Gå til innhold

Jason Becker vs Yngwie Malmsteen


roflkake

Anbefalte innlegg

Hvis Jason Becker ikke hadde fått den derre sykdommen sin, hvem tror du ville vært den beste gitaristen da?

 

Men så klart mellom Jason og Yngwie.

 

Jeg mener Jason Becker, hans talent utvidet så sykt raskt så han ville nesten vært uslåelig hvis han ikke hadde fått sykdommen ASL eller ALS husker ikke hva den heter.

Vil gjærne høre deres mening! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sykdommen heter ALS: Amyotrofisk Lateral Sklerose. Ingen vennlig sykdom mens det pågår, og alltid dødelig om ikke pasienten legges i respirator, fordi åndedrettsorganene slutter å virke når muskelkraften opphører. Pasientene er allikevel åndsfriske, hvilket ikke bare er positivt, siden de får oppleve sitt eget fysiske forfall så tydelig og vet at sykdommen pr idag ikke kan kureres. Men fysikeren Stephen Hawking er et eksempel på at mennesker kan lære seg å leve med sykdommen uten å la seg knekke. Den norske forfatteren Axel Jensen hadde også sykdommen og første en lang kamp mot helsemyndighetene i Norge for å hindre at slike pasienter ble stuet bort på sykehjem i påvente av døden.

 

Sorry, off topic dette.

 

Til topic: Jeg har ikke noen fornuftig formening om hvem av disse som var det største talentet, siden jeg ikke hører mye på slik musikk. Men jeg har noen generelle betraktninger:

 

Slike spørsmål er alltid umulig å besvare, fordi man ikke har fasiten for hva som ellers ville skjedd. Når jeg var ung kjente jeg en gutt som var regnet som et av Norges største fortballtalent. Men et par år etterpå la han plutselig fotballskoene på hyllen og konsentrerte seg om studiene. En jente jeg kjente var et talent på fiolin, men gjorde det samme. Bassisten i bandet mitt i gamle dager var utrolig dyktig (spilte ringer rundt meg, ikke at det skal så mye til) og ble da også proff etterhvert. Men så døde han i en ulykke. Hva som ville skjedd om han ikke hadde dødd er umulig å si.

 

Se på en av mine favoritter, Andy Summers. Strålende gitarist, men når Police sprakk bestemte han seg for å konsentrere seg om melodien istedet for å gå etter berømmelsen. Når vi snakker om "What if": Han kunne i sin tid fått jobben som gitarist i Stones, men istedet ble det Mick Taylor. Jeg er glad for at det ikke skjedde, selv om Stones er personlige favoritter ville han aldri fått utviklet sin nyskapende stil der slik han gjorde med Police.

 

Samme med Becker, han kunne fort fått et tilbud som var for godt til å nekte, i et band hvor han ikke fikk utvikle seg.

 

Men nå får jeg gi meg. Lang historie kort: Jeg tror man må vurdere folk utfra hva de har gjort, og ikke hva de ville/kunne/skulle ha gjort dersom/hvis...

 

Og så får dere som har en mening om saken overta. :cool:

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...