Gå til innhold

Liten, vifteløs PC til å drive skjerm


Anbefalte innlegg

Jeg trenger en liten PC til å drive et informasjonsdisplay, og lurer på om det er noen som har tips for kjøp av dette.

 

PC'en skal hektes bak en stor skjerm, og stå på 24/7 for å drive denne. Bør derfor være så liten som mulig, vifteløs, evt også uten harddisk.

 

Takknemlig for gode råd!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

VIA EPIA FTW! De små Mini-ITX-kortene bør gjøre jobben bra. Det trengs vel ikke så mye CPU-kraft. Er skjermen analog eller digital? De fleste kortene har bare VGA ut, men EPIA EX har også komponent og DVI. Med en ekstramodul kan M og MII også få DVI ut. Noen har andre utganger også.

 

Hva er oppløsningen på skjermen forresten? Sjekk at den støttes av EPIA-kortet. Om nødvendig kan du legge på et PCI-skjermkort, feks et FireGL eller FireMV, de kan gi ut høye oppløsninger.

 

En PicoPSU funker nok fint, men en valig ATX eller flexATX eller microATX eller hva det nå måtte være kan selvfølgelig også brukes. Bare den har 20-pins ATX-kontakt funker det bra. Du kan ta ut en PSU fra en gammel PC og bruke den også. Opp til deg. De bruker utrolig lite strøm og når du ikke skal ha HDD heller så burde 60W holde i lange baner.

 

Du kan ha OSet og det du trenger av programmer, drivere ++ på et CompactFlash kort og en CF-IDE-adapter. Driftssikker og grei måte å gjøre det på.

 

Det finnes en del forskjellige kabinetter du kan putte den i, og du kan lage et selv også. du kan prøve å søke litt rundt. Det finnes blant annet et som er laget for å festes på vegger, og noen for rack, pluss litt annet.

 

EDIT: en link ble visst litt screwa

Endret av G.G.
Lenke til kommentar

Hei, tusen takk for tips! :)

 

Vet du om noen som leverer ferdige løsninger til Norge? Har funnet noen leverandører, men ofte er løsningene noe dyre, eller så er det snakk om tynnklienter, som ikke er så interessant i mitt oppsett.

Lenke til kommentar

Det finnes slike ultra små tynnklient lignende sak som kjører windows CE eller lignende. Har en HP her på jobb som går uten vifter og kjører på superrask flash.

Du finner sikkert mer på hjemmesidene..

mål ca 15cm x 30 x 40 cm

Endret av S_tone_meg
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...