Gå til innhold

FD til EF adapter


Anbefalte innlegg

Ja.

Det har helt sikkert blir spurt en del spørsmål om dette på forumet før, dog finner jeg ingen av de trådene, så jeg er nesten nødt til å lage en ny. (link meg gjerne til en gammel tråd)

Jeg har lest litt om temaet, men ikke nok, og det står veldig mye forskjellig rundt omkring på nettet.

Tror jeg har en oppfatning av hvordan det fungerer, men jeg har helt sikkert misforstått noe, men dette er det jeg tror jeg har fått med meg:

Så...

Jeg vet at fd til ef adaptere finnes, og vet at man da mister et blendertrinn, og at man får 1.26x lenger brennvidde... Right? Fordi fd objektivenes må være 42mm fra bakeste del til sensor overflaten, og ef 44mm, right?

Dog vet jeg også at det finnes fd til ef adaptere som ikke mister et blendertrinn, men da kan man ikke fokusere til uendelig... Altså bare bruke objektivet som macroobjektiv.

Dog leser jeg om mennesker som har laget adaptere selv, som både kan fokusere til uendelig, og som likevel ikke mister et blendertrinn...

En jeg kontaktet sier dette:

 

"The Lens was manufactory in Japan by Canon, was made for FD bodies but I modify to use on EOS bodies. I t's now can put on a EOS digital bodies (no correction glass on the rear). Focusing and aperture all manual, but you can use Aperture priority function by aperture pre-set, infinity ok, without correction glass between rear element and body."

 

Jaha, så det er altså mulig. Er det mulig å kjøpe et slikt adapter?

Eller er det da bare snakk om de adapterne som Canon selv lagde i overgangen fra fd til ef, som no koster ca 10k på den åpne markede, hvis man klarer å finne en, eller er det noe annet?

Noe som kan hjelpe meg ut her?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hmm.

 

Eg har aldri høyrd om ein slik adapter. Det er nok fullt mogleg, men då må ein anten fjerne delar på FD-objektivet eller modifisere fatningen på EOS-kameraet. Forresten, dei billige FD-EOS adapterane med optikk i på ebay, er visst noko drit. Den optiske kvaliteten er så låg bildekvaliteten blir dårleg uansett kva FD-objektiv du brukar.

 

EDIT: Han fyren du kontakta, har han nokre bilete av adapteren sin? Meir detaljerte opplysningar om kva han har gjort?

Endret av Jpettersen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...