Gå til innhold

Vista Home Premium OEM problemer (LØST)


Anbefalte innlegg

Jeg har et problem med installasjon av Vista. installasjonen begynner helt normalt, jeg setter i cden rett etter oppstart, og booter fra CD/DVD når jeg får spm. om det. deretter velger jeg språk osv. formaterer harddisken for å få en ren installsjon.

 

Installasjonen går helt som normalt, fram til siste punktet. husker ikke helt hva det heter, men er no sånn som ferdigstilling av installasjon elns. Så restarter maskinen, det er vel normalt trur jeg, men når installasjonen skal starte igjen/gjøre seg ferdig etter restart får jeg en rar feilmelding:

 

"Setup.exe - ødelagt fil" er overskriften i tekstboksen, deretter står det:

 

filen eller mappen C:\SMft er skadet og uleselig. Kjør Chkdsk.

 

Det eneste jeg kan trykke på da er OK. da kommer det opp: "kan ikke konfigurere en eller flere systemkomponenter. start maskinen på nytt, og start deretter installasjonen på nytt for å installere windows."

 

Jeg trykker OK, som er det eneste alternativet, og da starter PC-en på nytt igjen.. Etter restart kommer det en sånn scangreie, også klikker den bare på nytt :(

 

Sorry for lang post.. men det er så vanskelig å forklare akkurat hva som skjer :dontgetit: men uansett.. håper noen har litt peiling og kan hjelpe meg. Har noen hatt samme problemet? kan det være noe galt med DVD-en?

Endret av mr_tambourine_man
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når jeg starter opp fra cd-rom kommer jeg bare rett inn på installasjon av vista :ermm: får ikke gjort noe mer enn å installere derfra.. men jeg har prøvd reparer funksjonen på vista cden, men det virker ikke. samme feilen bare kommer igjen etter jeg har søkt igjennom for feil.

 

Også, når pcen restarter underveis i installasjonen kommer det opp et søk av noe slag. det står "trykk en tast innen 9..8..7 osv. for å avbryte, men det anbefales at du fortsetter. hvis jeg lar den søke igjennom ser det ut som om den slatter/repararer masse rart, men når vista skal avslutte siste del av installasjonen (dit jeg kommer etter restart og søk) skjer bare det samme igjen. samme feilmelding: "kan ikke konfigurere en eller flere systemkomponenter. start maskinen på nytt, og start deretter installasjonen på nytt for å installere windows."

 

deretter gjentar historien seg om og om igjen.. :(

Lenke til kommentar

Jeg har forresten Asus P5K HK. samme som ligger i anbefalinger/gamer her på HW.no. Q6600, ocz 4 gb ram. vet ikke om det har noe å si, men uansett..

 

Jeg prøvde å installere XP nå nettop, og det gikk knirkefritt.. det er vel tegn på at det ikke er harddisken det er noe galt med. kanskje jeg må gjøre noe i BIOS? instillinger?

Endret av mr_tambourine_man
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...