Gå til innhold

Hvordan støydempe MIN pc?


Anbefalte innlegg

Hallày!

 

Noen her som har noen praktiske tips til hvordan jeg kan støydempe min pc, slik at det bli behagelig å titte DVD-filmer på den, og la den stå på om natten (bor på hybel)? Regner med at det er på viftene jeg har mest å hente...har heller ikke tenkt å bruke alt for mye penger på dette, bare nok til å få støyen ned på et noe mer behagelig nivå. Jeg driver ikke med overklokking, så jeg har ikke de helt store krav til kjøleevne utover det "normale" :)

 

De viftene jeg har i kabinettet er nå den som tilhører PSU'en til Aopen HQ48-Pro Midi-Tower ATX kabinett (300W), og Intel Pentium 4 2,0 Ghz Boxed. I tillegg har jeg en WD 80 GB harddisk + en eldre Quantum på 4 GB, men disse tror jeg ikke støyer nok til å irritere meg med mitt bruk.

 

Anyone?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

+ en eldre Quantum på 4 GB, men disse tror jeg ikke støyer nok til å irritere meg med mitt bruk.

 

 

Der har du det.... Det er oftest diskene som bråker. En kompis av meg kjøpte seg nettopp en ny edb-enhet, og fikk der en Seagate 'cuda. Da han skulle legge alt fra sin Quantum 4GB, tenkte han at denne skulle han aldri sette inn i maskinen sin:-) Prøv å nappe ut denne, så skal støyen gå ned litt.

Lenke til kommentar

Gamle 5400 rpm-disker bråker vel ikke så mye...? Uansett, første bud er å stikke hodet inn i maskinen og sjekke hva er det som støyer?

Koble gjerne fra disker og sånn for å sjekke. Til viftene kan du jo få en form for viftestyring, det koster ikke allverden. Bare pass på at det ikke blir for varmt hvis du senker farten på viftene. Du kan også bruke store vifter (120mm), da disse flytter veldig mye luft på lave turtall i forhold til f.eks 80mm. De gir også fra seg en mer behagelig lyd enn mindre vifter. Kabinettvifter på lavt turtall kan hjelpe, da får du litt gjennomtrekk og senker dermed kabinett-tempen, og trenger dermed mindre kjøling til CPU, skjermkort osv. Hvis skjermkortet bråker, kan du jo sette på en gammel CPU-kjøler (da kan du bruke termisk lim) med f.eks en 80mm vifte. Tar jo litt plass da, men men. Hvis du har chipset-vifte på hovedkortet, gir gjerne denne fra seg en høyfrekvent irriterende lyd. Dette kan løses ved å sette på en egnet kjøleribbe uten vifte.

Lenke til kommentar

1. Kjøp en god kjølribbe til CPU og bytt ut alle viftene (CPU,PSU,mm) med vifter som har et støynivå på 19 dB eller lavere. Bytt eventuelle chipset vifter med kjøleribber fra eventuelt Zelman. Du finner stort sett det meste hos microplex.no

 

2 Støydemp kabinettet med støydempingsmatter.

 

3. Bytt eventuelt også HD’en med en Seagate Barracuda V 80GB IDE

 

Denne løsningen vil garantert gi deg en veldig stille pc....

 

Et billigere alternativ, som jeg har plukket opp her på forumet er:

 

1. Redusere hastigheten på dine nåværende vifter, kjør viftene på f.eks. 5V eller 7V isteden for 12V.

 

2. Demp kabinettet med f.eks. liggeunderlag som du kutter opp i biter og limer fast på innsiden av kabinnettet .

 

Hvis du går for en slik løsning så husk sjekk å at cpu/kabinett temperaturen ikke øker nevneverdig

 

....ellers, følg tipsene til "RikkyRally"

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...