Gå til innhold

Dårligere kvalitetskontroll på Sigma objektiver?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Bob Atkins gjorde en undersøkelse om dette for noen måneder siden. Sigma kom dårligst ut, men ikke så dårlig som mange sier.

 

Om undersøkelsen er helt sikker, kan vel også diskuteres, men syns den virker troverdig.

 

http://www.bobatkins.com/photography/lens_defect_survey.html

 

Som forventet, var Nikon best, med Canon rett bak. Tokina var best av tredjepart. Ingen overraskelse, mao.

Lenke til kommentar

Når vi som butikk har opplevd å få inn omtrent hele partier med Sigma-objektiver til reklamasjon, så sier det seg selv at kvalitetskontrollen ikke kan være all verden. Kan ikke huske sist gang vi fikk inn et Tamron eller Tokina-objektiv med feil.

 

Om det er tilfeldig eller ikke, vet jeg ikke. Men prosentvis ser det ut som det ligger noe dårlig an med Sigma i forhold til de andre. Også har de dårlig fremoverkompatibiltet i tillegg... noe de andre tredjepartsprodusentene ikke sliter med.

 

Men får man et Sigma objektiv som er riktig justert, og man er forsiktig med det, så får man god optikk i det minste. Men det gjelder forsåvidt alle de tre mest kjente (Sigma, Tamron og Tokina).

 

Men Coban... når denne testen viser at 20% av Sigma objektivene er defekt, og det er 657 som har svart... jeg vil ikke si at det er et alt for dårlig grunnlag.

Lenke til kommentar

En sånn undersøkelse har liten verdi utenom at den verifiserer at de fleste mener at de fleste objektiver ikke er defekte. Grunnlaget er ikke dårlig, det er ikke noe grunnlag i det hele tatt.

 

Det må ikke være mulig å velge seg inn eller ut av en undersøkelse hvis man skal få et nogenlunde fornuftig resultat. For eksempel så er det nok med en link fra et forum for fornøyde eller misfornøyde Sigmabrukere til å snu opp ned på hele resultatet.

 

Et eksempel på en mulig stor feilkilde er de mest solgte objektivene. Canon 18-55 mm og Nikon 18-70 mm. Jeg kan nesten garantere at de fleste 18-55 objektivene med feil på ikke blir reparert, de blir byttet ut.

 

En høyere prosentdel av Nikon 18-70 med feil vil bli reparert siden det blir vurdert som et bedre objektiv.

 

Det er veldig mange sånne feilkilder som gjør at det vil være ren flaks hvis undersøkelsen gir korrekt resultat.

Lenke til kommentar

Kan nok være noe basert på tilfeldigheter ja. Men testen viser det samme som min personlige erfaring med Sigma og andre objektivmerker generelt. Den støtter også opp om hva jeg har fått inntrykk av at brukerne her på forumet mener. Klart... det kan være tilfeldigheter som sagt, men jeg stoler mer på originaloptikk enn tredjepartsoptikk, og mer på Tamron og Tokina enn jeg gjør på Sigma, rett og slett på grunn av en rekke slike inntrykk... selv om noen eller alle kan være tilfeldigheter.

 

Men en av de feilkildene du beskriver, er ikke nødvendigvis en feilkilde. For denne testen tar ikke utgangspunkt i hvor mange objektiver som blir reparert... en person som har hatt et defekt 18-55 objektiv vil huske på dette når han legger inn antall objektiver, og hvor mange av disse som var defekte.

Lenke til kommentar

Jeg tror ikke vår kjede har byttet ett eneste Sigma objektiv siden vi begynte å selge dem. Og da snakker vi volum.

 

Det er selvfølgelig mulig av vi får de beste:-) men det tviler jeg på.

 

Men det kan selvfølgelig hende at noen kunder har dratt rett til verksted og fått det ordnet.

Lenke til kommentar
Jeg tror ikke vår kjede har byttet ett eneste Sigma objektiv siden vi begynte å selge dem.
De fleste repareres vel?

 

Ellers er det jo bare å søke her på forumet for å se at det er mange med fokusfeil, som har levert det tilbake til f.eks Fotovideo. Kommer litt ann på hvor kresne kundene er, og avhengig av hvilken kjede man jobber for, så får man en viss kundegruppe inn i butikken. Tviler på at majoriteten av de fleste Elkjøp og Lefdal-kundene sjekker objektivet sitt for fokusfeil, og bare godtar eller ikke ser at det virker noe uskarpt. Fotovideo-kundene, derimot, er nok noe mer kresne. For hvis Fotovideo har like kresne kunder som der jeg jobber, har nok mange av de som kjøper Sigma der nok peiling til å sjekke ut dette selv. Vi har mange kunder der jeg jobber, som ønsker å kvalitetssjekke akkurat det eksemplaret de skal kjøpe før de har betalt for det... og det er selvsagt helt ok.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...