Gå til innhold

Nybegynner trenger råd til videokamera!


Anbefalte innlegg

Hei, jeg er en som har blitt inspirert til og kanskje lage noen kort filmer, være kreativ og sikkert filme par fester, ferier og videre. Ønsker godt kamera, med veldig godt kvalitet, viktig det vel! :)

 

Så har dere noen råd og tips til hvilke kamera jeg bør se på?

 

Takk for dere tok dere tid til og lese dette! :)

 

Mvh

Dag

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
god kvalitet sier du? Skall du legge 10.000,- i det?

eller holder det med ett til 2000,-?

8950099[/snapback]

 

Wow, hvis jeg skulle legge til 10000 kroner i det så tror jeg at jeg hadde vært lettere for meg og finne noe bra.

 

Men jeg tenkte på noe kanskje fra 2000 kroner til 4000 kroner eller 5000, 6000?

 

Kanskje noe tips om bra kamera til 2000, og et som er et hakk høyere? Veit ikke jeg.

 

Igjen så skal jeg bruke det litt for lage korte filmer som kan legge på YouTube, og filme festene i nye leiligheten når det skjer! :p Så ønsker veldi god kvalitet :p:thumbup:

Endret av JohnsonsdotNo
Lenke til kommentar

Panasonic NV-GS230 har mikrofoninngang og 3CCD (3CCD betyr at kameraet har tre sensorer som registrerer hver sin primærfarge, i stedet for 1 sensor som blander alt sammen til en "suppe"). DV ut (du kan overføre video fra kamera til PC, men ikke omvendt... til det må man ha DV inn). >4500 kr.

 

Panasonic NV-GS320 har også 3CCD, men mangler mikrofoninngang, Det har optisk bildestabilisator og Leica optikk "i stedet". DV ut >5000 kr.

 

Panasonic NV-GS500 har både mikrofoninngang, 3CCD, optisk bildestabilisator og Leica optikk. Det har også DV inn i tillegg til DV ut, større og bedre optikk, mulighet for manuell fokus med fokusring, flere manuelle muligheter og en del andre forbedringer i forhold til de to småsøsknene. >8000 kr.

 

Samme hvilken prisklasse du legger deg i, under 10.000, så er Panasonic stort sett å foretrekke. De to nevnte modeller er meget gode, og på grunn av 3CCD får du meget god fargegjengivelse og skarpe bilder. Panasonic er også kjent for meget god driftsikkerhet, og i en nylig test utført mot de som allerede eier et produkt, var Panasonic-eierne de mest fornøyde.

 

Panasonic sine 3CCD modeller vinner stort sett det som er av tester også. Flere ganger har de tre da aktuelle 3CCD modellene tatt første, andre og tredje plass i stortester.

 

De billigere modellene uten 3CCD (GS60 og GS80) er også meget gode i forhold til konkurrentene i samme prisklasse, men anbefaler å legge litt ekstra penger i det så du får 3CCD teknologi.

 

EDIT: Noen priser var satt på feil plass.

Endret av Afseth
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...