha Vista 64 bit (Ultimate antar jeg).

 

 

Så, derfor lurer jeg på følgende;

 

-Går det greit og installere Win XP Pro 32 bit på en fysisk disk, og Vista Ultimate 64 bit på en annen fysisk disk? Vil jeg da få opp muligheten til å velge hvilket OS jeg vil boote når jeg starter opp PC'en?

 

-Tenkte og kjøpe ferdigbygd PC fra Komplett, og da ta med XP Pro sammen med den. Etter hva jeg har skjønt så er det best om du har XP først?

Og så kjøpe en OEM versjon av Vista Ultimate 64 bit for seg... men hva må til for å kunne kjøpe en OEM versjon? Holder det om jeg f.eks. kjøper en ekstern harddisk?

For jeg kan vel ikke kjøpe 2 OEM versjoner sammen med en ny PC?

 

Vil det være problematisk på noen måte og gjøre som jeg beskriver?

 

Er det bortkastet med både XP og Vista? Har lyst på 64 bit for å kunne utnytte min nye PC fullt ut, men samtidig vil jeg kunne kjøre alle spillene mine uten problemer... og sånn jeg har skjønt så er Vista og spesielt 64 bit vanskelig der?

 

Innspill, tips osv. tas imot med stor takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kan fint ha Xp og Vista på hver sin disk eller på to ulike partisjoner på samme disk. Det er en fordel å installere det eldste windows først, da blir det automatisk oppretta en bootmeny for hvilket OS du vil ha.

 

Det skal ikke være noe mer trøbbel med 64 bit enn 32 bit på spill (i teorien iallefall)

 

For å kjøpe OEM krevde de at man kjøpte hardware som kunne ha noe med OS å gjøre, f.eks. minnebrikke, harddisk eller lignende. Men nå er vel reglene endra, så du kan kjøpe OEM av vista uten en eneste hw del.

Endret av sesteen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...