Gå til innhold

Verdt å kjøpe Mac?


Anbefalte innlegg

Skal begynne på VGS, og trenger en bærbar. PCen skal brukes til skolebruk, samt en del bruk av porgram som Photoshop osv. Skal ikke spille på den.

 

Lønner det seg å kjøpe en Mac? Jeg liker utseendet, helst den sorte utgaven. Men den er vel ikke verdt de ekstra kronene?

 

Jeg har et budsjett på 7000-10000 i grunn, og da blir mac litt dyrt. Finnes det andre butikker enn apple som selger mac, evt. kommer de på tilbud (jeg har mine tvil :ermm: ?

Ser også at det er mye snakk om Compal for tiden.

 

Jeg kan vel ikke dra fordel av at jeg begynner på vgs, for å få redusert pris?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Nå er vel studentrabatt forbeholdt studenter, eller tar jeg helt feil nå? Jeg fikk jo kjøpt studentversjonen av Office-pakken til OSX når jeg gikk på videregående, så kan jo hende det går. Du får sende en mail og spørre. Om du har en Apple-butikk i nærheten av deg kan sikkert de hjelpe.

Endret av Snorre
Lenke til kommentar
Hvem kan kjøpe?

Følgende enkeltpersoner i utdanningssektoren kan handle via Apple Store for utdanning:

– lærer, foreleser eller annen pedagogisk ansatt ved en utdanningsinstitusjon

– student som er 18 år eller eldre med gyldig student-ID, og som studerer eller er opptatt som student ved en utdanningsinstitusjon

– foreldre som kjøper på vegne av et barn som studerer eller er opptatt som student ved en institusjon for høyere utdanning

 

Jeg må være 18, altså?

Lenke til kommentar

For den typen bruk tror jeg de viktigste kriteriene blir kvaliteten på skjermen, minne og harddiskstørrelse. Enhver cpu i dag henger med til selv spill bruk og når det gjelder skjermkort er det primært 2d ytelse du er ute etter.

 

Isåfall er det 50% minst ytelse å tjene på å ha 2003 server konvertert til workstation når det gjelder 2d grafikk. I prisguiden starter bærbare på 17" fra ca 7000 +. Det er bedre med større skjerm for å lese på mener jeg, og jeg mener derfor det er det viktigste kriteriet. 17" lcd er faktisk også veldig populært for spill slik jeg forstår det.

Lenke til kommentar

Men er det verdt å kjøpe mac, til mitt bruk? Som jeg nevte, så kommer jeg til å kjøre en del 'tunge' bildebehandlingsprogrammer (Photoshop, Aperture, osv.) i tilllegg til skolebruk.

 

Og burde hvilken av Macbookene burde jeg gå for?

 

Gi gjerne linker til andre aktuelle maskiner.

Lenke til kommentar

Vel du får uten tvil mer maskin for pengene ved kjøp av en PC, men om det er Mac OSX du er ute etter, som sikkert utnytter maskinvaren bedre enn Vista ville gjort, så er det ikke mange alternativer :)

 

Om du vil betale 1500 for 40 GB ekstra og svart farge så for all del, men en hvit med 120 GB harddisk er vel så greit. Du kan jo alltids kjøpe en ekstern harddisk som vil være betraktelig billigere og forholdsvis enkelt å ta med seg ved kjøp av f.eks "passport".

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+56132
Aperture har jeg ikke hørt om men Photoshop CS 2 ihvertfall fungerer på linux. CS3 støtte kommer vel snart og.

9166992[/snapback]

Uhm. Har jeg godt glipp av noe eller? Gjennom Wine er det Photoshop 7 som funker, alt over funker ikke. Eller har jeg glemt noe veldig vesentlig?

Lenke til kommentar

Skal vi se...

 

1) En mac er ikke den ultimate value maskinen på HW på HD + CPU+ GPU ect men på noen litt andre ting som at maskinen har DVI eller mini DVI ut + et 802,11n kort + du får med fjernkontroll + FW, en HELT stille maskin

2) Det du på andre siden får er en maskin med veldig gode løsninger, eks magsafe + samt svært få HD feil+ batteri indikator på selve batteriet+ optisk lyd ut osv

3) Et OS som mange såfall synes er bra, har noen fantastiske muligheter. Men det er helt inviduelt.

4) Programmer som bare finnes på mac som er ganske bra eks apeture + logic + final cut

 

Hvis noe av dette ikke er din ting, så er ikke mac din ting.

Lenke til kommentar
Aperture har jeg ikke hørt om men Photoshop CS 2 ihvertfall fungerer på linux. CS3 støtte kommer vel snart og.

9166992[/snapback]

Uhm. Har jeg godt glipp av noe eller? Gjennom Wine er det Photoshop 7 som funker, alt over funker ikke. Eller har jeg glemt noe veldig vesentlig?

9167890[/snapback]

 

 

Gikk som plug n play her. Installerte ubuntu, så wine og alle oppdateringer.

Deretter startet jeg bare photoshop som vanlig. Fant en tutorial på nett og fulgte den til dels. Forøvrig er det for knotete enn så lenge, men det er nok ikke lenge til linux er godt nok på alle de områder jeg vil bruke en pc til.

Lenke til kommentar

Om trådstarter har behov for programmer som Aperture og CS3 så synes jeg ikke vi skal prakke på han Linux da det kan bli komplisert å få disse programmene til å kjøre og er ikke støttet av utgiverene. OSX har veldig mange kraftige verktøy for oppgavene han virker å skal gjøre på skolen og på fritid, og det virker han å vite også.

Lenke til kommentar

kjøp deg en macbook, du kommer til å elske den ;) kjøpte en rundt juletider og ble forelsket i OSX right away.. ikke hatt en eneste crash hittil, hvor mange win crash opplever du ikke på et halvår?

den ble dessverre stjålet for litt siden, ny er så klart på vei :thumbup:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...