Gå til innhold

Problem med fokus (Canon EF 35mm)


Anbefalte innlegg

Jeg har kjøpt objektivet Canon EF 35mm for under en måned siden fra bhphotovideo.com. Nå viser det til at fokushjulet ikke virker nå lenge. Hverken Automatisk Fokus eller Manuell Fokus virker.

 

Jeg har ikke utsatt det for noe. Hverken vann eller sand. Det bare plutselig sluttet å virke. Det begynte først da jeg var oppe på fjellet. Automatisk fokus begynte å bli treg, og jeg skiftet til manuell fokus. Så plutselig virket det ikke lenge.

 

Noen som har opplevd lignende? Er det noe måte jeg kan ordne det på? Eller må jeg sende helt tilbake til bhphotovideo.com (som ligger i USA) for å få den reparert?

 

Eller bør jeg heller få den reparert her i Bergen? Som f.eks. FotoVideo-butikken eller den butikken ved Fløibanen? Noen som vet hva det vil koste?

Endret av melwasul
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Blir nok billigeste for deg uansett å sende det til USA og få det fiksa på garantien.

Fotovideo tar nok neppe imot det for rep. Muligens de er behjelpelige med å få det sendt til Serviceproffen eller lignende. Men bare den minste ting koster jo en arbeidstime + mva (ca 600 + mva), så hundrelappene fyker fort.

Lenke til kommentar
Noen som har opplevd lignende?

 

Hei!

 

Då eg var på fjellet førre sumar hendte det same meg, med mitt EF 50mm 1,4-objektiv kjøpt frå bhphoto mai 2006. Min internasjonale Canongaranti gjorde at Serviceproffen tok imot objektivet.

 

Serviceproffen konstanterte slagskade, og gav meg reparasjonstilbod på 1600NOK (eller 500NOK(?) og objektivet attende). Sidan eg visste at dette objektivet aldri hadde vore utsatt for støt av betydning, spurde eg fint om dette ikkje kunne skuldast ein produksjonssvakhet. Etter litt om og men fekk Serviceproffen Canon til å ta rekninga, og eg fekk objektivet mitt reparert gratis.

 

Mitt tips: gitt at du veit objektivet ikkje har vorte utsatt for slag/vatn/sand av betydning, bør stå på dine rettar - på ein audmjuk og ryddig måte.

Lenke til kommentar

Ifølge av bhphotovideo.com, skulle jeg ikke kontakte dem, men firmaet som produserte tingen. Altså Canon. Jeg skal kontakte Canon Norge imorgen, og kreve å få dem fikset dem gratis for det var ikke min feil at objektivet ble ødelagt. Enda har jeg bare hatt det under en måned.

 

Men jeg takker for svarene jeg fikk.

Lenke til kommentar

Tenkte bare at noen var interessert i å vite dette, men jeg har kontaktet Canon Norge i Bønes, Bergen. De ba meg å levere til et verksted i Åsane. Verkstedet sa at de skulle reparere gratis dersom det var noe feil i objektivet, men dersom det var ingen feil i det, må jeg betale, hehe. Artig.

 

Så folkens, ikke være redd for å kjøpe ting på nett ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...