Gå til innhold

Kasse/dagsoppgjør, hva skal en regnskapsfører ha?


Anbefalte innlegg

Hei

Har startet et lite firma og lurer på et par ting;

 

Det står i lovverket at alt salg skal registreres på kasse eller tilsvarende, driver derfor å lager meg et lite webbasert kassesystem for å kunne kjøre på internserver.

 

Firmaet mitt selger tjenester hovedsaklig basert på forhåndsbestillte timer, men også salg av produkter i "løsvekt".

 

Kundene betaler som oftest kontant eller via bankkort, men også via faktura. Jeg vil da lage sånn at de får en kvittering for hva de har betalt, hvis de betaler kontant. Får de med giro settes det inn i systemet også, og med mulighet til å notere når denne er betalt.

 

Så kommer jeg til problemet;

Hva skal en regnskapsfører ha fra meg?

Har skjønt at det skal genereres et dagsoppgjør, som regnskapsfører skal ha. Hva skal egentlig stå i dagsoppgjøret?

Det skal vel også legges ved kopi av kvitteringer og fakturaer?

Hva mer skal han ha?

 

Holder det å lage en rapportsak som skriver ut dagsoppgjør fra "kassa", bankterminal, og hva som er utført til fakturaer i tillegg til at jeg legger ved kopi av kvitteringene og fakturaene? Det vil jo være flere ulike kunder, noen kommer bare en gang mens andre kommer flere ganger.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Regnskapsføreren skal ha dagsrapport på alt du har solgt i løpet av dagen. Dette gjelder både kontant og kortsalg. Kommer litt an på hvordan kassesystem du har. Men i hovedsak så skal du skrive ut rapport på bankterminal og en rappor i fra kassa. På banktermnal rapporten står det hvor mange transaksjoner du har hatt på bankkort og summen av det. På dagsrapport skal alt du har solgt være oppført og for hvor me du har solgt.

Lenke til kommentar

Vet ikke hva en regnskapsfører trenger, men jeg tror du begynner i feil ende hvis du absulutt skall lage deg et eget system. Jeg ville begynt med regnskapsføreren og hørt med han hvordan han vil ha det, så slipper du å lage systemet dit 2 ganger.

Ellers får du sikkert kjøpt noen ferdige systemer, og har firmatet dit for liten omseting til å forsvare investeringen klarer du deg med penn og papir.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...