Gå til innhold

Windows XP desktop (bliss)


Anbefalte innlegg

Tenkte jeg ville starte en tråd der man kan vise bildene man har laget der man har brukt Windows XP's standard bakgrunnsbilder som utgangspunkt. Aller helst bildet Bliss, som er det mest kjente! (Til dere som ikke vet hvilket bilde Bliss er, les posten under...)

 

Har selv laget en 3minutters lang animasjonsfilm fra denne, men den er for stor til å vises!

Men vil gjerne se påde bilder og animasjoner av bakgrunnsbildene!

 

*Hvis bildene er veldig store, venligst skjul dem!*

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

LA merke til her om dagen at det gamle standard bakgrunnsbildet til Windows XP har blitt endret. Familiens PC er en Windos XH Home Edition. Da vi startet den for første gang var dette bildet vi fikk som bakgrunnsbilde:

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
Bliss_XP.jpg

 

Sikkert et velkent bilde!

Noen år senere bestilte jeg meg en bærbar PC. En XP Media Center edtition. Den hade følgende bilde som standard bakgrunnsbilde:

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
page0_blog_entry24_9.jpg

 

Som dere ser, veldig likt. Kanskje en anelse 'penere', til og med!

Vel, jeg sjekket litt rundt og fant også Vista sin variant. Og til min overaskelse lignet den faktisk relativt mye!

 

Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
page0_blog_entry24_10.jpg

 

Hmmm.... Artig :p

Lenke til kommentar

*Hvis bildene er veldig store, venligst skjul dem!*

9028520[/snapback]

Uansett hvor store bildene er, ikke gjør som VTW foreslår. Legg heller bildene inn som vedlegg. Da kan vi selv velge i hvor stort format vi vil se dem i.

 

Er dette lovlig da? Så vidt meg bekjent kan man ikke bruke et åndsverk vederlagsfritt før det har gått 50 år, og så gamle er tydeligvis ikke disse bildene. Microsoft betaler lisens til fotografene for å distributere disse bildene med XP, men ikke for at de skal brukes til nye kunstverk av tilfeldige photoshoppere.

Lenke til kommentar

Ok. svar til 'thomasy932':

 

Man skal poste bilder man har laget der man har tatt utgangspunkt i standardbildene som følger med som eksempler til bakgrunnsbilder i Windows!

 

Svar til 'PMnormal':

 

Vel, jeg vet ikke om det er ulovelig eller ikke. Fikk ideen da jeg søkte på google bildesøk. Det ligger mase der! Søk selv!

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+oiasdf79

PMnormal har helt rett, dette er ikke lovlig.

 

Åndsverksloven:

§ 43a. Den som lager et fotografisk bilde, har enerett til å fremstille eksemplar av det, enten det skjer ved fotografering, trykk, tegning eller på annen måte, og gjøre det tilgjengelig for allmennheten.

 

Eneretten til et fotografisk bilde varer i fotografens levetid og 15 år etter utløpet av hans dødsår, men likevel minst 50 år fra utløpet av det år bildet ble laget. Har to eller flere eneretten sammen, løper vernetiden fra utløpet av dødsåret for den lengstlevende.

 

Bestemmelsene i §§ 2 andre til fjerde ledd, 3, 6 til 9, 11 til 21, 23 til 28, 30 til 39f og 39j til 39l, gjelder tilsvarende for fotografiske bilder i samme utstrekning som de gjelder for fotografiske verk.

 

Er et fotografi gjenstand for opphavsrett, kan også denne gjøres gjeldende.

 

 

Lenke til kommentar
Gjest
Dette emnet er stengt for flere svar.
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...