Gå til innhold

c730uz som webkamera


Anbefalte innlegg

:woot:

:lol:

Leste tidligere i forumet at c730uz ikke kan brukes som webkamera.

Ved å gå til http://www.pinetreecomputing.com/camctl_comments.asp kan du laste ned et program for PC- kontroll av ditt c730.

Du må først sette kameraet i PC-control- mode (ikke nevnt i Manual) og ved usb-kabel kan nå programmet styre hele kameraet i A/S/M- mode. I programmet kan du velge en modus som sender bilder til Webben og timeelapse kan du stille inn på den frekvens du måtte ønske. Det kan f.eks. være antall eksponeringer eller starttidspunkt og stopptidspunkt (og selvsagt tid mellom hver eksponering).

Dette programmet er et must for alle som har c730 og det fungerer helt fabelaktig.

 

Eller mener jeg at c730 er noe av det beste man kan få av digitalkamera i dag og det til en rimelig penge. HP 850 blir amatøraktig i forhold.

 

Mvh

 

Øystein

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

:o

Slå på kamera og sett det A/S/m- mode. Lukk opp døra til minnekortet og du får melding om åpen dør.

 

Trykk OK- og Quickviewknappen samtidig og hold de inne ca. 3 minutter og du får opp en meny der du kan velge Cameracontrol on/ off- velg off og lukk døra.

Nå er kameraet i pc- mode og du kan koble til pcen. Vanligvis vil initialiseringen skje automatisk- hvis ikke velger du kameramodell i dialogboks som da kommer frem.

 

Når det gjelder type programversjon så velger du betaversjonen.

 

Lykke til og gi gjerne tilbakemelding.

 

 

 

Øystein

Lenke til kommentar

Bare så synd at jeg må omstarte PC'en hver gang jeg skal koble til kamera (hvis ikke omstarter den av seg selv!). Så det er tungvint :)

 

Har satt kameraet i PC control mode - er det da i PC control mode alltid eller blir det "vanlig mode" hvis jeg slår av kameraet igjen?

 

Det skal bli gøy å teste dette. :)

Lenke til kommentar

:woot:

Jeg bruker Win Xp og det er ikke nødvendig med noen omstart av PC. For å bruke kamera på vanlig måte må prosedyren med PC- controlmode gjøres på nytt (off).

 

Når jeg skriver c730 som webkamera var det i grunnen bare for å trekke ut et lite element i Camera control- programmet. Jeg er selvsagt enig i at det er et altfor godt og dyrt kamera brukt ensidig til dette.

 

I går satte jeg kameraet opp slik at det tok elapse mot et tre hvor jeg vet det foregår mye rart om vinteren med mange forskjellige fugler. Det som er kluet med Cameracontrol er at du kan be programmet om å slette hvert bilde etter nedlasting til pc og dermed vil aldri kortet gå fullt. Dette er bare en liten del av mulighetene. Prøv og bli vis!

 

Øystein

Lenke til kommentar

Jeg bruker Win Xp og det er ikke nødvendig med noen omstart av PC.

Idet jeg plugger USB-kontakten i kameraet og slår det på, omstarter PC'en... Men hvis PC'en nettopp har vært omstartet fra før, skjer det ikke. Hvis jeg så kobler til kameraet uten problemer, laster ned bilder, kobler fra kameraet og tar nye bilder, får jeg trøbbel når jeg skal koble til igjen. Den omstarter helt av seg selv.

 

Jeg har også WinXP, og jeg har aldri problemer med omstarting i andre situasjoner.

Lenke til kommentar

:roll:

Dette høres merkelig ut. Jeg har lest meldingen på webstedet til Pinetree og så vidt jeg vet er det ingen der som melder om slike fenomener.

Det minner meg faktisk om en driverfeil- du har ingen drivere som XP ikke tolererer???

 

Du bruker siste betaversjon av Pintree Camera Control?

 

Avinstaller med "Fjern programmer". Gå inn i regedit og fjern alle filler i current user og local machine. (pinetreekatalogen under software). Installer igjen.

 

Lykke til!

 

Øystein

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...