Gå til innhold

802.11a ruter anbefaling?


wonko

Anbefalte innlegg

Har nå en dlink dir-635 802.11n(draft) ruter, men denne fungerer dårlig mot thinkpad'ens innebygde "intel pro/wireless 3945abg"-kort. Regner med dette er pga mye forstyrrelser i blokka der jeg bor (har også problemer med trådløs mus i 2,4GHz båndet), så tenkte prøve en ruter med støtte for 802.11a (siden det bruker 5GHz båndet). Gjerne også med 11n støtte i tilfelle fremtidige oppgraderinger.

 

Er det noen å anbefale der ute? Har kikket litt på apple's airport extreme, som jo så veldig bra ut (bokstavelig talt og speks-messig), bortsett fra at hardware.no hadde trukket litt for mangel på spi-brannmur (uten at jeg vet hvor viktig dette er for meg).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har du forsøkt å byttet channel på routeren? Siden wlan går i 13 kanaler/channels så kan ca 4 enheter kjøres på det uten at det skal påvirke hverandre merkbart. Ville anbefalt deg å brukt netstumbler, cain eller et annet lignende program til å sjekka hvilke kanaler som er i bruk og utifra det valgt den som passa best. Om dem fleste er i bruk så er 802.11a et alternativ, men ville sjekka først likevel :) Uansett så ser appleboksen bra ut hardware- og støttemessig, men hvordan den fungerer i praksis vet jeg dessverre ikke noe om

Endret av PepsiCo
Lenke til kommentar

Oki, jeg forandrer på innlegget. Ser ut til at det er ganske vanlig at intel 3945abg sliter litt med den ruteren. Litt googling avslører at flere har problemer med at nettet er ustabilt og faller ut innimellom. Noen nevner at nyere firmware (1.09?) kan hjelpe litt, men jeg vet ikke helt. Satte opp en slik ruter for noen dager siden og skjønte ikke helt hvordan ruteren kunne ha firmware 2.20E når nyeste ute var 1.09. Kanskje du finner ut av det.

 

edit: forandret hele innlegget

Endret av Zenit
Lenke til kommentar

Zenit: Dette har jeg også lest, men i mitt tilfelle hjalp det lite å oppgradere til 1.09. Å legge inn siste intel proset drivere hjalp litt - den kom med funksjonalitet for å bedre signal i støyete omgivelser.. Men fremdeles er det ikke stabilt nok, og jeg venter apple-ruteren ila i morgen :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...