Gå til innhold

Overføre mini-DV til hva...?


Anbefalte innlegg

Liten familie som har vokst greit de siste 6 årene, og tid til redigering har dermed forsvunnet i takt med økt filming. Haugen av mini-DV taper har hopet seg opp. Tenkte nå å starte med å få overført dette til PC, og så deretter ta fatt på redigeringsjobben.

 

1) Selvom HD'er ikke er så dyre lengre, så tar fortsatt 60 minutter med mini-DV mye plass. Finnes det et alternativt format som det kan komprimeres til, som ikke vil tape nevneverdig med bildeinformasjon samtidig som det kan brukes i redigeringsprogrammer senere? Det er kun 4:3 format det er snakk om, tatt opp med Canon MV30i.

 

2) Hvilket redigeringsprogram er å anbefalle for tiden? Bør være greit kjapt å komme inn i. Målet er å klippe ut og stokke klipp, ikke avanserte krav. Filter for dead-pixel "eliminering" ser jeg på som et pluss, siden det har dukket opp et par i årenes løp. Resultat må kunne brennes på DVD med høy kvalitet, og gjerne også til diverse MPEG-4 varianter.

 

Takk for alle innspill!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
  • 2 uker senere...

Best kvalitet oppnås ved å lagre som AVI fil, hvor 1 time tar ca. 13GB. Da opprettholdes kvaliteten når det kjøres tilbake på DV tape. Du sa at du ønsket dette på DVD som er MPG2 format. Da kan du lagre på dette formatet på PC'n, og 1 time tar da ca 4,5GB.

 

Har brukt Pinnacle Studio 9 plus en del. Dette er et program som er lett å lære og har det meste av det du har bruk for til en overkommelig pris. Der kan videoen legges inn i DVD formatet, redigeres, legge på tekster, overganger og effekter, lage en DVD meny og brennes ut på DVD plate, alt fra samme program. En fordel med å legge videoen inn i DVD format, foruten disk plassen, når sluttresultatet skal være DVD, er at PC'n ikke trenger å rendrere så mye og det går derfor rasker å få brennt DVD'n.

 

Eneste ankepunktet er at Pinnakle Studio kan være litt ustabil og sær på enkelte PC'er. Studio er nå kommet i versjon 11.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...