Gå til innhold

Dine Beste Jakthistorier!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Ja så kom det endelig en tråd for meg :whistle:

 

Har aldri likt å skryte av meg selv, men denne tråden gir ingen annen mulighet!

 

 

Det hele var for tre år siden da jeg var 15 år. Skulle for første gang være med pappa på jakttur til afrika, nærmere bestemt Chile. Vi skulle jakte på den berømte afrikanske elefanten. Å la det være sagt; turen sto til forventningene!

 

Etter en lang flytur, tre harde netter, og utallige måltider avymse slag var endelig dagen kommet. Meg, min far, en av hans kamerater og den lokale guiden la ut på tur. Bare å sitte i Jeepen og føle vinden, se på landskapet og drømmen om elefanten gjorde egentlig turen fulkommen, og den var så vidt startet!

 

Etter ca. 4 timers kjøring øynet vi den første elefanten, desverre for oss ble det med glimtet. Ingen elefanter skutt på dag en.

 

Skuffelse var ristet av oss på dag 4, og denne dagen skulle visen seg å inneholde litt av hvert. Etter snaue 1,5 time skøyt far sin første elefant. Han hadde fra før av både aper, pandaer, seler, bjørner +++ å skryte av, men der og da var elefanten det største han hadde opplevd.

 

Jeg var vel egntlig fornøyd med turen da vi vendte snuten hjemover, men det var da det skjedde; halveis på hjemoverveien så vi igjenn en elefant, det var min tur! Jeg sikta, skøyt, og så millisekunder senere (føltes som timer) elefanten falle om.

 

Følelsen kan jeg ikke engang beskrive den gang idag...

 

Tok selvfølgelig med meg et horn som suverni, og sitter fagtigst å ser på det atm :p

 

Turen var fantastisk og vil aldri bli glemt :D

Lenke til kommentar

Jaja! Siden dere er så stille , så kan jeg fortelle om en av mine første ganger. Riktig nok var jeg bare 14, nesten 15 år , slik at jeg var jagegutt.

 

Vi dro vel sikkert i 12-13 tiden opp mot terrenget som vi jakter på. Fra veien og opp til dit vi skulle begynne å jage var det ca 30-40 min gange.

Vi var kun 3 mann denne dagen. Jeg , min onkel og og han som eide jaktområdet.

 

Etter en stund gikk vi opp mot en bakketopp.. . Saaakte og stille.... vi hadde hørt ett eller annet bevege seg der oppe. Vi kom tett inn til noen trær, og der flyger det opp en gedigen tiur kun 2-3 meter foran oss! Vi alle skvatt som faen.. Vi så på hverandre og smilte litt:p Da den hadde kommet seg unna og stillheten hadde seg, høre vi en hel flokk med hjorter springe nedover skråningen foran oss! Det beste var at vi hørte hornene kommer borti trærne! Det var så utrolig lett å høre at det var 3-4 bukker som var i den flokken. Da kjente vi jo selvfølgelig alle mann at blodet begynte å pumpe. "Jadda, nå blir d bukk på oss" tenkte vi :D

 

Jeg og onkelen min smøyg oss stille ned den skåningen i håp om at de ikke hadde sprunget så langt av gårde. Mens eiern av området ssprang et stykke tilbake for å sette seg på post når vi skulle jage innover den tette granskogen.

Vi kunne se tydelig at detta var noen jævla store hjorter! De hadde løpt ned store stier i gresset. Jeg personlig gruet meg litt til å gå inn i den skogen. Selv om det var lyst ute var det litt mørkt inne i skogen. Og visst du støter på hjort eller elg inne der så skvetter man noe så jævli at det nesten gjør vondt, så derfor prøvde jeg å bråke mest mulig, som en jagegutt skal. Det hadde vært mye bedre om jeg kunne ha bært ei hagle eller noe sånn, men siden jeg bare var 14 år kunne jeg ikke det.

 

Men etter ca 20 min hørte vi det knekke noe for jævli i noen kvister rett foran oss. Onkelen min hørte ingen ting, men jeg sa: "se der du nå! " og pekte rett fram mot en liten sti... Og 10 sek etterpå springer det ei kolle ( ku, damehjort) over stien 20 meter foran oss. Og det var mange flere, men det var kun den vi såg p.g.a den tette skogen.

 

Og nøyaktig 1 min etterpå hørte vi smellet! PAAAANG!

"jess" sa jeg med en lettet stemme. Etter en liten stund spurte jeg over jaktradioen om det gikk bra... " neh, skadeskutt" kom det tilbake.

Omfg... Vi gikk opp til posten å snakka med sjefen sjøl...

Etter et lite søk på egen hånd måtte vi bare ringe etter hund!

Og den var seff 3 timer borte... så vi satt der i tåka å frøs som bare faen...

Og omsider kom fyren med bikkja. Han var inne i skogen i ca 40 min, og ikke han fant antydning til dødhjort annet enn noe blod på noe slangegress...

 

Så det ble en jævla lang og spennende tur, men ikke noe fangst...

 

Sikkert ikke så spennende for dere som leser det, men det var det. Lol, ble nesten som en skolestil dette.. :)

 

Ok, få høre fra dere andre nå da :D

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...