Gå til innhold

Hjemme server / nedlastningssenter


Anbefalte innlegg

jeg har et lite problem, jeg trenger softwere til en hjemme server som skal fungere som sentral lagring, nedlstningssentral og div andre småting

 

det jeg trenger hjelp til er programmene:

 

jeg trenger en bittorent klient som er rask, men som også kan oppereres fra alle maskinene som er tilknyttet nettet (ca 4) og man skal kunne overvåke nedlastningen fra smatelige og legge til og konfigurere oppgavene. og dette skal kunne gjøres av flere samtidig (helst med tag på hvemsine nedlastninger hvilke er, og en admin som kan konfigurere alle)

(trenger også lignende programmer til dc hvis tilgjengelig)

 

 

vidre trenger jeg et program som gjør det lett å søke og organisere det som er på hddene, slik som bilde, musikk, film, spill, og dokument organisering.

 

enda vidre trenger jeg ett programm som kan fjernstyre det hele

 

så trenger jeg et program for auto vedlike hold.

anti virus

firewall

anti spywere

 

pluss at jeg trenger å kunne se alt fra "explorer" men kunne låse enkelte deler så bare admin har tillgang til (system mapper ogl)

 

de flste klientene er windows så det er viktigst at det fungerer med det, men foretrekker en server i linux

 

når det kommer til maskinvaren så er det ike en så fryktelig tungvekter akkurat, men midi. har tenkt kansje 80 gig sys disk (har liggene) 2x 500GB i som er speila (altså ene backer opp det andre hvis noe skulle skje) (tilsammen 1T med sånn lagring) + 500GB uten backup til midlertidige filer og uferdige nedlastninger.

(hadde vert greit med kommentarer til dette også + tips til hvordan man gjøre det lett)

 

 

er veldig glad for hjelp

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

jeg har løst tilsvarende utfordring på følgende måte:

 

En server i kjelleren med godt med lagringsplass og RAM. På denne kjører jeg VMware server og har blant annet en Windows XP installasjon. Denne kan jeg fra alle maskiner på nettverket kjøre remote mot og administrere bittorrent. I tillegg kan jeg remote inn mot serveren fra alle maskiner med nettilgang og deretter inn på nevnte XP-installasjon. Dermed kan jeg sitte på jobb og starte nye torrents skulle jeg ønske det. En annen fordel med å gjøre dette er at man i alle fall til en viss grad begrenser skadene ev ulumskheter kan føre med seg - hele disken til XP-maskinen kan enkelt slettes. I tillegg kan man lage snapshots av denne og tilbakestille når som helst.

Lenke til kommentar

Skal snart sette opp en nøyaktig tilsvarende løsning hvor jeg regner med å kjøre en form for Solaris i bunnen. Selve solaris biten kommer til å kjøre ZFS, NFS, Samba og XEN.

 

I XEN vil jeg bl.a. kjøre en linux server for TorrentFlux (multi-bruker torrent) og SABNZBd (Usenet grabber). Samt en server for generell linux fikling :)

 

Begge de to virtuelle vil være koblet opp mot NFS-biten som igjen vil være delt ut til mine windows maskiner via Samba, og mot nett via en webserver i en av Xen maskinene.

 

Det eneste du trenger for å sette opp og vedlikeholde dette er en webbrowser, en ssh-klient og litt RTFM skillz ;)

 

-C-

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...