Gå til innhold

gir ssd egentlig mer batteritid?


Anbefalte innlegg

bruker ssden mindre strøm enn vanlige hardisker om man putter den i en laptop idag, eller er det standarden for hardisker som bestemmer hvor mye strøm som skal gis/mottas som må endres først?

 

er det idag bare på papiret at lagringstypen flashdisker tar mindre strøm?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

SSD er nytt, og har fremdeles lang vei fram når det gjelder pris og andre ting for å slå ut harddisker helt fra bærbare, men i denne testen gikk levetiden på en 'mini-pc' opp fra to timer til tre når harddisken ble byttet ut med en SSD-disk.

 

http://www.trustedreviews.com/mobile-devic...d-State-UMPC/p3

 

Mulig at SATA standardene begrenser maks effekt en disk kan trekke, men alle som lager bærbare maskiner vil stort sett velge den disken med minst stømforbruk på markedet til enhver tid. Produsentene ligger jo stort sett på linje på pris på sammenlignbare disker, men tilgjenglighet er jo også viktig dersom man skal lage noen hundretusen pc'er...

 

SSD-disker slår allerede harddisker på effektbruk nå og vil nok alltid gjøre dette fordi det ikke er noen bevegelige deler. Samme grunn gir mindre fare for stopp grunnet miste-i-gulvet-ulykker eller andre mekaniske problemer. Nok en spennende teknologi som man kan følge med på og som vi kommer til å ta for gitt om et år eller tre!

Endret av snurr
Lenke til kommentar

jeg tenker, den strømmen som er etter at hardisken tar av "kretsløpet" driver jo kanskje ting som ikke skal ha for mye strøm og siden ssden tar så lite kan det være ting får for mye strøm som gammel harddisk skulle ha..? det skal bare ta så og så mye, ikke for lite/mye, og de bygger pcen med tanke på at standarden er så og så høy spennning eller hva det heter..

og at ssder ikke kan utnytte det at de trenger mindre strøm og bare lages etter standarden?

 

jeg tenker pcen blir skadet/ikke passer/ikke vil fungere med en disk som tar så veldig mindre strøm enn det slingringsmonnet man idag med vanlige hardisker kunne forvente? så de må lage en ny standard for ssder?

 

jeg hadde ønsket å kjøpe en sånn disk om circa 8 måneder kanskje..

 

 

edit: snurr du var før meg..

edit 2: endret ting, vanskelig skrevet

Endret av megaloman
Lenke til kommentar
Mulig at SATA standardene begrenser maks effekt en disk kan trekke

8704782[/snapback]

mener du minst effekt?

eller er resten av pcen upåvirket av hvor mye effekt som blir igjen i kretsen etter ssden er plugget i istedet for harddisken, som den har en egen krets skilt fra resten?

 

sånn at ssder må lages for å ta like mye strøm før en ny standard kan løse problemet?

 

kan ikek så mye om strøm/fysikk.. men forsøker å skrive det så dere forstår..

Endret av megaloman
Lenke til kommentar
teknologien flash trenger ikke bruke like mye strøm som gamle hardisker, men gir pcen like mye strøm til disk uansett, og dermed får man like lite batteritid?

8704779[/snapback]

 

Nei, her kommer Ohms lov inn som en reddende engel. Ting man kobler på drar bare akkuratt så mye strøm som de trenger. Dette forutsetter at spenningen er den samme, vilket den er.

 

Med andre ord så kan man ikke lage en krets (datamaskin) som "pusher" X strøm inn i hva som helst, med mindre man lar spenningen variere til man har ønsket strøm (strømregulert krets).. Men som de sier i statene, thats besides the point.

 

Standarden i dagens pc utstyr går på spenning. Dvs, HDD skal ha +12V ditt skal ha +5V datt skal ha 3.3V osv osv. Med andre ord er det enhetene man kobler til som "bestemmer" hvor mye strøm de vil ha. Dette "regulerer" de med sin "inndre motstand" i sammtråd med Ohms lov.

 

Så, man vil spare strøm allerede i dag om man kobler inn en SSD disk... om man finner en gammel 486 med PATA disk interface og man har en PATA SSD disk, så sparer man også strøm i 486..

 

Håper det svare på spørsmålet ditt!

Lenke til kommentar

men, det at ssden tar drastiskt mindre strøm er ikke en utfordring for resten av pcen som skal harmonere med spenningen i kretsen etter at en ssd er koblet til?

takk for svarene! :)

Endret av megaloman
Lenke til kommentar
men, det at ssden tar drastiskt mindre strøm er ikke en utfordring for resten av pcen som skal harmonere med spenningen i kretsen etter at en ssd er koblet til?

takk for svaret! :)

8704805[/snapback]

Nei, det er ikke slik lovene for strøm, motstand og spenning fungerer.

 

La oss si at et batteri er en tank. Så fyller vi denne med vann, eller lader den, om du vil.

 

Hver forbruker i en bærbar PC har så et hull nederst i tanken, diameteren på dette hullet sier hvor mye effekt den bruker.

 

Minnebrikkene har et lite hull, cpu'en et større, gpu'en kanskje noe midt i mellom. Ting som varierer forbruket sitt gjør dette ved gjøre diameteren større eller mindre, som når vi åpner og lukker en kran på badet.

 

Når du så erstatter harddiskens store hull med SSD-diskens mindre vil det ta lengere tid før det er tomt for vann for alle. Alle ting bruker bare så mye 'vann' de behøver, skulle tanken bare drive minnet ville det holde i ukesvis!

 

Kanskje ikke verdens beste analogi, men det er altså ingen fare for at en SSD-disk vil ødelegge for andre kompnenter.

Lenke til kommentar

ok, så alle tingene er ikke seriekoblet, men hver ting tar rett fra batteriet?

jeg tenkte at selv om hver ting har motstand for å ta strømmen de skal ha så kunne det bli altfor mye for noen komponenter..

 

slev om jeg kanskje blander nå og ikke fikk med meg noe..?

 

men det er altså ingen fare for at en SSD-disk vil ødelegge for andre kompnenter.

8704808[/snapback]

uansett, dette er bra :D

Endret av megaloman
Lenke til kommentar

feil.. :blush:

edit:

Alle forbrukere henger på batteriet i parallel, ikke i serie.

8704816[/snapback]

det å bytte ut en harddisk med en ssd-disk vil gi oss bedre levetid

8704816[/snapback]

ok, da er jeg opplyst :D

venter nå bare på at ssd kommer ut..

Endret av megaloman
Lenke til kommentar

Øverste bildet er bedre enn det nederste... ;-)

 

Alle forbrukere henger på batteriet i parallel, ikke i serie. Analogien med vanntanken er en slik kobling, hver enhet tapper ut eller forbruker så mye effekt som den trenger, hverken mer eller mindre.

 

En bærbar PC er en hårfin balanse mellom ytelse og forbruk (og dermed levetid). Begge deler må være der for at vi skal kjøpe boksen, men vi vil gjerne ha mye ram og disk og stor skjerm og trådløst nett og levetid... Vi kan umulig få alt, men det å bytte ut en harddisk med en ssd-disk vil gi oss bedre levetid eller størreskjerm eller mere minne eller raskere cpu.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...