Gå til innhold

Nytt kamera (erstattning for Cybershot DSC-P100)


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg vet det finnes tusenvis av slike tråder som dette, men har ikke funnet noen som passer til det behovet jeg har, så jeg håper noen kan hjelpe meg.

 

Det har seg slik at jeg lånte bort kamera mitt som desverre ble mistet i vannet :( Kamera var av typen Sony CyberShot DSC-P100. Jeg var kjempefornøyd med dette kampera, og kunne egentlig ønske at jeg kunne hatt det resten av livet, men nå har det seg slik at det er ødelagt og det virker som om det er umulig å få tak i samme type kamera.

 

Når jeg velger kamera er det viktig at det har god batterikapasitet og at det tar veldig gode bilder (i hvertfall av samme kvalitet som P100), setter også pris på å kunne ha det i lomma når jeg er på turer og festivaler osv. Jeg hadde begge disse egenskapene i det gamle kamera mitt.

 

Siden jeg nå har blitt godt kjent med systemet til Sony er jeg egentlig gira på å kjøpe et Sony kamera igjen, men hvis det finnes noen kameraer som passer for meg der ute som ikke er Sony, så går det selvfølgelig ann og kjøpe det også.

 

Har kikket litt på Sony Cyber-shot DSC-W90, er dette noe som er bra?

 

Ønsker egentlig bare noen forslag til hva jeg burde velge. Det gamle kamera mitt kostet 3000 en gang i tiden, så prisen burde ikke gå over det. Skal ikke robbe fyren heller...

Endret av andgob
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er du fornøyd med Sony, så er det ingen grunn til ikke å gå for det igjen. Sony lager gode produkter i de fleste produktgrupper. Vi fører ikke Sony der jeg jobber, så jeg tør ikke uttale meg om W90 spesifikt.

 

Men selv om Sony lager bra kamera, så finnes det en del alternativer som kan (og bør) vurderes før du kjøper. Canon Ixus 850IS er et av de, som med bildestabilisator, bra sensor og god optikk gir veldig god bildekvalitet. Det har også vidvinkel. Ixus 900Ti og 950IS er kanskje bedre valg om du får de ned i under 3000, da de har noe skarpere optikk pga. mangelen på vidvinkel. Merk imidlertid at 900Ti ikke har bildestabilisator.

 

Fuji Finepix F30/F31fd er det mange som skryter av også. Det har veldig god lysfølsomhet, men ikke like god optikk som Ixus-kameraene jeg har nevnt. Se litt på bildekeksempler på nettet før du bestemmer deg, og kjøp i butikk så får du prøvd hvilket du liker best å bruke. Personlig synes jeg Fuji F30 var et "mareritt" å bruke i forhold til Ixus 850IS. Skjermen er mye dårligere, og selve følelsen av knapper og ellers passet meg absolutt ikke. Batterikapasiteten er dog noe bedre enn Ixus'ene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...