Gå til innhold

Linse vill ikkje opp...


Anbefalte innlegg

Har olumpus Mju 700... Plutselig en dag så ville ikkje linsa opp... den kom opp en 1/3 av en centimeter... Trykker på ¨ON¨ knappen og den prøver to ganger før den bare går tilbake og forblir der... Er det problem med det mekaniske eller slag feil?

 

PS. Det går fint ann å se på bildene men kamera funksjonene (Kamera, Film, og Screen og guide) fungerer ikkje...

 

Kan dette fikses med reperasjon?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er vel ikke helt sikkert at det ikke er hans egen feil? Altså slike ting kan vel skje om man slår kameraet eller noe slikt. Men klart at om det er en produksjonsfeil er han jo dekket av norsk lov og det er slik du sier (om reparasjonen tar mer enn en uke er det vel man kan få lånekamera?).

Lenke til kommentar
Leverte det inn på butikken igår... Blei ikkje tilbudt lånekamera... :hmm:

Fikk det til konfirmasjonen i fjor... Cirka 1 og et halvt år gammelt...

9240415[/snapback]

 

Vel, det er ikke spesielt overraskende at ikke de tilbød deg et lånekamera om ikke du ba om det. Hør innom etter en uke, og spør om hvordan det ligger an. Gi eventuelt uttrykk for at du synes det blir lenge uten kamera og spør om du kan få et lånekamera så lenge.

Lenke til kommentar

Du må spørre om lånekamera selv. De fleste forhandlere har begrenset av disse, ettersom det er en betydelig kostnad å tilby dette til alle som leverer kamera, uavhengig av om de har bruk for det eller ikke (står en tekst om "betydelig kostnad" for forhandleren i forbrukerkjøpsloven).

 

Dessverre er det ikke alle som vet at de har rett på dette, men vi snapper ofte opp om folk trenger lånekamera når de leverer sitt, og tilbyr etter hva vi oppfatter fra kundens side.

Lenke til kommentar

Nå vet jeg ikke helt hvordan ditt kamera er utformet, men jeg har et olympus med omtrent samme betegnelse. Det fikk en seriøs omgang av en vilter hund en gang i tiden, og jeg har samme problem.

Hos meg er det såpass seriøst at den indre ringen i objektivet drar seg skjevt når objektivet er på vei ut, og dermed låser seg totalt og kameraet gir errormelding 5E02.

 

Nå er det jo litt sent siden du har levert det inn, men hadde vært verdt å sjekke om det har kommet noe dritt inne i objektivet som rett og slett sperrer for mekanismen.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Gammelt innlegg, men fant en løsning for samme symptom på mitt mju 5.0. Det er en vanlig feil på flere modeller.

 

Hold kameraet med linsa pekende opp mot vårherre når du slår på kameraet. Utrolig, men det funker...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...