Gå til innhold

Den store bilcross tråden! Kjører du?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

du kan starte så snart du er i det året du fyller 16år. da tar du eit kurs før sesongen så deretter kan du kjøpe ein bil(eller før det bestemmer du sjøl :) ). du kan enten kjøpe ein gammel bil( helst med en sterk motor som ikkje koster mer enn ialefall 7000kr ellers så bare taper du på det). så setter du inn bur osv. den andremåten er at du er på ein bilcross cup, for etter cupen er ferdig er det bud tid. det vil sei at du kan kjøpe kva bil du vil i klassen bilcross junior og senior for kr 8300kr( standartpris for ein bil crossbil). Vist du skal bygge ein sjølv så ikkje bruk mer enn 8000kr ellers så taper du på det vist du selger den. du kan ikkje kjøpe biler som kjører debutant! :)

Endret av tobben123
Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...

Jeg tar og legger litt mer info om bilcross her jeg også ;) Kjører ikke selv. :(

 

For og kunne begyne med bilcross må enn har Lisens. gjelder for dem under 18. når enn er blitt 18 og ha billappen kan en kjøpe løpslisens uten og ta et lisenskurs.

 

En har lov og starte med bilcross når enn er 15. Men når enn er 15 har enn bare lov til og kjøre trening og clubb løp.

Det året enn blir 16 har enn lov til og kjøre i stevner. NMK cup, vestlands mesterskap, eller andre mesterskap rundt om i landet.

Når enn kjøper bil på et løp så må enn legge inn bud på bilden. Budet er 8000kr, mens budavgifter er på 300kr.

Enn kan også bare by på biler som har vært i finale rundene.

 

Litt om banen:

banen skal være av sand/gruss/is/snø og asfalt med korte strekninger og med flere svinger. Bane målene er fra 400-1000m, mens bredden på banen skal væra fra 6-8m.

 

Alle førerne skal ha værsitt brannslukningsaparatt i depo. Det er også brannslukningsapratter rundt banen på vær flaggpost..

 

For diverse regler for bilcross les: Bilcross regler

 

Lisensinformasjon: Hentet fra http://bilsport.no/grener/bilcross/

 

Førerlisens

Krav: Det kreves ingen kurs, men det kreves gyldig medlemskap i klubb tilsluttet NBF.Kun utfylt søknad skjema.

 

Førerlisens junior

Krav: Søker må ha bestått teori og praksis i NBF regi, og gyldig medlemskap i klubb tilsluttet NBF.Kan løse lisens fra det året man fyller 16 år og kan kjøre med junior lisens ut det året man fyller 19 år

Førerlisens junior kun trening

Krav: Søker må ha bestått teori og praksis i NBF regi, og gyldig medlemskap i klubbtilsluttet NBF. Kan delta fra det året man fyller 15 år, lisensen gjelder kun for trening, IKKE løp.

Debutant

Man kan velge å stille som debutant i inntil 3 løp. Som debutant får man ingen poeng eller premie. Dette er en ordning for fortrinnsvis nye førere og arrangøren har rett til å avvise påmeldte i debutantklassen hvis disse er erfarne BC førere.

Engangslisens

Det gis anledning til å delta med engangslisens i bilcrossløp. Engangslisens skal kjøpes hos den enkelte arrangør. Deltager må ha gyldig medlemskap i klubb tilsluttet NBF. Engangslisens på trening krever ikke medlemskap. Juniorer kan ikke delta på engangslisens.

Vognlisens

Enhver deltager må løse vognlisens ved deltagelse i trening og løp. Vognlisensen utstedes hos NBF. Ved utstedelse av vognlisens for nybygd bil må årskontroll og søknad skjema fremlegges. Ved fornyelse eller eierskifte av vognlisens kan kun årskontrollen sendes inn til NBF. Ved tap av vognlisens kreves ny årskontroll av bilen.

Reklame

Reklame for Bilcross går på person, og er en engangsavgift. Utfylt søknadsskjema og kvittering på betalt avgift (må forhåndsbetales) sendes NBF.

 

Bilcross junior er fritatt fra reklamelisens.

Endret av EX-adrin
  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...