Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Hjelp til bilstereo i Corolla


Anbefalte innlegg

Jeg har planer om å kjøpe meg en grei bilstereo til min 1993 Toyota Corolla. Det som står i i dag er en gammel Grundig CD-spiller og originale 13cm høyttalere i fremdørene. Har planlagt å bruke 3-7k, vil ha greit trykk i bilen så jeg kan nyte musikk på høyt volum uten at det gnisser i øra. Er glad i litt bass, men skal kunne høre detaljer i lydbildet også.

 

Har en kamerat som skal selge anlegget sitt, en Sony GT700D spiller, et Infinity Kappa 13cm frontsett og en 4 kanalers forsterker som kostet 4k ny. Er usikker på hva slags forsterker det er, tror det er Kicker ZX650.4.

 

Det jeg selv hadde sett for meg er igrunn dette oppsettet:

 

Pioneer DEH-D40MP spiller

Infinity REF5010CS 13 cm Component System (Men kjøper nok det brukte Kappa-settet istedet)

 

Eventuelt:

 

Infinity Reference 9613i 6x9 i hattehylla

Dynabel 0804 eller 0756

10/12" Subwoofer som jeg bygger en kasse til. Har ikke kikket på slike enda.

 

Jeg kommer til å gå for settet kameraten min selger, og kjøper nok sannsynligvis også spilleren hans med mindre han selger den for dyrt. Hvor mye bør jeg betale for den? Forsterkeren hans tviler jeg på at jeg kommer til å kjøpe, da jeg er redd den blir for dyr for meg.

 

Har hatt planer om å kjøre frontsettet direkte på spillerens innebygde forsterker i første omgang. Regner med spilleren klarer å lage ganske bra lyd i det frontsettet alene. I tillegg lurer jeg på om det neste jeg bør gå for er 6x9 på de siste 2 kanalene på spilleren eller å likesågodt slå til på Dynabel 0804 som jeg kjører frontsettet og en 10" sub brokoblet på. Men er også åpen for 6x9 uten sub, de 6x9 jeg har satt opp skal levere ganske solid bass selv om jeg er klar over at jeg ikke kan forvente samme trykket som fra en sub. Eventuelt kjøre både frontsett og 6x9 på Dynabel 0804.

 

Hva vil gi meg best mulig lyd for pengene? Skal se på hvor mye kameraten min vil ha for spilleren og frontsettet, om jeg får det billig er det mulig jeg kjøper Dynabel 0756 og kompletterer med en kraftig sub. Men er klar over at det er en hel prisklasse over, blir fort litt dyrere enn budsjettet om jeg skal ha en kraftig sub til den store forsterkeren og i tillegg kjøpe både frontsett og 6x9.

 

Hva bør jeg gå for? 6x9 eller sub? Pioneer eller Sony-spiller? Anbefal gjerne andre produkter om dere mener de er bedre, men helst med litt begrunnelse, ikke bare fordi dere TROR dette er bedre etc. :)

 

NoXify

Endret av NoXify
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kjøp av brukt er ofte halv pris av ny pris +- litt, det er det som er det normale.

 

Jeg ville ikke valgt sonyen, og heller gått for pioneer en. Dette rett og slett fordi jeg har IKKE noe negativt å si om pioneer sine spillere og har hørt alt for mye negativt om sony sine

 

6X9 og sub ville kanskje vært den beste løsningen, for da får du et bedre lydbilde og mere trykk i bunnen.

Lenke til kommentar
Kjøp av brukt er ofte halv pris av ny pris +- litt, det er det som er det normale.

 

Jeg ville ikke valgt sonyen, og heller gått for pioneer en. Dette rett og slett fordi jeg har IKKE noe negativt å si om pioneer sine spillere og har hørt alt for mye negativt om sony sine

 

6X9 og sub ville kanskje vært den beste løsningen, for da får du et bedre lydbilde og mere trykk i bunnen.

9006541[/snapback]

 

 

Begrunn hvorfor 6x9 i hatthylla vil gi bedre lyd 'a ;)

 

Et sett foran er mye mer å anbefale, er jo der du sitter ikke sant? Dessuten vil en montering av høyttalere i hatthylla være alt for off-axis.

Lenke til kommentar

Stusset litt over det der med 6*9 jeg også.

 

Av det kompisen din skal selge ville jeg kanskje tenkt å ta vare på Infiniti settet, hvis jeg hadde likt lyden fra dem. Nå er det en stund siden jeg hørte/såg en kicker forsterker, å da var den helt ok mener jeg å huske. Sony har jeg veldig dårlige ærfaringer med.

Lenke til kommentar

Takk for innspill!

 

Dere tenker i ganske like baner som jeg selv, frontsettet er jeg nesten sikker på å kjøpe. Har jo hørt det spille, og det spiller BRA. Spilleren har jeg også vurdert, mens jeg er litt skeptisk til forsterkeren. Den er en smule dyr for meg, men skal få hørt med han om pris og slikt ganske snart. Kjøper jeg forsterkeren, blir det nok sannsynligvis en liten sub på meg, som jeg brokobler på siste 2 utgangene.

 

Av spiller er jeg litt usikker. Pioneer-spilleren har bra specs og jeg vet den har fått mange positive erfaringer, men Sony-spilleren er jo en dyrere spiller og har hørt man stort sett får hva man betaler for i bilstereo-markedet ;)

 

Hvilke forskjeller er mest vesentlige på de to spillerene? Stiller Pioneerspilleren langt bak spillere i 2500kr-klassen?

 

Det jeg også lurer på er hvor god lyd jeg vil få ved å kjøre Infinity-settet direkte på en av de to spillerene. Bør jeg likegodt gå for en forsterker først som sist, eller kan jeg utsette forsterker og sub til senere?

 

6x9 er fortsatt ikke helt utelukket, men som dere sier, lyd er viktigst foran. En 3-dørs Corolla har liten coupé, så sånn sett vil ikke 6x9 ha så fryktelig mye å si på å "fylle rommet med lyd". Det jeg er ute etter er litt mer trøkk enn hva frontsettet kan yte, og vet enkelte 6x9 kan ha bra bassgjengivelse spesielt i mellombass-segmentet. Blir det bass, går jeg nok for 10" pga. bagasjeplass og hurtighet på bassen.

 

Bare fortsett å komme med innspill, jeg har mange spørsmål jeg gjerne vil ha svar på, så setter utrolig pris på at noen med litt mer peil enn meg kommer med tips om hva som fungerer i praksis ;)

Lenke til kommentar

Corolla er genial bil å bygge anlegg i, det skal være sikkert. Skulle nesten tro ingeniørene i Toyota hadde lagt spesielt til rette for anleggsbygging. I torpedoveggen (veggen mellom motorrom og kupe), så er det et ferdig hull med en gummipropp i, og ferdige kabelgater under dørlistene. Og dessuten så spiller alle subber bra i en Corolla, på grunn av det er åpen kupe og de er tette og kompakte.

Lenke til kommentar

Wow! Godt å høre jeg har valgt riktig bil :D Takk for infoen, Lefse :) Bilen er 3-dørs forresten, så blir ikke store området å fylle med lyd ;)

 

Har snakket litt med denne kameraten min som skal selge anlegget sitt (mer info i første posten) og han sier han tenker seg ca. halv pris på alt sammen.

 

Det jeg lurer mest på da er om hvis jeg får si alt det han nevner til halv pris (kicker forsterker, kappa frontsett og sony spiller til rundt 4-5k totalt), bør jeg slå til på alt dette?

 

Senere suppelerer jeg med en sub til å brokoble på de siste 2 kanalene på forsterkeren. Høres ut som en plan i mine øyne, men hvordan er Sony-spilleren i forhold til for eksempel Pioneer-spilleren jeg har nevnt ovenfor? Hørt mye dritt om Sony, men kameraten min er fornøyd og det er en helt grei spiller, tipper jeg. Bra specs har den også.

 

Forresten skrudde jeg av dørpanelet på førersiden, med litt plundring med klips på sveiva og å vippe ut dørhåndtaket med skrujern gikk det etterhvert bra ;) Er stort sett bare å skru 13cm mellomtonene rett inn i det festet som sitter der fra før. Utrolig enkelt. Det jeg er mer usikker på er plassering av diskantene. kunne ha skåret et fint hull i dørpanelet eller dashbordet, men vil ha mulighet for å selge bilen senere og sette inn det originale anlegget, så vil helst ikke ødelegge den for mye. Er heller ingen kløpper med karbonfiber eller noen slags montering i A-stolpen :p

 

Gode forslag? Eller eventuelt bare ta det i dørpanelet og sette inn et slags deksel senere, om jeg skulle finne på å selge skjønnheten ^^

Endret av NoXify
Lenke til kommentar
Da jeg hadde en Sony spiller 2000-2003 ca, en i 3-4000kr klassen var lyden "tynn". Kan hende de har rettet på dette.

 

Broren min har en slik Pioneer spiller, og lyden fra den er ikke ille. Nå var høytalerene orginale og drevet av spiller.

9045635[/snapback]

Skjønner. Hmm blir jo bare 200kr mer, så har jeg Pioneer-spilleren, men den er jo i utgangspunktet en billigere spiller, så er usikker. Av det jeg har hørt av anlegget hans har spilleren klart seg bra, men har jo hørt enkelte er misfornøyd med Sony så jeg er litt skeptisk.

 

Ingen som har superpeiling og vet om dette er en spiller som er bedre eller dårligere enn Sony sitt rykte? Hvilken spiller ville dere gått for? Regner ikke Sonyen som noe mer slitt enn en ny spiller :) Den er tross alt bare 1 år gammel.

 

Har lyst til å høre noen si at Kicker-forsterkeren er verdt pengene før jeg kjøper den, forresten :p Frontsettet har jeg allerede bestemt meg for, mens spilleren og forsterkeren er mer usikre ;)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Velger å vekke opp denne gamle tråden igjen :) Jeg har nemlig kommet et skritt videre, har kjøpt meg en Pioneer DEH-D40MP spiller og er kjempefornøyd med lyden! Ble himmelvis forskjell selv med de originale høyttalerene, så nå er jeg lysten på mer. Mamma har også bemerket at hun savner høyttalere bak, da hun lånte bilen min i helgen ^^

 

Så da har jeg et utall muligheter foran meg.

Budsjettet jeg kan tenke meg er 5k men kan muligens strekke meg lengre for å få kvalitet og god lyd.

 

Har fortsatt en Kicker ZX650.4 tilgjengelig for rundt 2000kr og kan få med litt kabler om jeg kjøper denne. Den er omtrent 1 år gammel. Regner med denne gir mange muligheter og er et godt kjøp til den prisen når man tenker på resten av pakka.

 

Det store spørsmålet er vel om jeg skal gå for frontsett og sub eller å begynne å blande 6x9 opp i dette og bruke de originale fronthøyttalerene som faktisk ikke spiller så ille nå, størrelsen er 5 1/2". Her er jeg åpen for flere meninger og løsninger. En kamerat har anbefalt meg å droppe å bytte frontsett og kjøpe sub, og heller investere i et par kraftige 6x9 og bruke de originale fronthøyttalerene for å kjøre 70% av lyden bak og 30% foran.

 

Om jeg skal ha forsterkeren der, mener jeg det er like greit å gå for en basskasse. Bilen det er snakk om er en Corolla, så trenger ingen stor bass for at det skal dunke litt i coupéen. Hadde vært flott å slippe å ofre hele bagasjerommet også, så mest aktuelt er nok en enkel 10 eller 12", husk også at jeg må ha råd til materialer til kasse.

 

Av frontsett har jeg hørt det blitt snakket varmt om MB Quart QSC-213 og i og med at de er såpass kraftig nedsatt vil kanskje lyden forsvare den litt stive prisen for et frontsett på 2900kr? Vil jeg få betydelig bedre lyd med disse enn f.eks et par Focal, Morel, Peerless eller Infinity frontsett til omtrent en tusenlapp mindre? Foreslå gjerne gode frontsett :)

 

Til slutt vil jeg nevne at det kan være aktuelt å bestille fra Sverige, har en svensk grandtante og om det er billigere å bestille fra utenlandske sider til Sverige for å slippe toll, er dette også et alternativ.

 

Er utrolig mye muligheter så håper noen kan gi meg noen gode tips. Har lest litt rundt og sett at 6x9 ikke er særlig anbefalt om man er ute etter god lyd eller bra bass. Så heller mest mot et bra frontsett og en sub for øyeblikket.

 

Vil gjerne høre synspunkter, så vær ikke redd for å skrive :)

Endret av NoXify
Lenke til kommentar

Akkurat nå er vel den svenske kronen så svak at det ikke ville bli noe spesielt å spare på å handle fra sverige, men du må bare sjekke kan hende jeg tar feil eller du finner et tilbud.

 

Jeg er ennå motstander mot dårlige høytalere fremme og 6*9 bak. Skal du ha høytalere fremme og bak, så ta i det minste å bytt ut høytalerene framme også.

Lenke til kommentar

Jepp, det er jeg enig med deg i. Trenger ikke være dyrt å kjøpe et par vanlige høyttalere av litt kvalitet og ha foran. Men har også hørt at det ikke er å anbefale å ha 2 eller 3-veis høyttalere bak om man ikke har et komponentsett eller andre 2/3-veis høyttalere foran.

 

Med et par skikkelige komponentsett foran tror jeg ikke det vil være så mye behov for 6x9 i hattehylla enda, Corollaen har en liten coupé så passasjerene bak lider ingen nød og med fin lyd foran, trenger man den ikke bakfra i tillegg. Så i hovedsak ser det ut som jeg er på jakt etter komponentsett og en snedig sub, og gå for den 4-kanalers forsterkeren jeg linket til eller f.eks Dynabel 0804 som jeg også har hørt mye godt om.

 

Bør jeg satse på alt fra samme merke? Har hørt mye bra om Peerless, men vet ikke hvordan dette settet ser ut?

Peerless Resolution 5 1/2" Component Set 1348,-

Peerless Resolution 10" Subwoofer 998,-

Dynabel 0804 4x80w Forsterker 1998,-

 

Totalt: 4 344,-

 

Resten til kabler og materialer til sub :)

 

Er kanskje et dumt spørsmål, for jeg har hørt Kicker er et bra merke, men hvordan er Kicker ZX 650.4 i forhold til dynaBel-forsterkeren jeg foreslo?

Lenke til kommentar

Ville gått for den Kickeren jeg i hvertfall.

Den leverer 325 W brokoblet (til suben),

det burde holde til en "liten" 10 tommer på ca 300 W.

Øvrige kanaler er i ca 75 W + - (i 4 ohm).

(regnet ut det selv)

Uansett vil den klare å drive de fleste frontsett som finnes.

+ at du får en billig og god forsterker.

Har Kicker selv (5 kanal`s blokken 700.5),

og er kjempe fornøyd med den.

Sub utgangen yter 400 W (digital)

og jeg har en 12" (300 w) Infinity påkoblet.

Har ingen som helst anstrengelser med å drive den.

Øvrige kanaler til meg er 75 W.

Ville gitt 2,5K for forsterker å frontsett (kunne strekt meg til 3K, men ikke mer).

Lenke til kommentar

Du får ikke mye frontsett og forsterker til bare 2,5k. Måtte såfall vært en liten 2x75w + et billig fronsett eller noe...

 

Forsterkeren jeg trodde en kamerat hadde liggende, er nå solgt, så jeg har nesten bestemt meg for dynaBel 0804 4x80W allerede ;) Tror ikke det er mange konkurrenter i den prisklassen der. Ser den webshoppen jeg linket alle produktene fra opererer med nøyaktig samme priser som Eltek, men har mye større utvalg.

 

Står mellom 2 pakker nå, hvor jeg står fritt til å bytte ut nøyaktig hvilke komponenter jeg vil, så om ikke komponentsett og sub har noe å si om er samme merke, tar jeg gjerne imot forslag til andre gode subber/frontsett som kan mixes med forslagene mine.

 

Hertz:

Hertz ESK 130 Component Set 1299,-

Hertz ES 250 eller Hertz ES 250D Subwoofer 999,- (Hvilken er egentlig best? :hmm: )

 

Peerless

Peerless Resolution 5 1/2" Component Set 1348,-

Peerless Resolution 10" Subwoofer 998,-

 

Etter mine øyne ser disse settene ut til å være skreddersydd for dynaBel-forsterkeren, men igjen har jeg lite peiling på dette annet enn det jeg har lest meg til i det siste. Er åpen for det meste av forslag!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...