Gå til innhold

Piratradio er det trygt?


Anbefalte innlegg

Hvor risky er det og importere sender fra utlandet og starte opp med sendinger?

 

Selve importen er vel ikke noe problem siden den blir sendt som vanlig pakke, og skulle de åpne den i tollen vet man jo ikke om den er til en allerede eksisterende radio?

 

Men så var det å slå på senderen og sende utover eteren? Hvor store er sjansene for og bli tatt for dette?

 

Bobby

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En jeg kjenner har gjort dette i mange år nå, politiet har til og med vært innom for å sjekke etter senderne hans. Han hadde AM-sendere i gangen (det var de politiet skulle ha tak i), men de visste ikke engang hva de skulle ha og gikk rett forbi. Han har blitt sjekket tre ganger på over 20 år

Lenke til kommentar

Det kommer vel helt ann på hvor du bor og hvor stor effekt du skal sende med. Om senderen er uren i frekvensspekteret og dårlig filtrert så den slår inn på alt fra radioer til steikovner er selvsakt også viktig. Og til slutt bør du unngå å sende radioprogram som krenker sambygdinger osv på noen måte.

 

Om du sender med 10W midt i finnmark, eller midt på grynerløkka er ikke helt det samme, og liker du å dra en grov vits om innvandrere blir det i allefall ikke det samme. :!:

Lenke til kommentar

Hehe, jeg skal ikke sette opp en sender på Grünerløkka og kringkaste innvandrer vitser:P

 

Men en 15W sender i ei bygd som egentlig trenger en lokalradio :dribble:

Vi skal ikke finne på noe tull som kan fornærme noen, så det burde vel gå bra, bare vi ikke ødelegger for andre radio&TV signaler.

Lenke til kommentar

I finnmark så er det en lytte stasjon også kalt for 'kanin stasjon' som lytter på litt forskjellig.

Så elektronikk læreren våres sa å sette opp en sender her i området vil ikke være så lurt, sa også at det ikke nytter å flytte på seg eller noe.

 

men hva vet jeg? :)

Lenke til kommentar

Hvis noen ønsker å finne ut hvor sendingen kommer fra så er dette veldig enkelt, det hjelper heller ikke om du beveger på deg eller sitter i en bil som kjører. Med en litt god radio eller scanner så går det an å måle signalstyrken og bare bevege seg i den rettningen som gir bedre signal motak og til slutt finner jeg personen som sender. Det går også an å krysspeile , hvis 2 stykker tar inn signalet ditt på hver sin kant så går det an å beregne omtrent hvor sendingen kommer fra utifra signalstyrke.

 

Hvis du har lyst å sende lovling på noen utvalgte frekvenser så anbefaler jeg å få en amatør radio lisens, det er veldig enkelt.

Lenke til kommentar

Det kommer sikkert veldig ann på hvor kraftig du sender, og hvilken forstyrrelser du skaper. Noen jeg kjente brukte fm båndet for å sende signal internt i en bygning. Ikke særlig kraftig system heller. Men støykontrollen peilet dem samme kveld som systemet ble satt i drift.

 

Selv synes jeg systemet i USA er mye bedre. Der er piratradio tillatt på enkelte frekvenser, og med begrenset styrke. Dette brukes mange steder på universitet og lignende. Intern radio på campus, etc.

 

Har hørt at vanlig bøtesats på piratbruk av fm frekvenser ligger på rundt 10 000kr, men man kan visstnok straffes med fengsel også. Det avhenger vell også av hvilke frekvenser man benytter. Begynner man å forstyrre nødfrekvenser tror jeg fort man havner i virkelig deep shit.

Endret av cyclo
Lenke til kommentar
  • 4 måneder senere...
  • 3 uker senere...
Hvilken type antenner kan man bruke til å sende og motta radio signaler?

En som er beregnet for FM sendere, vanligvis 50ohm og tilpasset frekvens mellom 88 og 108MHz.

Du kan bruke en som blir laget din frekvensen du skal bruke; f.eks 90.6MHz, denne vil da ikke fungere særlig godt med andre frekvenser, og kan ødelegge senderen din.

Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...