Gå til innhold

A Mighty Heart, hva syns dere?


Juden

Anbefalte innlegg

A Mighty Heart

 

23. januar 2002 forandret Mariane Pearls verden seg for alltid. Mannen hennes, Daniel Pearl, byråsjef for Wall Street Journal, drev med undersøkelser på en sak om sko bomberen Richard Reid. Historien tok dem til Karachi hvor en mellommann hadde lovet adgang til en hemmelig kilde. På vei til møtet sier Danny til Mariane at det er mulig han blir for sen til middag. Han kom aldri tilbake.

 

"I sitt arbeide kjempet Danny for å holde seg unna dogmer og allianser. Han representerte ikke et land eller et flagg, bare jakten på sannhet. Han var der for å holde et speil opp foran menneskene og tvinge dem til å se på seg selv - for å respektere menneskeligheten." - Mariane Pearl

 

Dannys trassige mot i dødens time, samt hans standhaftige tro på journalistikken, førte Mariane til å skrive om hans forsvinning, den intense jakten for å finne ham og til slutt drapet, i boken A Mighty Heart: Min mann Daniel Pearls modige liv og død.

 

Hun var 6 måneder på vei da marerittet startet og bærte på sønnen Daniel ville kalle Adam. Hun skrev boken for å introdusere Adam til en far han aldri kom til å møte.

Uten hensyn til religion, rase eller nasjonalitet, har Mariane et ønske om å heve seg over bitterheten og hatet som fortsatt preger vår verden etter angrepene 11. september.

 

Boken og filmen skal også være et symbol på den glede og lykke som Mariane og Daniel delte. Mariane og Danny mente at ved å være vitne til hendelser og la all stemmer bli hørt kan sannferdig journalistikk skape en bro mellom grupper i konflikt. Mariane tror fortsatt på dette prinsippet og nekter å gi etter for hat og frykt. Etter Dannys død dro hun hjem til Frankrike for å føde Adam. De to bor nå i Paris.

 

 

I de 5 årene siden Daniel Pearls død har 230 journalister blitt drept i embedts medfør.

 

 

Hva syns dere om filmen?

Endret av Savage-Garden
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...