Gå til innhold

Detalj fra en gammel ferje


Anbefalte innlegg

Igjen har jeg vært på jakt etter gamle, slitne arbeidshester fra kysten, som tilsynelatende er ferdig med sitt virke. I motsetning til forrige bidrag så flyter fremdeles denne gamle bilferjen, selv om jeg neppe tror den kommer til å gjøre nytte for seg som transport for biler over en fjor lenger.

Jeg kunne også kalt bildet "Masse sort og grått, med en dash av rødt", men det blir for abstrakt til min stil. Dette er nemlig ikke et abstrakt bilde, selv om det kan virke slik ved første øyekast. Jeg regner det som et dokumentar/reportasjebilde.

Bildet er tatt under en liten tur til Haugesund for å handle, og jeg ble så fornøyd at jeg spanderte på meg selv en kebab for å feire. Da jeg kom hjem ble jeg ikke like fornøyd med bildene, men noen ble i alle fall noe som kunne brukes. Dette er et av dem.

 

Tekniske data er Sigma 18-50-kitzoom på 50mm, blender f/7,2 og 1/100s. Iso 400, ingen støyreduksjon men en del etterarbeide, blant annet vignettering lagt til i Ljosstoga.

post-76334-1184092675_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ved første øyekast ser jeg ikke at dette er en ferje. Etter min mening er utsnitt noe for snevert, sitter igjen med at jeg ønsker å se mer av båten. Jeg ville ha kanskje skarpet det en aning, men er litt usikker. Treverket helt til ve på bildet er svart, mulig du har lagt til vignettering. Totalt sett falt ikke dette bildet i smak hos meg.

Lenke til kommentar

Dette var et friskt bilde PM. Flott struktur og blåtoner i treverket og det røde som skinner gjennom 'koøyet' er en lekker detalj. Vignettering var velplassert og gjorde seg bra.

Men jeg må da finne noe å sette fingeren på: Den avflassede malingen til høyre trekker en del oppmerksomhet fra resten av bildet. Siden treværket her tydligvis har vært byttet ut den senere tid, blir det 'stilbrudd' sammenlignet med venstre del.

Ville gjerne hatt bedre dybdeskarphet. Synest det var litt uheldig med metallplata nede til venstre som er ute av fokus.

Så et stativ hadde vært gunstig å dra frem her, evt hentet inn et par trinn med et IS objektiv.

Men absolutt et severdig bilde.

Lenke til kommentar

Blikket mitt blir trukket til sirkelen og det liker jeg av en eller annen grunn,med masse synlige linjer både horisontalt og litt vertikalt (``malingen`` som renner nedover),er det masse grunnleggende til stede.

Fine farger av rust og blåfargen som går igjen skaper en viss ro for meg,samt alle linjene som er parallele skaper gjentagelse...

Bildet fungerer veldig fint for meg,likte det meget godt. :)

Lenke til kommentar

Det er alltid gøy å se hvordan du får så mye ut av så lite. Men det slår meg at bilde trolig hadde blitt litt intetsigende utenfor konteksten du plasserte det i. Noe jeg regner med at du vet og som vel neppe er et problem siden du planlegger en større samling/verk av disse bildene. Når man vet at dette er en båt og ser på bildet er det mange historier som ligger gjemt i rusten og den delvis avflassede malingen. Bildet fungerer godt i konteksten du har skissert og sammen med de andre "båtvrak" bildene dine, men ikke alene tror jeg. Gleder meg til neste bilde i serien :)

Lenke til kommentar

Har du gjort noe med saturation? Føler at rødfargen blir alt for skrikende, virker som noe som er gjort i PS for å markere et eller annet (ala "klipp her"). Ellers liker jeg godt texturen på skipet, og samspillet mellom dekket og båten som sådan, men rødfargen ble litt overdøvende for meg.

Lenke til kommentar

I likhet med de andre bildene i serien, så har jeg skrudd godt til. Personlig synes jeg slike motiver er veldig dekorative, både sammen og alene. Det krever dog en litt kraftig bearbeiding, så strengt dokumentarisk er det neppe. Det kan i så fall ikke sees på som noe annet enn en forskjønnelse av en brutal virkelighet, som nok er hele hovedpoenget med min estetikk her. Derfor har jeg valgt år fremheve den ekstreme rødfargen, men den er ikke så veldig boostet. Det er jo en blåse som ligger bak der, og de har jo ikke en diskret farge.

Takk til raga for kommentaren om den avflassede malingen. Jeg sitter og grubler litt på det samme, og om jeg bør gå inn og fikse på det. Du har nå gitt meg et dytt i ryggen i den retningen. Når det gjelder dybdeskarpheten og de mørke partiene, så er det relativt tilsiktet. Jeg slurver faktisk litt med vilje i disse bildene, for å perfeksjonere uperfekte looken. Det henger litt sammen med hvorfor jeg velger å gi dem vignettering, de skal ikke se ut som bilder tatt med et dyrt dslr. Jeg er faktisk litt for feig til å ta den helt ut, med direkte utskarphet over hele bildet. Det siste er til stadighet noe jeg vurderer, men tror at det kan bli for mye, selv for meg.

Takk for oppmerksomhet. Det gleder meg at de fleste liker bildet.

Lenke til kommentar

Du har en veldig spesiel smak for motiver, noe som kommer fram i de fleste bildene dine. De skiller seg ofte ut, på en naturlig måte. det er ikke mange av bildene dine som skriker Photoshop, men fanger ofte motiver jeg glatt ville passert uten å latt merke til.

 

Mange av bildene dine finner jeg kjedelige, men også interessante, fordi ingen likner bildene jeg, eller andre tar. De ligner mer på snapshop, men når man studerer de, ser man at det ligger mer bak.

 

Dette bilde gir meg heller ikke noe nå, siden jeg ikke er fan av snapshots, men jeg finner ofte ut av meningen etter å ha sett på det flere ganger, så jeg skal bruke litt tid på å se på bildet før jeg uttaler meg om det.

Lenke til kommentar
Stilig, skarpt og med knall farger og toner.

 

Men du - hva er tanken bak at du ikke tok bildet rett forifra slik at plankene hadde blitt helt horisontale?

9047066[/snapback]

Fordi jeg liker litt fallende og skrånende linjer, og fordi jeg ikke er Jesus ;)

9047174[/snapback]

 

du går ikke for ting vannrett? :p

 

Angående bilde liker jeg det på en måte, man blir sittende å studere detaljer å tenke på hva denne ferja har gjennomgått (noe jeg tror er litt av motivet bak dette bildet). Tror dog det kanskje hadde passet mer inn i en serie, at det blir litt for "abstrakt" til å stå alene.

 

Når det gjelder det tekniske så har jeg ingen invendinger, du er jo tross alt en garva fotograf :)

Endret av Madusius
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+oiasdf79

Som flere andre, tok det meg litt tid å se at dette faktisk var en ferje. Jeg liker det. Jeg liker fargetonene jeg liker at bilde gradvis fader i svart på venstesiden, jeg liker fargene og jeg liker skarpheten. Bra jobba. Og som Mr. Olsen sier er du flink å se motiver som vi andre bare ville gått rett forbi. Bra jobba.

 

Wiken..:)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...