Gå til innhold

LG 42LY95 - Noe tess?


Anbefalte innlegg

Siden jeg i dag har fått solgt min forrige LG (37LB1R), sikler jeg nå på ny tv. Enda bedre og enda større osv osv...hehe.

 

Men ja, ser at denne serien er klin ny, at den er full hd og har et par nye teknologier i forhold til baklys osv som de forrige ikke har.

 

Mine bruksområder er tv-titting (så og si KUN fotball), film fra dvd og etterhvert HD-DVD/Blu-Ray, spill på min xbox360 - og har også lyst til å koble til PC'en min via DVI til HDMI på denne.

 

Hva har folk å si om denne tven? Er den et godt valg?

 

Jeg lurer også litt på det med 1080p - vil den vise 720p-bilder dårligere enn en native 720p-tv? Har noen andre kommentarer med 720p vs 1080p?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er vel ikke så mange som har fått den her i landet, men her kan du lese et review av 37". Du kan også lese brukererfaringer på minhembio.com. Det virker som en solid tv. Det eneste som man klager på er at det blir litt hakking ved avspilling av 1080/24p-materiale.

 

Angående det med 720P vs 1080P diskusjonen, så er jeg ikke sikker hvordan det er. Det som er greit med 1080P er at man får 1:1 pixelmapping uten noe stress.

Og så vidt jeg vet så finnes det ikke noen ekte 720P-tv'er, hvis man definerer 720P som 1280*720. De fleste HD-ready tv'er er jo 1366*768, kall det 768P. Og mange plasmaer er 1024*768. Så skalering vil skje i en eller annen form uansett, så enten har man for mange piksler eller for få.

 

Så til syvende og sist er det hvordan tv'en løser disse problemene som er det viktigste, bortsett fra hvordan du opplever bildet.

Lenke til kommentar
LG can't match its specs appeal

 

LG has been doggedly pursuing flat TV domination for some years now and with each year's new line-up, it appears to edge close to it's goal. The company's new 42LY95 LCD set looks to be armed with every essential weapon in the modern technology arsenal, from Full HD 1920*1080 resolution to powerful image processing and scaling. But as we've pointed out elsewhere (se Panasonic test, p11), spesification can be deseiving-and this is a TV with issues. Let's start with the most basic of them all: it takes aeons to set itself up. Granted, that's not that important in the grand scheme of things, but still, if Panasonic can have your set ready to roll within a minute of plugging in, then so can LG. The TV trails continue: the 42LY95 is hamstrung by a poor tuner, which amplifies digital noise, intensifies motion smearing and soften edges. Admittely, many Full HDTV's suffer when asked to display the much lower resolution of Freeview (720*576), but still, we've seen others do this job much better. In fairness, it's not all doom and gloom. Tweak the LG carefully, feed it a 1080P HD DVD source signal and set it to 1:1 pixelmapping for it's aspect ratio, and the TV sharpens it's act considerably. It still can't quite overcome the lack of density to it's black shades, but overall, it's certainly watchable.

 

Watchable but no more

 

That said, if a TV wasn't at least watchable when fed quality source material of this like, we'd worry. Overall, the 42LY95 is a disapointment: we'd expected better.

 

FOR: Full HD resolution at a decent price; looks capable enough when fed with Blu-Ray or HD DVD, barring a few reservations

 

AGAINST: Lacks contrast; poor tuner, so poor off-air

 

VERDICT: Okay as a display; below average as a TV - you can buy better. It's a shame the LG can't live up to either it's tech-spec or tempting styling

 

Han henger seg jo iallefall veldig opp i dette med den tuneren, og det har jo ingen betydning for deg. Men tydeligvis er TV'et ikke glad i dårlige signaler. Og også kontrasten er ikke helt topp

Lenke til kommentar

Takk takk :). Dette med tuneren - er den altså en innebygget digital-tvtuner? Slik som vi ikke vil få støtte for i norge uansett? :p. Isåfall er det klart irellevant ja, jeg skal jo uansett ha canaldigital digitalboks.

 

Kontrastnivået er greit nok - jeg bruker tv'en som regel ikke i mørket, men glad i lys der jeg sitter.

 

At tv'en tar lang tid å stille inn driter jeg mildt sagt i. Jeg vil kunne fikse det sjæl - ikkenoe plug en play ^^.

Lenke til kommentar

Du har ikke bruk for tunerene, så sant ikke du skal bruke ute- eller bord-antenne, men det blir jo ikke noe bra bilde.

 

Her er enda et review av 37"

 

http://www.hdtvorg.co.uk/reviews/lcd/lg_37ly95.htm

 

De påpeker det du sier, med at hvis du har lys i rommet er sortnivået greit nok. Viktig også å huske på 37" ikke har Wide Colour Gamut' backlight system, og har bare 8 bit's panel mot 10 bit's panel i 42, 47 og 52 tommerene.

 

Det der med 10 bit's panel er jeg ikke så helt sikker på om er helt riktig. Det er litt diskusjoner på om det faktisk er panelet som gjør dette, eller om det er prosessoren som sørger for det. Det kan fort bare være en gimmick.. Ser også at Samsung og Sony skriver dette, slik at det blir 1,07 milliarder farger istedenfor 16,7 millioner. Hvis det var riktig, så skulle man tro at det hadde blitt markedsført litt sterkere... :hmm:

 

Men du som liker å tweake selv, har iallefall nok av innstillinger å dille med... :thumbup:

Lenke til kommentar

Greia er jo at LG føler jeg ikke er like spec-fokuserte som samsung og sony er - føler at de to produsentene trikser og mikser med tall mest mulig for å få status og salg.

 

LG leverer kvalitet, uten å rope høyt om at vi har xxxx mer kontrast osv - lar tvene snakke for seg, hehe :).

 

Takk for at du finner så mange fine tester!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...

Hei, antar at du nå har hatt LG'en en stund. Hadde nemlig tenkt å kjøpe en slik selv om ikke så altfor lenge. Lurte derfor på hva du syns om den osv, har selv x360 slik som du og lurte på hvordan det funker med HDMI på non-elite xbox i og med at eliten har HDMI, er mulig med HDMI på vanlig xbox360? Uansett så vil jeg gjerne høre hva du har å si om den

 

Takker på forhånd

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...