Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Kan en med sukkersyke spise Druesukker?


sexyback

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Jo, det er mer!

 

Druesukker virker mye fortere enn vanlig sukker. Jeg vet ikke om det virker mer enn vanlig sukker. Men, altså, mye fortere.

 

Det som går fort opp, går som regel fort ned også. Men da snakker om om GI - glukemisk index, og det har ikke jeg peiling på :)

Lenke til kommentar

Ville vært svært forsiktig med potetgull, da det er høyglykemisk. Poteter består stort sett av stivelse og blir omdannet til sukker iløpet av stoffskiftet, hvis man plusser på druesukker, er sjansen for at blodsukkeret spretter i været høy.

Lenke til kommentar

Har du vært aktiv tidligere på dagen, f.eks i et treningsstudio eller hvis du har jogga i en time eller noe i den duren, så har du veldig høy følsomhet, da tar kroppen opp næringen fortere og blodsukkeret holder seg mere stabilt, da er det tryggere å innta høyglykemiske matvarer, men bare du har insulinen klar så kan du innta det uansett. Og ja, du kan innta hva som helst selv om du er diabetiker. Du kan drikke cola, du kan spise potetgull, chips, pølser og du kan drikke milkshake. Men man må være veldig godt kjent med hvordan blodsukkeret responderer på ulike type matvarer og drikker, noe som jeg personlig er, så jeg vet nøyaktig hvor mye insulin jeg må ta for at den og den type mat skal kunne spises og samtidig beholde et stabilt blodsukker.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...