Gå til innhold

BenQ PE7700 til film og spill


Anbefalte innlegg

Har tenkt på å kjøpe prosjektor en stund og har endelig klart å krangle meg frem til at jeg nok går for BenQ PE7700 mens denne er på tilbud hos netshop.

 

Er ganske så grønn på lerret, men føler at Beamax R-Series 213x122 fra samme butikk er et ganske åpenlyst valg siden det tross alt bare er et manuelt lerret hos netshop og jeg begynner å tro at 244x142 muligens øker kravet til kvalitet mer en det øker filmopplevelsen. Eller er jeg helt på viddene nå?

 

Og så var planen å montere den i taket, men leier leiligheten så er begrensa hvor mye jeg har lyst til å hulle opp taket. Litt kan selvfølgelig godtas, men er det noen som vet om en ekstra diskre måte å få festa dette til taket på?

 

Ble også gjort oppmerksom på at denne prosjektoren ikke kunne stille på linsa og at bildet dermed er fast i forhod til prosjektor uansett, og siden prosjektoren har lyst til å stå horisontalt (om jeg ikke igjenn tar en liten viddetur...) så blir jeg muligens nødt til å senke den litt ned fra taket. Er det noen smart måte å finne ut hvor høyt jeg burde ha bildet?

 

Bare for å lure på enda mer så må jeg nett spørre om det er lurt å zoome maks inn for å tene litt på lysstyrken og siden jeg uansett ikke vil ha større bilde siden det da går utenfor lerretet, men mindre bildet kan være praktisk om man trenger det mer lyssterkt. Eller om det er andre ting jeg bør tenke mer på når det gjelder zoom. Fikk ideen selv fra avstandskalkulatoren så er ikke så gjennomtenkt at det gjør noe :p

 

Har forresten mata avstandskalkulatoren med følgende:

BenQ PE7700

Bredde: 214 cm

Zoom: 1.20

Throw: 3.3m

 

Var veldig usikker på hele zoom greia. Er det noen som har noen tanker rundt det?

 

Tror det var omtrent det jeg lurte på :p

Endret av 2laggy2follow
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei du! Kan ikke svare deg så mye angående å feste den til tak og slike ting, har tenkt å gjøre det selv med tiden, men akkurat nå står den på en benk, beina til projektoren er justerbare, så den klarer fint å kaste et bilde på ett lerret som er plassert relativt mye høyere enn benken. Jeg bestilte min fra Netshop og fikk den i går, er strålende fornøyd så langt. Den ga veldig god fargegjengivelse og bildekvalitet på xbox via komponent og også på DVD via vanlig videokabel. Lerretet mitt er ett hjemmelaget med utgangspunkt i en ikea rullgardin, men bildet er likevel meget godt.

 

Tror du vil bli godt fornøyd:)

Lenke til kommentar

Takk for svar :)

 

Mente å ha lest en plass at de burde stå vannrett, men hørtes veldig rart ut egentlig. Tror jeg bare har missforstått at den bare lyste vanrett siden den ikke har muliget til å stille vinkel på linsa eller noe slikt.

 

Høres lovende ut dette her :) Hvordan har du gjort det med avstand og slikt? Og hvordan takler den lys i rommet?

Lenke til kommentar

Projektoren står mellom 3-3,5 meter fra lerretet, som er vel 170 cm bredt. Zoomen må stå på den minste innstillingen for at den skal treffe inni lerretet fra denne lengden, og med maks zoom produserer den et bilde på rundt 2,5 meters bredde fra denne avstanden, rimelig rått! Den er ikke så veldig glad i lys når du kjører den i cinema mode, men gir meget fint bilde i mørket på denne innstillingen. Med "family room" innstillingen gir den et greit bilde også med litt belysning, men det er i mørke denne virkelig kommer til sin rett.

 

Jeg kommer til å lage meg ett større lerret med tiden, for når jeg testa den mot veggen med 2,5 meters bildebredde ble jeg litt gira, hehe:)

Lenke til kommentar

Høres lovende ut :D

 

Gleder meg til å teste dette ut. Har mulighet til å få rommet helt fulstendig mørkt så film delen har jeg dekka ganske bra. Men kan ikke alltid sitte i mørket så er godt å høre at den klarer litt lys også :)

 

Tror nok jeg kommer til å prøve å holde meg til lerretet jeg har kjøpt. Dersom jeg skulle lage noe større er jeg som sakt redd for at det bare skal stille alt for store krav til kilden og selv om det er HD så har jo til og med det sine begrensninger. Kommer nok heller til å sitte godstolen litt nermere om det skulle være noe ;)

 

Har egentlig alltid vert meninga å sette stolen mer midt i rommet uansett siden jeg da får mulighet til å ha surround. Er litt vanskeligere å få høytalere bak meg når jeg sitter helt inntil veggen og har ikke så veldig mange mulige plasseringer på dem før jeg sitter meg i midten. Dersom jeg bare sitter dem på sida ender man jo opp med å bare høre den nermeste som regel så må prøve å finne en bra løsning på lyd. Får se hva det blir til :)

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
Mente å ha lest en plass at de burde stå vannrett, men hørtes veldig rart ut egentlig.

9251131[/snapback]

Litt sent svar, men jeg prøver likevel. Du har hørt riktig, projektoren skal stå i vater. Keystonejustering (justering av trapesformen på bildet, som du må justere hvis du tilter projektoren) skal kun brukes med mindre korrekt montering ikke lar seg gjøre (og da bør man i utgangspunktet vurdere å se på andre projektorer). Justert keystone vil føre til ekstra skalering og redusert oppløsning, en del lys vil bli kastet utenfor bilde/lerret, og du vil ikke få uniform fokus på lerretet. Alt dette vil påvirke bildekvaliteten i større eller mindre grad. I tillegg blir den ubrukelig til PC-tilkobling pga keystoneskaleringen og manglende pikselmapping.

 

Ved bord-/hyllemontering skal linsehøyden være på høyde med nedre bildekant, ved takmontering er det øvre bildekant som gjelder.

 

Har du fått projektoren forresten? I så fall, gratulerer!

Endret av Rikky
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...