Gå til innhold

HTPC og Canal Digital Digitale kanaler


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har i dag et analogt abo. fra Canal Digital og benytter Hauppage PVR 500 og MCE - fungerer strålende.

 

Nå synger analog tv på siste verset og det er på tide å kikke etter en bra erstatning. Er det noen av dere som har noen erfaring med Canal Digital og digitale kanaler (på HTPC).

 

Jeg ønsker å beholde to tunere og har ikke sett noen kort som har dette. Digital Everywhere har løsninger med en tuner som får mye skryt - noen som har dette på Canal Digital? Noen som vet om det kommer dual-tuner kort snart?

 

Det er ikke så lett å teste løsningen så det greiest å spørre her - takk for alle svar!

Regner med at det er en aktuell problemstilling for mange...

 

Oppsett i dag:

 

CPU: AMD 64 3000

Video: 8500GT

HK: Asus A8N-SLI premium

TV Kort: Hauppage WinTV-PVR-500MCE

Minne: 2GB

Disk: 250GB

MCE 2005

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kjøpte mitt dvb-c kort fra http://www.dvbshop.net/. De har godt utvalg av kort for dvb-c (kabeltv), dvb-t (terrastiell) og dvb-s (satelitt). Minus er at frakt er dyrerer enn kortet. Må sendes ved hjelp av DHL.

 

Jeg bruker Mythtv på Linux og har dokumentert bruk av dette kortet her:

http://www.linuxtv.org/wiki/index.php/Use_cases

http://www.mythtv.org/wiki/index.php/Addin...Cards_--_Norway

 

Min kabeltvleverandør Grimstad kabeltv sender tv-kanalene i grunnpakken ukryptert http://telag.no/tv_og_radio/digital_tv. Jeg trenger bare å tune inn på riktig tv-kanal for å se på de.

Hvis du vil se kryptert kanaler må du ha riktig CAM module for krypteringssystemet leverandøren din bruker. For å bruke dette kortet i en pc må du også ha en CI modul for å sette CAM modulen inn i.

 

Canal Digital bruker Conax kodesystem, mens Viasat bruker Viaaccess mener jeg. Det er viktig å få sjekket dette da det viste seg at min kabeltv leverandør brukte et helt annet krypteringsmetode. Chinaworks i mitt tilfelle. Da jeg ikke finner Chinaworks CAM module så får jeg ikke sett de krypterte kanalene.

 

En annen ting jeg må nevne er at du må også ha et kort fra leverandøren (betalingskortet) som inneholder nøkkelen til å avkryptere data i den krypterte tv strømmen. Du kan altså ikke unngå å betale for abbonementet.

Så klart finnes det løsninger for dette som Dreamboks firmware oppgraderinger eller ulovlige kort, men dette hører ikke hjemme her.

 

Harald

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Jeg syns det er helt utrolig at det ikke har kommet noen ok løsninger på dette. Hvor vanskelig kan det være å lage en dobbel tuner med kortleser i? Jeg irriterer meg vanvittig over min Canal Digital PVR dekoder etter å ha blitt vant med å bruke Media Center. Gledet meg til overgangen til digitalt, men er skuffet over software i boksen til CD.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...